Letstalksigns  

Palantir 21, 5663 SE Geldrop

  Letstalksigns

  Letstalksigns is een praktijk in Geldrop die zich richt op het versterken van de onderlinge band en op het stimuleren van de ontwikkeling van het jonge kind.

  Eigenaar Ilse Kuijpers verzorgt cursussen en workshops gericht op ouders/opvoeders/professionals en workshops gericht op (groot)ouder en kind. Het aanbod van Ilse is breed. Van cursussen over het gebruiken van gebaren in de opvoeding tot workshops visueel voorlezen. Je gebarenkennis uitbreiden middels spel en activiteiten of gewoon lekker met je peuter aan de slag bij een van de vele ouder/kind-workshops.

  Het toevoegen van gebaren aan de opvoeding biedt veel extra voordelen. Het belangrijkste voordeel is simpelweg: Het is zo leuk om te doen! En als iets leuk is, dan doen we dat graag. Kijk maar eens naar de workshops voor peuters. Iedere bijeenkomst een ander thema, iedere bijeenkomst verschillende activiteiten. Kinderen komen met plezier en dat maakt wat het zo bijzonder maakt. Zonder het door te hebben oefenen ze de fijne motoriek. Stimuleren ze hun leer- en concentratievermogen. Oefenen ze met simpele opdrachten. En laten ze aan hun omgeving zien dat ze echt al meer begrijpen dan wat wij dachten.

  Wist je dat een baby van zes maanden al een eerste gebaar kan laten zien. Ze kunnen dus al veel jonger met je communiceren middels gebaren dan middels spraak. Een kindje van een jaar heeft een grotere woordenschat en kan zich al goed uitdrukken middels woord en gebaar en een peuter van drie kan zich veel beter verstaanbaar maken. Gebaren toevoegen heeft op iedere leeftijd een andere meerwaarde en het is mooi om die meerwaarde te mogen zien. Want zeg nou zelf. Ieder kindje verdient een mooie start. Ben je bang dat je kindje later gaat praten als je al vroeg met gebaren begint? Geen zorgen. Een kindje wil kunnen wat jij kunt en zal ook leren praten. Sterker nog, doordat je middels gebaren toe te voegen accenten legt, de woordenschat vergroot en de interactie versterkt, is bewezen dat je kindje eerder gaat praten als het naast de spraak ook gebaren aangeleerd krijgt.

  Lees verder voor de mogelijkheden en neem vooral even een kijkje op de site www.letstalksigns.nl voor uitgebreidere informatie.

   

  Workshops voor peuters

  Gedurende drie kwartier neemt Ilse Kuijpers (groot-)ouders en kinderen mee op ontdekkingsreis. Door gebaren toe te voegen aan de diverse activiteiten wordt niet alleen de taalontwikkeling, maar ook het leervermogen en de concentratie versterkt. Daarbij wordt bij iedere workshop extra aandacht gegeven aan een ontwikkelingsgebied, zoals bijvoorbeeld de grove en/of fijne motoriek, ordenen, creativiteit of de sensomotorische ontwikkeling. Een ontzettend leuke en leerzame workshop voor zowel peuter als volwassenen.

  Ilse maakt tijdens haar workshops gebruik van de Kamishibai. Dit Japanse verteltheater brengt het verhaal echt tot leven en biedt veel mogelijkheden tot het interactief voorlezen van een verhaal. Ilse maakt haar platen zelf, waardoor het nog specialer wordt. Alles is mogelijk.

  Het is bijzonder om te zien dat een vast programma zoveel variatie kan bieden, waardoor iedere bijeenkomst weer een klein feestje wordt.

  Cursus voor ouders en/of professionals

  Ilse maakt graag cursussen op maat. Een oudercursus is dan ook nooit hetzelfde. Net als bij de peuterworkshops is de basis hetzelfde. De inhoud wordt echter aangepast aan jouw wensen en behoeften. Heb je al gebarenkennis of werk je in een professionele setting, dan zijn je behoeften anders dan als je een baby van vier maanden thuis hebt. Heb je al een peuter of misschien zelfs al een kind op de basisschool? Ook dan geeft Ilse tips en tricks rondom het toepassen van de gebaren en eventuele pedagogische vraagstukken.

  Volg je graag een cursus in een groep, dan is de oudercursus of de cursus aan huis een mooie optie. Houd je het liever bij je eigen gezin dan is een individuele cursus bij jouw thuis een beter alternatief.

  Tijdens een cursus leer je tenminste 50 gebaren, die aansluiten bij het jonge kind. Er wordt uiteraard ook ingegaan op de theorie achter het gebruiken van gebaren en de toepassing. Ilse besteed veel aandacht aan het voorlezen met gebaren, toevoegen van gebaren aan spel en het zingen van liedjes met gebaren. Ook worden er veel tips en handvaten gegeven mbt het spelenderwijs stimuleren van de ontwikkeling van je/het kind.

  Themaworkshops 

  Naast deze cursus biedt Ilse ook diverse themaworkshops aan. Deze zijn leuk ter kennismaking of om je gebarenschat uit te breiden. Ook een erg leuk alternatief is de gebarenavond. Tijdens deze avond leer je , middels liedjes, spelletjes en een verhaal, in zeer korte tijd veel nieuwe gebaren aan. Want zoals bij peuters geldt, geldt ook bij volwassenen: al doende leert men. Trek je stoute schoenen aan en volg gewoon eens een workshop. Je zult zien dat je er altijd iets van op steekt. En je zult verbaasd zijn over hoeveel plezier dat het geeft.

   

   

   

  Adres

  • Adres: Palantir 21
  • Stad:  Geldrop
  • Land:  NL
  • Postcode:  5663 SE