meisje strand vakantie kind
En toen was er Corona... Op de dag dat het allemaal begon hadden wij alles voor de vakantiespecial klaarstaan, maar de Corona crisis kwam ertussen. Nu Nederland weer langzaam praat over een versoepeling snak je misschien wel naar het vooruitzicht op een paar daagjes weg of wil je wel weer vakantieplannen gaan maken, maar dan in Nederland. Met deze blog willen we je inspireren voor een (mini)vakantie in eigen land. Waarschijnlijk is je zomervakantie inmiddels geannuleerd of ga je liever niet meer naar het buitenland en dan kunnen onze tips goed van pas komen. Check vooraf goed welke locaties open zijn en welke faciliteiten er op dat moment beschikbaar zijn.

We wensen je ondanks alles toch een fijne vakantie, maar bovenal, houd je aan de regels en blijf gezond! Lees snel verder en ontdek de meest kindvriendelijke vakantieparken, campings en hotels!

 
Kindvriendelijke hotels
Aan de kust van Voorne-Putten (ZH), op slechts 400 meter van zee, ligt het stoere familiehotel Badhotel Rockanje. Het hotel ligt midden in de natuur, maar je bent ook zo in Rotterdam. Vlakbij vind je een leuk speelbos en de zeehonden van A-seal in Stellendam. Badhotel Rockanje heeft een buitenzwembad en ruime familieappartementen. Perfect dus voor een paar dagen weg met het hele gezin voor strand, stad en avontuur!
Bij het zeer kindvriendelijke Holiday Inn Leiden (ZH) ben jij aan het juiste adres als je op zoek bent naar een perfect hotel met familiekamers en verschillende kinderfaciliteiten in een leuke stad! Met een uitstekende ligging kan je zowel genieten van de gezellige city hotspots, als de bollenstreek en natuurlijk het strand! Top locatie voor gezinnen met kinderen voor een gezellig nachtje weg of juist even quality time met je kind.

Fruitpark Hotel & Spa ligt op een prachtige kindvriendelijke locatie, namelijk in het Nationaal Fruitpark Ochten (GD). Dit hotel heeft een paar mooie familiekamers. Deze familiekamers zijn luxe ingericht en hebben een afsluitbare kinderkamer met speelhuisje/stapelbed. Ook leuk voor kinderen is dat er in het hotel ook een zwembad aanwezig is!

Bij Stayokay Arnhem (GD) heb je een eigen (4- of 6-persoons) familiekamer inclusief douche en toilet. Een kinderbedje is op aanvraag beschikbaar. Er staat elke ochtend een uitgebreid en duurzaam ontbijtbuffet klaar! In de gezellige gemeenschappelijke zitkamer is het heerlijk spelletjes spelen en ook buiten kan er fijn gespeeld worden.

Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel (NB) is een heerlijk familiehotel op loopafstand van de Efteling. Naast unieke gezellige familiekamers, heeft het hotel een mooi dakterras en fijn restaurant. Speciaal voor Go-Kids heeft het GuestHouse Hotel en haar zusje Hotel de Kroon een leuke actie met kortingen tot wel 15% op een verblijf inclusief entree kaartjes voor de Efteling.  Ontdek deze super actie!! 

