De meivakantie 2021 staat voor de deur/ is weer begonnen! Voor sommige kinderen duurt deze vakantie een week en voor anderen maar liefst twee weken! Hopelijk wordt het voor iedereen een vakantie met vele zonnige dagen! De tweede keer meivakantie in coronatijd.. Vorig jaar schreven we voor deze meivakantie een blog met alleen maar thuisblijf tips en dat als leukste uitjes site van Nederland... Er werd toen zelfs nog een artikel over gepubliceerd in de Leeuwarder Courant!
Maar met deze tips kun je dit jaar weer leuke coronaproof activiteiten gaan ondernemen! Én omdat nog lang niet alle leuke uitjes voor kids open zijn delen we ook dit jaar weer graag een aantal leuke tips voor thuis, om er weer een leuke ‘staycation’ van te maken met leuke activiteiten in en om je eigen huis! 

Maak er samen een gezellige vakantie van met deze Corona meivakantie tips:

Tip 1: Ga op Auto Avontuur!

Doe, vanuit je eigen auto, mee met deze coronaproof puzzelrit in de meivakantie. Ontdek de mooie dorpen en landschappen in Drenthe. Of geniet van mooie bloemenvelden in Noordoostpolder én stukje Friesland! Misschien gingen jullie in voorjaarsvakantie ook al op Auto Avontuur in het Wilde Westen van Drenthe? Of maakten jullie een Rit door Zee in de Noordoostpolder? De organisatie van deze autopuzzeltochten heeft nu 3 super leuke en originele autopuzzelritten ontwikkeld: in Drenthe kun je ‘Door de oertijd’ of ‘Op zoek naar Bartje’! En in Flevoland én Friesland doe je De Schatrit
Je kunt de routes rijden vanaf Koningsdag t/m in de meivakantie. wacht niet te lang met reserveren want op Koningsdag waren alle ritten uitverkocht!

Wij, de regiomanagers van Go-Kids Drenthe, Friesland en Flevo hebben deze 3 nieuwe autopuzzelritten voor je 'getest'! We reden alle drie een andere route en beschreven deze uitgebreid, in dit blog lees je onze ervaringen. 

Of klik op onderstaande links voor meer info:

🦴 Door de oertijd! | Auto puzzelrit in Zuidwest Drenthe
👦Op zoek naar Bartje | Auto puzzelrit in Noord Drenthe
of:
🏴☠️ & 🌷 De Schatrit | Auto puzzelrit in de noordoostpolder en Lemmer

Tip 2: Erop uit naar de boerderij!

Kom coronaproof Boer Bart's Speelboerderij van dichtbij beleven! Wandel over het Boerenpaad langs de kipcaravan, kalfjes, groentetuin, waterval en het stiltebankje. Overal vind je QR codes waar Boer Bart en zijn vrouw Rianne filmpjes achter hebben gezet, waarin ze uitleggen wat je ziet op die plek. 
Je mag eieren rapen, de kalfjes melk geven en na afloop spelen op de speelboerderij. De heerlijke huisgemaakte taart en koffie in speciale warmhoud bekers staat voor je klaar! (wel even vooraf reserveren!)

Geniet op het terras van IJsboerderij Boereiis van een lekker vers ijsje, een overheerlijke sorbet of een kopje koffie, terwijl de kinderen heerlijk spelen op de gave speelweide en bij de koeien en geitjes kunnen kijken.

Bij Go-Kids hebben we de leukste boerderijen om te bezoeken in heel Nederland, handig per provincie, voor je op een rijtje gezet, voor als je op vakantie in bent in een andere regio in Nederland.

De leukste boerderijuitjes in Nederland

Tip 3: Erop uit; de natuur in!

Eerst wandelen en dan een terrasje pakken terwijl de kids lekker verder kunnen spelen? Strijk dan neer bij Brasserie Om de Dobben in Burgum! Of na het spelen en wandelen in Speelbos Sparjebird op het zonnige terras van Blokhut Sparjebird even relaxen en genieten!

