De IVN Slootjesdagen in Friesland

Kom waterbeestjes tellen en waterproefjes doen!

In het weekend van 14 t/m 16 juni 2019 kunnen kinderen (van 4 t/m 12 jaar) samen met (groot)ouders het leven in de sloot ontdekken tijdens de IVN Slootjesdagen. Tijdens deze zesde editie kunnen kinderen met behulp van schepnetjes, loepjes en ander gereedschap op zoek gaan naar wat er zoal in het water leeft. Beleef met het gezin een avontuurlijk én gratis uitje aan de waterkant!

In Friesland worden er op de volgende locaties activiteiten georganiseerd:

Slootjesdag in Dokkum

Op zaterdag 15 juni kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen ontdekken hoe bijzonder het leven is in een gewone sloot in Dokkum. Onder begeleiding wordt er met behulp van een zoekkaart gekeken naar wat er leeft in de sloot.
Waar en wanneer: vanaf 14.00 tot 15.30 uur bij de oprit naast Aalsumerweg 51 in Dokkum

Slootjesdag in het Leeuwarderbos

Kom waterbeestjes vangen in de sloten rond de camping en leer welke naam ze hebben met behulp van een zoekkaart. Natuurmuseum Fryslân organiseert op deze dag en locatie voor de achtste keer een Soortendag. Ga onder begeleiding op zoek naar vogels, eetbare planten, paddenstoelen, amfibieën, vlinders & libellen, insecten en spinnen. Klik door voor meer informatie over deze excursies. 
Waar en wanneer: Op zondag 16 juni 2019 van 11:00 tot 16:00 in het Leeuwarderbos
Locatie: Camping Taniaburg in het Leeuwarderbos (Vierhuisterweg 72, Leeuwarden)

Slootjesochtend in Grou

Ontdek wat er leeft in een zijtak van het Nijdjip.
Waar en wanneer: op zaterdag 15 juni van 10:00 tot 12:00 uur in de Beleef- en avonturentuin (aan de Súdfinne 10, Grou)

Slootjesochtend in Heerenveen

Welke waterdiertjes leven er in de sloten van het museumpark van Museum Belvédère bij Heerenveen?
Waar en wanneer: op zondag 16 juni 2019 van 10:00 tot 12:00 uur. Start bij het parkeerterrein aan het einde van de Oranje Nassaulaan in Heerenveen

Slootjesdag op de Wyldemerk, in Gaasterland

Waar en wanneer: op zaterdag 15 juni van 13:30 tot 15:00 uur. Start bij de parkeerplaats naar de Wyldemerk aan de Wyldemerkwei bij Harich

Alle Slootjeslocaties in Nederland

Bekijk alle IVN Slootjesdagen locaties op de kaart, deze wordt wekelijks geüpdatet. Vanaf medio mei staan alle Slootjeslocaties van 2019 op de website vermeld.