 
Familiecampings
Kinderen tot 12 jaar beleven een onvergetelijke vakantie in de natuur bij natuurcamping De Lemeler Esch in Lemele (OV)! De natuur is één grote speeltuin en dit laten ze de kids graag ontdekken met leuke (natuur-) activiteiten en de vele avontuurlijke speelplekjes waar kinderen uren kunnen ravotten. Zowel kamperen als een huisje huren is mogelijk! 
Wakker worden in de allerleukste speeltuin van Overijssel? Dat beleef je bij Boeren(speel)camping De Flierefluiter in Raalte (OV). Vakantie vieren op deze leuke kindercamping is gegarandeerd een feest! Als campinggast mag je altijd gebruik maken van de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en het zwembad, ook buiten openingstijden! Kom jij ook een onvergetelijke tijd beleven?
Ardoer camping de Zandhegge is een gezellige familiecamping in Emst (GD) met de Veluwe als achtertuin! Op de camping is van alles te doen. Wat dacht je van je lekker uitleven in de binnenspeeltuin ‘Heggies Speelschuur’? Of even lekker jumpen op één van die gave trampolines of het springkussen. Uit gesprongen? Cross dan met een skelter over de camping, hoe tof is dat? In de schoolvakanties is er een enthousiast recreatieteam die allerlei leuke dingen doet met de kinderen: knutselen sporten, spelletjes, en de dieren voeren! Mascotte Heggie komt dan ook dagelijks langs voor een knuffel. Ook in de omgeving is er van alles te doen. Met de boswachter op zoek naar zwijnen en herten in het bos bijvoorbeeld of een dagje pretpark of dierentuin. Even relaxen? Breng dan een bezoekje aan een saunaresort of doe je toch liever iets sportiefs? Ga dan een dagje waterskiën! Op de camping kun je met je eigen kampeermiddel komen kamperen. Heb je geen kampeermiddelen? Geen probleem! Er zijn ook safaritenten, luxe safarilodges, trekkershutten en veranda chalets te huur. Maar ook is er een hele leuke Hollandse sleurhut, een gepimpte toercaravan voor 2 personen of de stoere Skylodge, een tent waar je bovenin slaapt en onderin leeft. En als je echt back to basic wilt kun je de boerentent huren. Hier slaap je op luchtbedjes en ervaar je het echte kamperen. Kom gezellig kamperen bij de Zandhegge! Wil je meer weten over de gezelligste familiecamping van de Veluwe? Klik dan hier!
Aan de rand van de Biesbosch ligt Kurenpolder Recreatie. Deze familiecamping in Hank (NB) biedt gezelligheid voor het hele gezin. Er zijn camping plaatsen, chalets en glampingtenten. Kinderen kunnen spelen in de speeltuinen, op de skatebaan of het grote recreatiestrand bij het zwemmeer. Natuurlijk kan er ook gezwommen worden in het zwemparadijs met glijbaan.
Camping Ponderosa in Ulicoten (NB) is een verzorgde familiecamping waar gezelligheid en persoonlijke aandacht voor de gasten centraal staat. Voor jong en oud is er genoeg te doen zoals zwemmen in het overdekt zwembad met buitenglijbaan, crossen op de super stoere pumptrackbaan en animatie in de vakanties. Naast kamperen met je eigen tent kun je hier ook safaritenten huren.
Boerderijcamping Zwinzicht in Harich (FR) is kleine en knusse camping in het zuidwesten van de provincie, tussen de Friese meren en het bosrijke Gaasterland. Kinderen hebben er veel ruimte om te spelen en om net als de vele dieren lekker rondom de boerderij te scharrelen!
Op Boerderijcamping De Geele Bosch in Oldeholtwolde (FR) mogen kinderen helpen bij het verzorgen van de dieren. Geniet van het spannende avonturenbos en de huifkar tochtjes met Boer Bill. Gebruik je eigen kampeermiddel of huur een Pipowagen, Tenthuisje of FarmCamps Tent.
Hé sportieveling! Kom naar Camping De Lente van Drenthe in Gasselte (DR)! Speel op het waterpark, ga crossen door de bossen op je mountainbike en ontdek de stoerste routes van Drenthe, neem een duik in het zwembad of plons in het helderblauwe water van het Gasselterveld. Fonzy, Lente en Sem nemen je graag mee op avontuur!
Familiecamping De Duinhoeve in Burgh-Haamstede (ZL) is een superleuke familiecamping dichtbij het strand, met animatie, een grote speeltuin en een héle gave waterspeeltuin! Je kunt op deze camping overnachten in je eigen kampeermiddel of een toffe duinlodge of chalet huren! 
Camping NETL de Wildste Tuin in Kraggenburg (FL) biedt met haar  kampeerterreinen plek voor gezinnen die willen kamperen met of zonder stroom voor de ultieme natuurbeleving. Er zijn ook trekkershutten, pipowagens en meer! Met haar stranden, zwemplas, speeltuinen, modderglijbanen, een restaurant met prachtig terras en de mooiste wilde tuinen is Netl een unieke kampeerbeleving.
Camping de Noetselerberg in Nijverdal (OV) is een prachtige 5-sterrencamping aan de rand van Nationaalpark de Sallandse Heuvelrug. Er zijn ruime kampeerplaatsen en nette accommodaties te huur. Er is vermaak voor jong en oud. Een binnen- en buitenzwembad, diverse speeltuinen, een pannaveld, voetbalveld, volleybalveld en een animatieteam.
 
