Voorjaarsvakantie | Workshops in Bezoekerscentrum Mar en Klif | Help pake en beppe de vakantie door

Voorjaarsvakantie | Workshops in Bezoekerscentrum Mar en Klif | Help pake en beppe de vakantie door

Super leuke workshops in Bezoekerscentrum Mar en Klif

Iedere vakantie is er een superleuk activiteitenprogramma, voor jong en oud, in Bezoekerscentrum Mar en Klif. In de voorjaarsvakantie wordt door Museumfederatie Fryslân de activiteitenweek ‘Help Pake & Beppe de vakantie door georganiseerd. Dit jaar staat de pake-en-beppeweek in het teken van het thema ‘Lekker ite, neat weismite‘. De volgende workshops passen helemaal in dit thema:

Op dinsdag 19 februari: Kookworkshop ‘Het Blije Ei’:

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met eieren. Zo gaan we gevulde eitjes maken in de vorm van vrolijke kuikentjes, leren we een heerlijke eiersalade maken en maken we kinder-tokkelroom. Natuurlijk gaan we alles aan het eind van de workshop gezellig samen opeten en -drinken. De workshop is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar. De kosten zijn € 5,= per kind. Na afloop krijg je de recepten mee naar huis, zodat je het thuis je ouders, pake en beppe, of iemand anders ook een keer kan verrassen met jouw zelfgemaakte heerlijke hapjes.
Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan snel op via deze website

Op woensdag 20 februari: Knutselworkshop ‘Vogelvoeder-mobile maken’:

Samen met de creatieve dames van het IVN Súdwesthoeke gaan we aan de slag om de vogels de winter door te helpen. We bouwen een mobile van natuurlijke materialen en hangen daar wat te eten in voor de vogels.
Tip: Hang de mobile op een goed zichtbaar plekje in jouw eigen tuin en ontdek welke vogels er bij jullie komen eten.
De workshop is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar. Deelname is gratis, opgave is noodzakelijk (vol = vol)!

Op donderdag 21 februari: Kinder Kook workshop ‘We bakken ze bruin’:

We gaan zelf heerlijke pannenkoeken bakken, leren je hoe een mugcake bakt en we gaan zelf speculooschocomelk maken. Natuurlijk smullen we ondertussen van onze zelfgemaakte hapjes.
Doe jij mee met de workshop, zodat je dit weekend je ouders, pake en beppe, of iemand anders kan verrassen met jouw zelfgemaakte heerlijke hapjes? Je krijgt de recepten namelijk mee naar huis. Neem je zelf een schort mee? De workshop is bedoeld voor kinderen van 7-13 jaar.De workshop kost € 5,= per kind en opgave is noodzakelijk en kan via deze website. 

Op vrijdag 22 februari: Nestkastje timmeren met de boswachter van Staatsbosbeheer (in de werkschuur in het bos - Elfbergen!)

In de werkschuur van Staatsbosbeheer in Oudemirdum ligt een bouwpakket met gereedschap voor je klaar. Samen gaan we aan de slag. Vergeet je daarna niet om je nestkastje thuis op te hangen? De kans is groot dat er in het voorjaar vogeltjes in gaan nestelen. Timmer je mee? Je vindt de werkschuur van Staatsbosbeheer in bos Elfbergen, aan de Houtwal 2 in Oudemirdum. De workshop is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar en de kosten zijn € 6,= per kind. Opgave is noodzakelijk!

In het kort:

Op dinsdag 19 februari vanaf 14:00 tot 16:00 uur: Kookworkshop ‘Het blije ei’
Op woensdag 20 februari vanaf 14:00 tot 16:00 uur: Knutselworkshop Vogelvoeder-mobile
Op donderdag 21 februari vanaf 14:00 tot 16:00 uur: Kinder Kook Workshop ‘We bakken ze bruin’
Op vrijdag 22 februari vanaf 10:00 tot 11:30 uur: Nestkastje timmeren met de boswachter van Staatsbosbeheer