Kinderboekenweek 2022: het is weer tijd voor de jaarlijkse periode met focus op de leukste kinderboeken van Nederland. Het thema dit jaar: Gi-ga-groen!

De Kinderboekenweek is opgezet om kinderen váker een boek te laten pakken, maar ook om ervoor te zorgen dat méér kinderen gaan lezen.

Thema kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

De Kinderboekenweek van 2022 wordt gehouden van 5 t/m 16 oktober 2022 - het thema dit jaar is Gi-ga-groen.

Groen leven!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen?

Word een echte natuurheld

Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen!

Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. En kom daarna mee naar buiten.

De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

Dit zijn de thematitels van de Kinderboekenweek 2022

Per leeftijdsgroep zijn 5 boeken geselecteerd die perfect aansluiten bij het thema Gi-ga-groen. Ben je ook zo benieuwd welke dat zijn?

Check hier welke boeken!