Gezellige vakantieparken

Bij aankomst krijg je bij EuroParcs Resort Veluwemeer in Nunspeet (GD) direct een vakantiegevoel en met een Zoover award van een 8,4 is dit ook niets voor niets! Het uitzicht vanaf het park is adembenemend. Vanaf het zandstrand kun je genieten van water, velden, vogels, bossen en ’s avonds van een prachtige zonsondergang. Als het lekker weer is, is het buitenzwembad een prima plek om je te vermaken met een speciaal gedeelte voor de kleintjes. Koel lekker af in het frisse water of neem plaats op de strandstoelen om van de zon te genieten! Ook beschikt het resort over een eigen zandstrand en bootverhuur! Er zijn veel mogelijkheden tot activiteiten op en rondom het resort en in de vakanties is er een animatieteam voor de kinderen. Met een restaurant, take away en ontbijtshop is er voor ieder wat wils.

Europarcs resort Veluwemeer is dan ook een heerlijk park voor het hele gezin! Go-Kids verbleef afgelopen zomer een weekendje in het resort. Ben je benieuwd naar onze ervaring? Lees dan de blog! Wil je ook zo’n heerlijk weekendje of midweek weg? Dan heeft Go-Kids een speciale verrassing voor je! Boek nu via deze link, gebruik de actiecode gokids2020 en krijg maar liefst 10% korting op je verblijf! Check hier alle actievoorwaarden.

Wil je er even heerlijk tussenuit met je gezin of familie? Op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen (GD) is het comfortabel verblijven in één van de accommodaties. Met een vakantie op 5 sterren Recreatiepark De Boshoek beleef je een unieke vakantie! Met een groot aanbod aan accommodaties kies je je favoriete vakantiehuis voor groot of klein gezelschap: van hotelkamer en kamperen tot groepsvilla of wellness bij een vakantiehuisje. Kies een van de fiets- of wandelroutes en geniet van de prachtige natuur en het spotten van wilde dieren! 

Voor iedereen is er wat te beleven op Recreatiepark De Boshoek. Speel een potje midgetgolf op de golfbaan, gooi een strike op de bowlingbaan of geniet van heerlijke kinder high tea! Voor de kids t/m 14 jaar is er elke schoolvakantie een goed gevuld animatieprogramma en daarnaast kun je kennis maken met mascottes Keessie en Willie! Go-Kids verbleef afgelopen zomer een weekendje bij De Boshoek. Ben je benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel de blog! Wil je meer weten over de Boshoek? Of direct een reservering plaatsen voor een heerlijk verblijf? Klik dan hier!

Op RCN De Flaasbloem in Chaam (NB) verblijf je midden in de natuur vlakbij Breda. Het park heeft een recreatiemeer met ligweide en strand, glijbanen en een waterspeeltuin. Ook zijn er op het park verschillende sportfaciliteiten. Het recreatieteam verzorgt een programma vol activiteiten! Je kunt kamperen of verblijf in een van de chalets of glamping accommodaties.
Recreatiepark TerSpegelt is een 5-sterren recreatiepark in Eersel (NB) voor het hele gezin! Het park heeft uitgebreide faciliteiten zoals het SterrenStrand (overdekt water- en speelparadijs), drie recreatieplassen en het park heeft een prachtige natuurrijke ligging in de Brabantse Kempen. TerSpegelt is dé ideale plek voor een heerlijke vakantie of weekendje weg! 

Voor het vierde jaar op rij is Landal Heideheuvel in Beekbergen (GD) winnaar van een Zoover Award! Dit jaar met een gemiddeld cijfers van maar liefst een 8.9! Landal Heideheuvel ligt midden in de prachtige natuur en is hierdoor ideaal voor natuurliefhebbers. Ook biedt het park volop faciliteiten! Neem een duik in het overdekt zwembad of ga een potje bowlen op de bowlingbaan. Ga je liever de omgeving verkennen met de boswachter? Ook dit is vanuit Landal Heideheuvel mogelijk. Omringd door bos en woud is Landal Heideheuvel het ideale uitgangspunt voor wandel- en fietstochten. Staan jullie vroeg op, dan kunnen jullie zo maar oog in oog komen te staan met een everzwijn of een edelhert. Landal Heideheuvel beschikt over 242 vrijstaande bungalows. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten waar je je prima kunt vermaken.

