Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen

  • van:  8 december 2018 15:00
  • tot:  8 december 2018 21:00
Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen

* AFGELAST * Zoutsloter Kerstmarkt * AFGELAST *

De organisatie van de Zoutsloter Kerstmarkt heeft na consultatie met Piet Paulusma besloten om de 15e editie van de kerstmarkt, zaterdag 8 december, te cancelen.
Voor 8 december 2018 wordt windkracht west 7 met uitschieters van kracht 8 tot 9 BFT verwacht, dit gecombineerd met stevige buien. Voor de organisatie is die combinatie een veiligheidsrisico. "Wij geven voorrang aan de veiligheid van handelaren, inwoners, bezoekers en andere betrokkenen en hebben na goed overleg met weerman Piet Paulusma en het raadplegen van meerdere weersites het besluit genomen om de Zoutsloter Kerstmarkt te cancelen," vertelt een teleurgestelde Karen Brugman van BENG Evenementen.

Ze moet concluderen dat er op dit moment qua weer in Harlingen niet veel aan de hand lijkt, maar de verantwoordelijkheid ligt bij ons. We hebben het weer niet in de hand; een verstandige beslissing wel, zegt ze nuchter, maar het doet haar veel. "Meer dan een half jaar zijn wij en velen met ons bezig geweest met de organisatie van de mooiste kerstmarkt in de regio. Het is ontzettend jammer en verwachten dat het een wijs besluit is" zegt Willard van Grootveld. Beide hopen op begrip en zien de deelnemers en bezoekers graag op de Zoutsloter Kerstmarkt in 2019 - zaterdag 14 december!

Alweer de 15e editie van de sfeervolle Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen

Uiteraard zijn allerlei ingrediënten aanwezig om kerstinspiratie op te doen. Of het nu gaat om eten, drinken, decoratie of kleding. Standhouders en goede doelen uit binnen- en buitenland bemannen meer dan 200 meer kramen. Live muziek, koren en verrassende straattheateracts kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Misschien kom je de Singing Santa, de Wandelende Kerstboom of Sneeuwpop, Suus en Truus met aanhang… (Theatergroep VET COOL) wel tegen!

De Zoutsloter Kerstmarkt is uniek in sfeer en setting, houtvuren her en der versterken de sprookjesachtige ambiance en nostalgische uitstraling. Bekijk het volledige programma een de lijst van deelnemers op: https://www.zoutsloterkerstmarkt.nl/