Soortendag in het Leeuwarder bos door Natuurmuseum Fryslân

Soortendag in het Leeuwarder bos door Natuurmuseum Fryslân

Soortendag & Slootjesdag in het Leeuwarder bos

Op zondag 16 juni organiseert het Natuurmuseum Fryslân voor de achtste keer een Soortendag in het Leeuwarder bos.
De hele dag door vinden er excursies plaats. Onder begeleiding van deskundigen gaan deelnemers op zoek naar vogels, eetbare planten, paddenstoelen, amfibieën, vlinders & libellen, insecten en spinnen. Tussen 9.00 en 17.00 uur start er ieder heel uur een excursie. Het exacte programma wordt later op de website vermeld.


Tussen de excursies door, kunnen kinderen meedoen met de IVN Slootjesdag. Kinderen worden daarbij uitgedaagd om echte slootjesexperts te worden, ze mogen waterbeestjes vangen in de sloten rond de camping en met behulp van een zoekkaart kunnen de namen van de beestjes worden opgezocht.

Praktische informatie:

Het is raadzaam om bij de excursies wandelschoenen aan te doen en bij een vogelexcursie een verrekijker mee te nemen. Als kinderen waterdiertjes willen vangen is het handig om laarzen te dragen. Alle excursies en activiteiten zijn gratis.

Locatie: Camping Taniaburg aan de Vierhuisterweg 72, Leeuwarden
De parkeergelegenheid bij camping Taniaburg is zeer beperkt. Bezoekers wordt aangeraden op de fiets of te voet te komen. Auto’s kunnen geparkeerd worden aan de rand van het Leeuwarder bos.