Brasserie is een sfeervol restaurant waar je terecht kunt voor een drankje bij de openhaard, een lunch of diner. Voor de lekkere trek haal je een snelle hap bij de Snackbar. Ook kun je hier terecht voor een gezellig potje bowlen. Er zijn verschillende kinderactiviteiten te beleven in het park! Zo heeft Landal Heideheuvel onder andere het Atelier! Een te gekke plek voor kids om te knutselen met onder andere gerecycled materiaal. Go-Kids schreef onlangs een toffe blog over het Atelier! Donwload ook de LandalGreenparks app, hierin kun je in een handig overzicht alle activiteiten vinden! Landal Heideheuvel is een absolute aanrader! Wil je meer weten? Klik dan hier!
Op Recreatiepark Kaps in Tubbergen (OV) kun je kamperen of een accommodatie huren. De prachtige safaritenten staan op het veld waar ook gekampeerd kan worden, leuk voor als je samen met vrienden vakantie viert! Een grote vernieuwde buitenspeeltuin, het animatieteam, zwembad, visvijver, golfbaan en een gezellig familierestaurant met binnenspeeltuin zorgen voor uren plezier.
EuroParcs Resort Zuiderzee in Biddinghuizen (FL) heeft alles in huis voor een zorgeloze vakantie voor jou én je kinderen! Weer of geen weer, hier is altijd van alles te doen! Van binnenzwembad tot indoor speeltijd en van dierenweide tot het Veluwemeer-strand. Wanneer kom jij vakantie vieren bij EuroParcs resort Zuiderzee?
Bij 5-sterren Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze (OV) kun je het hele jaar door terecht voor een onvergetelijk verblijf of dagje uit. Deze ANWB Topcamping beschikt over luxe bungalows en lodges. Het park heeft een subtropisch zwemparadijs, bowlingbaan, indoor speelparadijs, animatie-programma met theatershows, spa, wellness & beautysalon en diverse horeca. 
Landal Esonstad is een bijzonder vakantiepark, het is een vestingstadje, vlakbij Anjum (FR). Rondom het sfeervolle "Waeghplein" vind je diverse restaurants e.d. De vakantiehuisjes zijn gebouwd in Oudfriese stijl. De kinderbungalows liggen binnen de stadspoorten van het autovrije stadje. Alles voor een vakantie vol water- en speelpret is hier aanwezig!
RCN De Roggeberg in Appelscha (FR) is een super kindvriendelijk en bosrijk vakantiepark, nabij Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er is meer dan genoeg te doen, van dansen tot speuren met Alex & Sammy en van sporten tot knutselen. Kom kamperen of huur een stoere glamping Safaritent. Of verblijf in een Kinderbungalow.
Bij Villapark de Weerribben in Paasloo (OV), dichtbij Giethoorn, is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. Maak een duik in het verwarmde zwembad met peuterbad, neem een kijkje in de dierenweide, ga vissen in de visvijvers of neem je kinderen mee naar Klimbos Avontuurlijk Paasloo. In de schoolvakanties is er een animatieprogramma!
Kindvriendelijker dan Vakantiepark de Meerpaal kan bijna niet. Hier, in Zoutelande (ZL), staat het grootste speelschip van Nederland én een waterspeelschip. Op dit vakantiepark ben je welkom met je eigen kampeermiddel. Heb je deze niet? Geen probleem! Er zijn vakantiewoningen, safaritenten en zelfs kinderchalets te huur. Dit vakantiepark biedt alles wat je nodig hebt voor een fijne tijd! 
Geniet op Landal De Lommerbergen in Reuver (LB) van het subtropisch zwemparadijs, de nét nieuwe bowlingbanen, sprookjesgolf, een indoor speeltuin of ga culinair genieten in een van de vele restaurants. Bij De Lommerbergen kun je kiezen uit verschillende typen bungalows voor 2 tot 8 personen of ga voor de speciale 4-persoons kinderbungalows met extra kindervoorzieningen en speelgoed.
Welk kind wordt er niet blij van Center Parcs? Op de grens tussen Zeeland en Zuid-Holland kun je met het hele gezin terecht voor een super kindvriendelijke vakantie bij Center Parcs Port Zélande in Ouddorp (ZH). Het strand ligt om de hoek, maar ook op het park is van alles te doen voor jong en oud. Onze tip: kijk eens naar de kindercottages!
Op strandpark de Zeeuwse Kust in Noordwelle/Renesse (ZL) kun je alle kanten op. Er is een familiehotel, een camping en er zijn huuraccomodaties. Ook aan het vermaak van de kinderen is gedacht: je vindt hier een binnenzwembad, animatie, een binnenspeeltuin en een fijne plek voor een hapje en drankje. 
Op het fantastische vakantiepark Linberg Park in Molenschot vlakbij Breda en Tilburg (NB), kunnen kinderen binnen en buiten spelen bij speelparadijs Kids Wonderland. Ook heeft Linberg Park een geweldig zwembad met familie glijbanen voor haar gasten. Linberg Park heeft jaarplaatsen en luxe chalets voor haar gasten.
Europarcs Resort De Wije Werelt is een kindvriendelijk vakantiepark in de bossen van Otterlo (GD) naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op dit park staan verschillende unieke houten Veluwse zwerfhutten. Je kunt ook kamperen in bijvoorbeeld een glamping lodgetent. Ook zijn er leuke speeltuinen, een familierestaurant, zwembad en speelbos aanwezig!

