(Bijna) gratis uitjes

Een leuke dag hoeft niet altijd duur te zijn! We hebben een aantal kindvriendelijke locaties en activiteiten geselecteerd die voor plezier zorgen en niet duur zijn!

Verkeerstuin de Breemars: Een wegennet met brug en huisjes, verkeerslichten, een heus tankstation en veel andere eigentijdse bouwsels, geeft kinderen een plezierige leeromgeving, waarin de verkeersregels letterlijk spelenderwijs en onder begeleiding aangeleerd worden. Na het tonen van voldoende vaardigheden ontvangt ieder zelfs een fraai certificaat. Op een skelter kunnen de kids in de verkeerstuin rondrijden...maar ze moeten zich wel aan de verkeersregels houden! Naast de verkeerstuin is ook een speeltuin.

Addie wakker worden: Mascotte Addie van Avatarz moet weer wakker worden na een lange welverdiende Winterslaap.

Jij kunt helpen hem te vinden , dus doe mee met “ Addie Wakker Worden ! “ en maak kans op een klimavontuur op onze openingsdag.
Op woensdag 2 maart tussen 13.30 en 15.00 uur kun je zoeken op ons akker en de ranja staat gereed.

Deelname is gratis , je mag zelf weten hoe laat je begint , maar wie het eerst komt heeft de meeste kans !

Klimbos het Hulsbeek is een fantastisch, uitdagend, stoer en overzichtelijk klimbos. Een route van klimtoestellen over een ondiepe beek. Hierdoor ook geschikt voor kids zonder zwemdiploma. Van touwbrug over het water, tot klimbrug, loopbrug, wiebelbrug en kabelbaan. Aan het einde van de route is een leuke speeltuin met klimtoestel, glijbaan en hangmat. Dit klimbos is gratis toegankelijk en elke dag geopend.

Het bezoekercentrum Molen van Frans in Mander is een prima uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door het Dal van de Mosbeek. Iedere zondag kun je hier terecht voor een bezoekje aan de molen, een praatje met de molenaar, informatie over wandel- en fietsroutes en tips van de kenners! Er worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. Op 2 maart kun je uilenballen pluizen.

Eekhoorntjespad en speelbos op de Sallandse Heuvelrug. Bij het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs je hutten mag bouwen en waar je een dassenburcht binnen kan. Het speelbospad maakt natuur pas écht leuk voor kids. Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen.

Wandelingen van natuurmonumenten: Bekijk de pagina van Natuurmonumenten eens. Hier staan leuke kindvriendelijke wandeltochten op en regelmatig worden er gave activiteiten in de natuur georganiseerd.

Wist je dat kids gratis toegang hebben tot Museum TwentseWelle en bij de kinderexpositie Er was eens in Concordia.

Neem een kijkje in onze agenda voor nog meer leuke activiteiten zoals: Lammetjes kijken, nestkastjes timmeren en een springkussenfestival.

Log In