De afgelopen jaren heb ik de leukste de adresjes voor ouders en kids in Friesland aan Go-Kids.nl toegevoegd. In Friesland zijn zovéél leuke bedrijven en organisaties die nu online nog beter zichtbaar (te vinden) zijn. Veel, heel veel, ouders uit Friesland (en daarbuiten) weten go-kids.nl/friesland inmiddels te vinden. De website bezoeken zijn iedere maand weer hoger en hoger. Voor mij begint nu echter een nieuwe uitdaging en geef ik het stokje graag door. Ben jij mijn opvolger? Laat jij Go-Kids Friesland verder groeien?

In juni 2018 begon ik mijn Go-Kids Friesland avontuur. Het leek me al een lange tijd (sinds ik moeder was geworden!) zo leuk en handig om alle activiteiten voor kinderen in Friesland overzichtelijk op een website terug te kunnen vinden en Go-Kids.nl bestond stond al een aantal jaren, maar alleen in andere regio's in Nederland. Midden in de zomer in 2018, het jaar dat de Lonely Planet Friesland op plek 3 in de top 10 van beste Europese bestemmingen plaatste, was de website Go-Kids Friesland een feit. Toen de 21e Go-Kids regio inmiddels staat er al 26 Go-Kids regio's op de kaart. Zowel de franchise als Go-Kids Friesland is de afgelopen tijd flink blijven groeien. 

Franchisenemer gezocht voor Go-Kids Friesland

Er wordt wel eens gedacht dat het hebben van een online platform, zoals Go-Kids, een uit de hand gelopen hobby is. Dat is deels waar, ik speurde altijd al, zowel online als offline, naar de leukste uitjes in Friesland: van musea, workshops, kinderfeestjes, theatervoorstellingen tot de leukste speel- en dierenparken. Maar inmiddels is het absoluut geen hobby meer! Ik ben als regiomanager van Go-Kids Friesland zelfstandig ondernemer en kan mijn inkomen halen uit Go-Kids. Als je als zzp'er werkt (of dat wilt gaan doen), in Friesland woont én kinderen hebt in de Go-Kids leeftijd (0-12 jaar) dan ben ik misschien wel op zoek naar jou! Ik zoek namelijk iemand die het beheer van Go-Kids Friesland volledig van mij gaat overnemen. Als franchisenemer ben je verantwoordelijk voor je eigen inkomsten en bepaal je natuurlijk zelf hoeveel tijd je ermee bezig bent. Om de website succesvol te runnen ben je er gemiddeld zo'n 24 uur per week mee bezig (voor de schoolvakanties vaak iets meer, maar dan kun je wel ìedere schoolvakantie vakantie vieren met je kids!).

Wat ga je doen?

Heel veel verschillende dingen, dat maakt het juist zo leuk! Ik vind het super om in contact te zijn met allerlei verschillende kindvriendelijke bedrijven, om uitstapjes te doen met mijn kinderen en natuurlijk om andere ouders in Friesland te informeren over al het leuks wat hier te doen is. Je gaat aan de slag als online marketeer uiteraard gericht op 'kids-en gezinsmarketing' maar hoe doe je dat? Dit zijn de taken waar ik mee bezig ben:

 • Veel leuke dingen voor gezinnen op de website plaatsen, daarvoor hoef je niet technisch te zijn, wel is het belangrijk dat je vlot kunt schrijven
 • Contact zoeken en afspraken maken met kindvriendelijke bedrijven
 • Ouders op de hoogte houden via social media (Facebook, Instagram en e-mailnieuwsbrieven)
 • Meedenken over verbeteringen en vernieuwingen voor onze website en werkwijze

Je wordt dus zeker niet alleen een 'blogger' van leuke uitjes... Maar dat is wel een hele leuke bijkomstigheid! 

Dus wil jij…
 • als zzp'er aan de slag maar niet bij nul beginnen?
 • of heb je al een eigen bedrijf en heb je zin in een leuke nieuwe uitdaging in de online kidsmarketing?
 • zelf bepalen wat je wanneer doet?
 • er helemaal voor gaan om Go-Kids Friesland nóg groter maken?
En heb jij…
 • kinderen in de leeftijd tot 13 jaar?
 • HBO werk- en denkniveau?
 • zo'n 24 uur per week (=4 dagen per week onder schooltijd werken) écht de tijd om actief aan de slag te gaan met Go-Kids?
 • de drive om commercieel bezig te zijn zonder harde sales-houding?
 • de financiële ruimte om te werken met een onzeker inkomen?
En wat maakt het werken voor Go-Kids nou zo leuk?
 • Je kunt er je eigen creativiteit in kwijt
 • Je werkt voor jezelf en kunt je eigen tijd in delen
 • Je brainstormt met ondernemers over kindvriendelijk aanbod
 • Je zet promoties op verschillende manieren in
 • Je kunt mensen motiveren en enthousiasmeren om eropuit te gaan
 • Je kunt vanuit huis werken, onder schooltijd van je kinderen
 • Iedere schoolvakantie ben je beschikbaar voor je kinderen

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom...ik doe dit werk met heel veel plezier en heb inmiddels alweer bijna 3 jaar ervaring met Go-Kids. En al die kennis en ervaring deel ik graag met je.

Lijkt deze uitdaging je wel wat? Neem dan direct contact op! Mail voor meer informatie naar: info@go-kids.nl bellen mag natuurlijk ook: 06 11 88 63 56

Met enthousiaste groet, 
Mariska de Jong

Belangrijk: je komt niet bij Go-Kids.nl in loondienst - het gaat om franchise  samenwerking waarbij Go-Kids.nl de franchisegever is en jij franchisenemer van Go-Kids Friesland wordt. Ben je op zoek bent naar een baan met een vast salaris, dan is dit het niet voor jou. Als je zin hebt om voor jezelf te werken, of dat al doet, dan wel!