Checklist voor jouw kinderfeestje!

Bij het organiseren van een kinderfeestje komt altijd heel wat bij kijken. Het is natuurlijk een belangrijk event voor je kind en voor jezelf. Je verjaardag vieren met familie en vrienden en natuurlijk het kinderfeestje mag niet ontbreken. Kinderen kijken er al lang van te voren naar uit: lekker taartje eten, cadeautjes krijgen, spelletjes doen en in de belangstelling staan. Zowel thuis als op school.

We hebben dit blog geschreven om je te helpen bij het plannen van een leuke verjaardag en/of kinderfeestje!

4-8 weken van te voren leg je de datum van het (kinder)feestje vast en kies je een locatie. Maak tijdig de reservering! Je maakt een gastenlijst voor de verjaardag en voor het kinderfeestje bepaal je hoeveel kinderen er mogen komen.

Bepaal samen met je kind wie er komen en wat het thema (voor inspiratie kijk je op de site van Creakelder) zal zijn. Bedenk of je entertainment wilt en of het een dagdeel of hele dag gaat worden.

4-5 weken tot het feest! Bedenk alvast wat je die dag wilt eten (lievelingseten van je kind). Maak een schema met alle activiteiten voor het feest. Denk aan lunch, snacks, cadeautjes uitpakken en de kinderen te laten spelen.

Plan meer activiteiten in dan verwacht, zodat de kids zich niet gaan vervelen. Houd rekening met het weer, dus plan ook alternatieve activiteiten voor binnen of buiten.

3-4 weken van te voren maak en verstuur je de uitnodigingen. Koop ook eventueel een snoepzakje of prijzen voor bij de spelletjes. Bijvoorbeeld bij de Action, of online bij bijvoorbeeld Creakelder.

Vergeet niet de feestdecoratie zoals slingers, ballonnen (bij de Hema heb je tegenwoordig hele leuke ballonnen in cijfers.), servetten etc.

Eventueel muziek uitzoeken van te voren.

Nog maar 2 weken voor het feest!

Bestel tijdig een taart bij de bakker of als je echt iets speciaals wilt laten maken, moet je vaak 1 of 2 maanden van te voren reserveren.

Maak een definitief plan t.a.v. menu en activiteiten. Check nog even bij de locatie of alles in orde is. Vraag eventueel hulp in je omgeving voor extra handen tijdens het feestje.

Nog 1 week tot aan het feest!

Bestel of koop tijdig het verjaardagcadeau voor je jarige! Vertel eventuele andere broertjes of zusjes of ze wat jullie gaan doen en bespreek de optie om mee te doen of eventueel bij vriendje te gaan spelen.

Haal op tijd je boodschappen in huis. Leg je camera klaar of zorg dat je mobiele telefoon is opgeladen. Eventueel de cadeautjes nog inpakken en bereid alles voor zoals snoepzakjes, prijsjes etc.

En dan is de grote dag!

Haal de taart op en zorg eventueel voor kaarsjes op de taart. Dek de tafel voor ontvangst van de kinderen/familie. Hang ballonnen op en leg het cadeautje klaar. Geniet en maak veel foto's als herinnering voor later! Veel plezier!

Ben je op zoek naar een kinderfeestje buiten de deur kijk dan even op de site voor de leukste kinderfeestjes tips!

Log In