Educatieve uitjes

Wil je eens wat anders doen? Laat je kinderen uilenballen pluizen. Een beetje griezelig maar ook erg leerzaam! Redden je kinderen het? Ga dan ondertussen zelf mee op pad met een gids door het dal van de Mosbeek.

Raaf en Flip de Beer (bekend van Huisje, boompje, beestje) kun je ontmoeten bij Techniekmuseum het Heim. Bezoek een voorstelling of ga op avontuur met Flip de Beer.

Techniekmuseum het Heim

Vanaf dinsdag 24 t/m vrijdag 27 februari kun je Raaf ontmoeten in het verhalentheater. Deze keer ontdekt Raaf dat niet alles is zoals het lijkt. Raaf ziet de wereld namelijk door een andere bril. Hij heeft een 3d bril gevonden. Wat gaat Raaf daar mee doen? En wat zie je eigenlijk met een 3D-bril op je neus? Kijk je mee?Er worden iedere dag voorstellingen gegeven om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

En natuurlijk ken je Flip de Beer ook. Op tv neemt hij je mee bij al zijn avonturen. Deze keer is hij speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar naar het Techniekmuseum gekomen. Met een speurtocht in je hand loop je door het museum, op zoek naar Flip de Beer. Iedere keer als je hem vindt, doe je een opdrachtje. Daarna krijg je een sticker. Als je alle stickers hebt verzameld, is je Flip de Beer Techniekdiploma klaar. Het diploma mag je meenemen naar huis. Tussen zaterdag 21 februari t/m zondag 1 maart kun je iedere dag speuren naar Flip.

Ook zijn er doemiddagen. Je kunt kiezen uit wel 35 verschillende knutselpakketjes. Bijvoorbeeld glas graveren, hout branden, een spookslot of een vlinder die rondvliegt op zonne-energie. Er zit altijd wel iets bij dat je leuk vindt. Voor meisjes en jongens

Expositie Mooove

MOOOVE is een dynamische tentoonstelling die kinderen van 4 tot 12 jaar via kunstwerken en installaties laat ontdekken en ervaren wat er in hun leven en de wereld in beweging is. Alle kunstwerken prikkelen de zintuigen en laten de hersenen kraken.

MOOOVE is niet alleen om naar te kijken. Kinderen kunnen zelf ook iets doen. Door bijvoorbeeld met allerlei materialen een nieuwe draaiende planeet te maken, of op aanwijzingen van een kunstenaar een eigen dansstijl verzinnen. Bij sommige kunstwerken is het zelfs de bedoeling dat je er met je handen aankomt!

In de vakantie kunnen de kinderen 2 leuke workshops volgen. Warrelding en Zwaaien en Zwieren.

 

 

Log In