Film en Theater tijdens de voorjaarsvakantie in Twente

Rabotheater: Lekker weertje Dikkie Dik 2+

In deze muzikale theatervoorstelling staan de verschillende seizoenen centraal. Dikkie Dik dartelt tussen de lammetjes in de lente, vangt bladeren in de herfst en speelt in de sneeuw in de winter. De voorstelling mondt uit in een spetterend zomerfeest, waar niet alleen Dikkie Dik en zijn vriendjes, maar ook alle kinderen in de zaal aan meedoen. Dirk Scheele speelt deze wervelende en vrolijke voorstelling vol nieuwe liedjes samen met een aantal poppenspelers in een prachtig decor.

Er is een voorstelling op 6 maart om 11:00 uur en om 15:30 uur.

Rabotheater: Lelijk 1DJE 6+

Deze voorstelling is een vrije bewerking van Andersen's sprookje: Het lelijke jonge eendje. Een komische muziektheaterproductie over een struikelende wildebras, die op zoek moet naar zichzelf. Over anders zijn en je anders voelen. Een voorstelling vol doldwaze kapriolen, pijnlijke misverstanden, swingende popmuziek en ontroerende zwanenzang.

Eindelijk vertoont ook het laatste ei van moeder eend barstjes. Maar in plaats van een mooi klein geel kuiken, kruipt er een verkreukeld grijs kuiken tevoorschijn. 'Wow!', schalt het luidkeels over de waterplas, 'Wat is het hier mooi en gezellig en wat zijn jullie met veel! Ik ben toch hopelijk niet te laat?!' Beschaamd slaat mama eend een vleugel voor de snavel van haar nieuwbakken jong. 'Doe gewoon, Antje!' Maar hoe gedraag je je als eend en wat is eigenlijk gewoon?

De voorstelling is op 6 maart op 14:30 uur.

Film: Op zoek naar de chocolade planeet

De Cosmos sterrenwacht in Lattrop toont in de voorjaarsvakantie speciaal voor kinderen de prachtige, educatieve film “ Op zoek naar de chocolade planeet". De film is te zien in het planetarium van de sterrenwacht. In het planetarium wordt het beeld geprojecteerd op een grote halve koepel waardoor je een rondom projectie krijgt. Je ziet het beeld dus boven je! Dit ziet er heel erg spectaculair uit.

Als gevolg van een uit de hand gelopen experiment komt een stuk chocolade in de handen van twee nieuwsgierige ruimtewezens terecht. Zij denken dat het een lekker stukje steen van een andere planeet is en gaan op zoek naar de chocolade planeet! Tijdens de zoektocht worden ze begeleidt door de ruimterobot Hubble en komen ze langs heel wat interessante plaatsen in het heelal. Maar zullen ze de chocolade planeet ook vinden?

De film duurt 25 minuten, Nederlands gesproken en is gemaakt voor kinderen van de basisschool. De film is te zien vanaf zaterdag 27 februari t/m zondag 6 maart 's middags tijdens openingstijden.
Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen! Er is een prachtige presentatie over het heelal, waarin een sterrenwacht medewerker je alles verteld over ons eigen universum en wat daarin allemaal te zien is.
Natuurlijk hopen we dat het mooi weer is want dan kun je de Zon gaan bekijken door een speciale zonnetelescoop. Mocht het niet helder zijn dan blijft de grote computer gestuurde telescoop in het observatorium een indrukwekkend instrument.

Op zaterdag 27 februari is er een speciale kindersterrenkijk avond. Voor meer informatie en actuele tijden de van de film klik hier.

Concordia: Freddie en de worstenkoning 4+

Freddie zit in het asiel, te wachten op een nieuw baasje. Maar niemand wil hem, want hij is druk en ongehoorzaam. Freddie verlangt naar worst en naar zijn oude, vertrouwde baas. Dan komt Bibi, een woeste kleuter. Zij wil Freddie graag hebben! Freddie is dolblij en besluit heel braaf te zijn. Op een dag neemt Bibi Freddie mee naar slagerij de Worstenkoning. Daar kan Freddie zich niet langer inhouden. Samen met Bibi zet hij de hele slagerij op z'n kop. Dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen: Freddie moet terug naar het asiel. Bibi en Freddie halen alles uit de kast om dit te voorkomen…

Freddie en de worstenkoning wordt gespeeld door theater Gnaffel. Ze maken al meer dan 25 jaar voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Voorstellingen die eigenzinnig en verrassend zijn, vol hartstocht en humor.

De voorstelling speelt op woensdag 2 maart om 14:30 uur.

 

 

 

Log In