Wil je Nederland als nooit tevoren beleven? Boek dan een vakantiehuis of kom kamperen op een van de 14 TopParken! Bijna alle vakantieparken beschikken over een buiten- en/of binnenzwembad, binnen en/of buiten speeltuin, sportveld en restaurant/bar. De vakantiebestemmingen van TopParken zijn gelegen op de mooiste locaties in Nederland!

RCN Vakantiepark de Potten is dè plek voor een watersportvakantie, het park ligt echt direct aan het Sneekermeer en dichtbij de stad Sneek (FR). Er zijn ligplaatsen voor iedereen die z’n eigen boot mee wil nemen maar je kunt ook sloepen, motorboten, kano's, SUP-boards en zeilboten huren.
Ben je gek op pony's en zou je heel graag eens een echte pony-vakantie willen? Dat kan bij Center Parcs het Meerdal in America (LB)! Bij het Meerdal vind je verschillende cottages, waaronder een Pony Cottage en een Nieuwe Generatie Kinder Cottage, compleet met speelhuis!
Recreatiecentrum de Vogel in Hengstdijk (ZL) is een paradijs voor kinderen in Zeeuws-Vlaanderen; met binnenzwembad, eigen strandje, kinderboerderij, plaza, animatie, binnenspeeltuin en ga zo maar door!
Vakantiepark Dierenbos in Vinkel (NB) ligt in een bosrijke omgeving waar je kunt zwemmen (binnen én buiten), spelen in de speeltuinen, bowlen, midgetgolfen, eten in het restaurant met speelhoek en dieren kunt verzorgen. 
Ook echte aanraders zijn:
Landal Miggelenberg in Hoenderloo (GD) kreeg dit jaar een Gouden Zoover award en werd bekroond met maar liefst een 9,2! Je hoeft hier maar de deuren van je bungalow te openen en je ziet de eekhoorntjes huppelen. Dit ruim opgezette vakantiepark ligt midden op de Veluwe. De perfecte uitvalsbasis voor vele (dag)attracties in de omgeving van Apeldoorn. Ook ligt hier een 100 meter lange tokkelbaan. Echt even helemaal tot rust komen? In de beautysalon kun je terecht voor diverse behandelingen met de producten van Rituals. Op het park kun je een lekker hapje eten en de parkshop is 7 dagen per week geopend. Landal Miggelenberg heeft het gehele jaar een entertainment programma, zodat het een onvergetelijke vakantie wordt voor jou en de kids. Heerlijk knutselen in de Bollo Club, speuren met de boswachter, dansen met Bollo, voetballen, hutten bouwen, tokkelen, boogschieten of lasergame, het kan allemaal! Boek snel je verblijf!

