Fietsroute rondje Zwolle

MEER BELEVING MET 'RONDJE ZWOLLE'

De populaire fietsroute Rondje Zwolle heeft een update gekregen en is zojuist verschenen in een nieuw jasje. De route kan vanaf nu in twee richtingen gefietst worden en is ruim 40 km lang. Langs de route zijn maar liefst 23 (horeca) locaties uitgelicht en daarnaast zijn er leuke tips en bezienswaardigheden toegevoegd op de achterzijde van de kaart. De nieuwe kaart van Rondje Zwolle is verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten en deelnemende bedrijven aan de route. Voor waardevolle informatie, wetenswaardigheden en extra beleving is de AbelLife app te downloaden in de Appstores van Apple en Google.40 km Is natuurlijk wel wat veel om met de kids te doen. De route is ook goed in te korten via het centrum. Dan heb je een noordelijke route, en een zuiderlijke route. 2 vliegen in 1 (kl)app! :)

Hier kun je de route ook downloaden. Wij hebben alvast een paar leuke stopplaatsen voor de kids uitgezocht (startend in het Engelse Werk en dan fietsend in noordoostelijke richting):

· Bij de kruising van Vreugderijkerpad en Vreugderijkerweg vind je Schapenboerderij de Vreugdehoeve.

· Bij Westerveldse Aa, tussen knp 48 en knp 66 vind je een verhalenpaal

· Bij Agnietenberg, tussen knp 64 en knp 67 vind je een verhalenpaal

· Bij Nieuwe Verlaat in Berkum, tussen knp 47 en knp 49 vind je een verhalenpaal

· Bij de kruising Tussen de Verlaten en Kuyserhuislaan rechts ipv links voor spelen bij Djambo Kidsplay |
(Kuyerhuislaan vervolgen en bij wijkcentrum Wijenbelt links de Hazelaarlaan in en dan bij de kruising Boerendanserdijk links. Bij rotonde het Rechterland in en dan direct links bij Hogeland en dan weg vervolgen en dan is links Djambo).
Djambo heeft speciaal voor de fietsers een leuke deal: Als je tijdens je Rondje Zwolle een tussenstop bij Djambo Kidsplay maakt, dan heb je natuurlijk een kopje koffie en ranja verdiend. Op vertoon van de deal ontvang je daarom gratis een kopje koffie voor jezelf, en ranja voor de kids!

· Iets verderop bij het Stadion kun je ook nog lekker even uitrusten in de lounge van hotel Lumen met Bluefinger restaurant.

· Op het Zalnépad kun je afstappen bij de Wythmenerplas om te relaxen of om te zwemmen. Binnenkort opent hier ook Lakeside, wat het natuurlijk helemaal leuk maakt om hier even te stoppen.

· Bij Wijthmen, tussen knp 40 en knp 79 vind je een verhalenpaal.

- als je net onder de Wijhese weg doorgefietst bent, vind je aan de linkerhand Theehuis de Oude Mars. Een prachtige historische boerderij met ouderwets goede service! Zeker de moeite waard om even te bekijken. Voor de kids is er ook een kleine kinderboerderij met geitjes en schaapjes.

- Vanaf De Oude Mars is het ook maar 5 minuten fietsen naar restaurant De Handschoen aan de Nieuwe Deventerweg. De Handschoen is sinds kort ook voor de lunch geopend, en hebben speciaal voor de fietsers een leuke lunchaanbieding: een 12 uurtje (soep, uitsmijter en broodje ham/kaas) voor maar €8,50. Reserveren is wel even gewenst hier, met vermelding van de deal.

- Nadat je de Hollewandsweg bent overgestoken kom je al snel langs de nieuwe Golftuin van Zwolle. De Golftuin is al geopend voor de golfers, en ook is er al een mooi terras aanwezig. Het restaurant is nog in aanbouw, evenals een speelweide voor de kids. Maar je kunt er al heerlijk even stoppen om te genieten van de rust, het uitzicht, en de ruimte! Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of een lunch natuurlijk.

- Even verderop kom je aan de Schellerbergweg langs De Nieuwe Bierton. In het compleet vernieuwde 'oude cafe' van De Nieuwe Bierton kun je terecht voor lunch, borels, bites en diner. Ook biedt het terras genoeg zitplaatsen om even te genieten. Met een ballenbak voor de kids natuurlijk!

Als je op de Schellerdijk fiets langs de IJssel en na verloop van tijd fiets je het over/onder het spoor door en dan is aan je rechterhand Het Engelse Werk. Dit park is een ideale plek voor een picknick. Je kunt ook bij Uitspanning het Engelse Werk een terrasje pakken.

 

 

Log In