Ben je opzoek naar nog meer dit soort tips, klik dan door naar dit blog waarin je een overzicht vindt met leuke terrasjes met speeltuin in Friesland, gesorteerd op terrassen aan het water én in de natuur!

Check ook deze blogs: 

🌳 De leukste speelbossen in Friesland
🚶‍♀️ Leuke wandelroutes voor kinderen in Friesland
🐸 Kikkerdril zoeken en verzorgen met kinderen

Tip 4: Erop uit; de stad in!

Er kan weer zonder afspraak geshopt worden! Check hier het overzicht met de leuke winkels voor kinderen in Friesland! 

Gaan jullie shoppen in Leeuwarden? Vergeet dan niet de Miniature People te zoeken... Onlangs heeft kunstenaar Michel Tilma zijn 50e tafereeltje gemaakt op een hele gave locatie; op de vensterbank bij Natuurmuseum Fryslân! Lees meer over deze Miniature People route in Leeuwarden

Wil je het extra leuk voor de kinderen maken? Maak er dan een wandelspeurtocht van! Deze funtochten, in Leeuwarden of de stad Groningen, werken via GPS op je smartphone, via een speciale app krijg je de opdrachten. En boek je via Go-Kids dan ontvang je ook nog eens 10% korting! Meer info over deze leuke puzzeltochten vind je hier.

Tip 5 Erop uit met de boot!

De elektrische sloepen van GreenJoy liggen weer klaar voor de verhuur, stap jij het liefst op in Leeuwarden, Sneek, Eernewoude of Warten?! Of denk je help, varen met de kinderen hoe pak ik dat aan?! Lees dan eerste deze: Vaartips voor kids

Durf je het aan? Doe dan direct mee met de winactie op Facebook en Instagram en 𝗪𝗜𝗡 𝟯 𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘃𝗮𝗿𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗳𝗹𝘂𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘀𝗹𝗼𝗲𝗽 𝘃𝗮𝗻 Greenjoy Friesland!  Wij gingen vorig jaar via Greenjoy coronaproof varen in de Alde Feanen, met onze kids (toen nog 1 en 6 jaar!) hier lees je hoe dat ging! 

Tip 6 Ga toch spelen! ;-)

- Duurzame speelgoed tips voor thuis en onderweg!

Ken je de leuke kartonnen speelgoedproducten van Kartent.nl al? Dit is leuk nieuw speelgoed voor thuis, maar ook handzaam en handig om mee te nemen in de auto! KarTent heeft voor de meivakantie speciale actiepakketten (verf plus het product) met 20% korting te koop via de webshop, meer lezen over deze kartonnen DIY speelgoedpakketten 

Lees ook:

🎾 Dit blog over leuk houten speelgoed voor thuis of om mee te nemen 
🚸 dit blog met het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer!

Tip 7 Maak wat leuks én lekkers voor Moederdag

Op zondag 9 mei 2021 is het Moederdag, dit valt dit jaar aan het einde (of in het midden voor sommigen die 2 weken vrij zijn!) van de meivakantie! Gelukkig hebben we tips voor je! 

De Go-Kids cadeautip: Het magazine Mamaleest is voor moeders met een druk leven die geïnspireerd willen worden voor leuke uitjes en andere leuke tips. Via Go-Kids bestel je een leespakket met 2 magazines van Mamaleest (editie 2 en 3) voor €14,95 euro i.p.v. € 15,95! Je krijgt € 1 korting met de kortingscode gokids2021 (de actie loopt t/m 31 mei 2021)

Mamaleest met korting bestellen

En papa's en heiten dat wordt dus zelf maar aan de knutsel met de kids dit jaar! Gelukkig hebben we leuke tips voor jullie:

Knutseltips voor Moederdag!

hartjesbloem knutselen

Lekkere en makkelijke recepten

Ik wens je een fijne meivakantie, groetjes Mariska!