Op loopafstand van het gezellige Putten (GD) ligt Landal Heihaas. De omgeving biedt veel mogelijkheden of je nu houdt van fietsen, wandelen, of watersport. Ga er met het hele gezin op uit en geniet van het groen van de natuur, de rust en de frisse buitenlucht. Kom een krantje lezen en een kopje koffie drinken in het restaurant, verken de Veluwe of bezoek het centrum van Putten. De jongste gasten kunnen gezellig meehelpen met het voeren van de dieren en vermaken zich met het Fun & Entertainment programma. De oudere kids gaan de strijd aan met tafeltennis, voetbal of basketbal. Jumpen op de airtrampoline of hangen aan de kabelbaan. Je hele verblijf kun je onbeperkt gebruik maken van het overdekte zwembad met speciaal peuterbad. Is het mooi weer? Geniet dan in het zonnetje van een heerlijke lunch of diner op het buitenterras. Dat klinkt toch als een heerlijk verblijf?

 
Bijzonder overnachten
Overnachten en varen op een Tiny Houseboat in Heeg (FR)! Een Tiny House op het water, hoe leuk is dat? Dit kleine huisje beschikt over vaste bedden, een gezellige woonkamer en een complete keuken en badkamer. De vaste ligplaats is vlakbij het gezellige centrum van watersportdorp Heeg. Als je ervaring hebt met varen, mag je de boot zelf besturen!
Erfgoed Bossem in Lattrop (OV) is een eeuwenoude boerderij met runderen in het prachtige Twentse landschap. Kids vermaken zich op en rond de boerderij. Er is een kleinvee paradijsje en je kan waterdiertjes vangen in de kikkerpoel. Logeer hier in een safari lodge, boerderijkamer of een STERRENKUBUS. Geniet vanuit je bed van een prachtige sterrenhemel.
Overnachten in het preHistorisch Dorp in Eindhoven (NB). Wil jij alleen, met zijn tweeën of met je hele gezin één weekend ontsnappen aan de drukte, het contact met elkaar terugvinden en ontdekken hoe het écht was om in de prehistorie te leven? Pak dan nu de kans om te overnachten in het preHistorisch Dorp.
Kamperen bij de boer in Zeeland. Huur een superluxe tent via FarmCamps en beleef jullie vakantie op de boerderij Five Star Farm in Kamperland (ZL). Kinderen mogen de boer en boerin helpen en kunnen zich uitleven in de grote binnen- en buitenspeeltuin.
 
Zijn jullie nog op zoek naar inspiratie voor jullie vakantiebestemming in Nederland? Ons land biedt veel mogelijkheden voor jou en je gezin. Iedere streek in Nederland heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Ga je voor natuur of ben je liever in een stad? Wil je rust of juist volop activiteiten en vertier? Om de keuze wat makkelijker te maken (of misschien juist lastiger) vertellen de Regiomanagers van Go-Kids wat hun regio nou zo mooi, leuk en bijzonder maakt. Ontdek alle 25 Go-Kids regio's!
 
Zodra het weer mag en kan is het natuurlijk super leuk om tijdens jullie vakantie er gezellig een dagje op uit te gaan met het gezin of te genieten van een heerlijk etentje in een kindvriendelijk restaurant. Dan kun je natuurlijk voor de leukste tips terecht op de regio-pagina's van Go-Kids! Tot die tijd kun je echter terecht in de agenda van alle Go-Kids regio's. Hier vind je namelijk de leukste (online) tips voor thuis, zodat jullie je in ieder geval niet hoeven te vervelen!!
 
Fabulous mama is er voor trendy moeders! In het magazine en op de website vind je jouw dagelijkse dosis inspiratie & carrière, lifestyle & kids, beauty & fashion, reizen & culi en natuurlijk GLAMOUR! Wist je al dat Go-Kids elke maand een super te gekke blog verzorgd voor Fabmama met de leukste uitjes per provincie? Natuurlijk super handig als je tijdens jullie vakantie nog op zoek bent naar tips. Je vindt het overzicht hier!