Kerstmarkten en kerstactiviteiten in regio Eindhoven

We hebben voor de december maand alle leuke kerstmarkten en kerstactiviteiten in de regio Eindhoven in kaart gebracht! Het bezoeken van een kerstmarkt of wintermarkt is een leuk uitje om met je gezin al helemaal in de kerst sferen te komen, lekker shoppen en lekkere drankjes en hapjes nuttigen. Een heerlijke tijd om samen leuke dingen te doen. En de eerste kerstmarkten en wintermarkten vinden al plaats begin december.

Dickensfestijn Wintelre

Waan je op 7 en 8 december in de vermakelijke wereld van Charles Dickens. Vele speciale figuren dwalen rond over het Dickensfestijn en de kerstmarkt in Wintelre. Van vlerken tot klerken en van notabelen tot mensen die u van alles aan bevelen. Maar ook "gewone" boeren, burgers en buitenlui. Er zijn optredens van geweldige koren, een groot aantal muziekgezelschappen en nog veel meer.

Kerstmarkt Woensel-West Eindhoven

De grootste en gezelligste kerstmarkt van Eindhoven op zondag 8 december van 13.00 tot 18.00 uur. Een kerstmarkt met leuke kraampjes met hapjes, drankjes, spulletjes én leuk dingen voor de kinderen!

Kerstmarkt in Dickenssfeer

De kerstmarkt bij Vitalis Brunswijck (Generaal Bradleylaan 1 in Eindhoven) is voorzien van een Dickenssfeer en er zijn diverse kramen variërend van eten/drinken tot kerstspullen en sieraden. De markt vindt plaats van 11.00 uur tot 15.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Kerstmarkt Typisch Tongelre in Eindhoven

Kom in kerststemming bij de kerstmarkt op 14 december van 13.00 tot 17.30uur. Op de kerstmarkt kan je cadeautjes kopen bij vele creatieve standhouders. Kinderen kunnen in de kas knitselen en kleuren, er is een speurtocht die voor elke deelnemer altijd een verrassing oplevert en er zijn dieren te bewonderen. Hapjes en drankjes zijn er in diverse soorten en smaken en uiteraard in overvloed. Verschillende muziekgezelschappen brengen kerstliedjes ten gehore, van alle tijden en uit alle streken.

Kerstmarkt Theresiaplein Eindhoven

Op zaterdag 14 december vindt een warme, knusse en gezellige kerstmarkt op het Theresiaplein in Eindhoven plaats. 30 kramen met heel veel verschillende kerst en kerst gerelateerde artikelen, een Kinderknutselplein en speciale kinderactiviteiten.
Kom de kerst vast proeven op 14 december 2019 op het Theresiaplein in Eindhoven.

Winterglow Oisterwijk

Winterglow Oisterwijk is een tweedaags winterevenement op 13 en 14 december met o.a. Een kerstmarkt, diverse foodtrucks, zangkoren, live muziek, de kerstman, winkels geopend, gezellige horeca, winterterrassen en nog veel meer in het centrum van Oisterwijk.

Parade van Koning Winter in Veldhoven

Op zaterdag 14 december komt de parade van Koning Winter op bezoek in ’t City in Veldhoven. Je kijkt je ogen uit bij deze prachtige (kleine) winterse parade met o.a. acrobaten en sfeervol licht. De stoet zal gedurende de middag 4 x 30 minuten door het Citycentrum lopen.

Dickensnight in Brandevoort, Helmond op 15 december

De 17de Dickensnight Brandevoort te Helmond zal dit jaar plaatsvinden op 15 december 2019. De kerst sfeermarkt in Dickens stijl wordt georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere, vrijwilligers uit de wijk Brandevoort in Helmond. Het is een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Dickensnight, een belevenis voor jong en oud.

Kerst in de Peel natuurlijk!

Op 15 december 2019 vindt het event "kerst in de Peel Natuurlijk" weer plaats. Tijdens deze dag staat alles in het teken van de naderende kerstdagen. Kom gezellig langs tussen 11:00 en 15:00 uur. Entree is gratis! Lees hier wat er allemaal te doen is.

Kerstmarkt Eersel

Op 14 en 15 december staat Eersel weer in het teken van kerst! Het hele weekend kan je genieten van de gezellige Kerst sfeer.
Heerlijk kerst shoppen in het dorp, en een hapje eten tijdens de bourgondische kerst markt. Lees hier meer.

Kerstmarkt Waalre

Op zondag 15 december van 14.00 tot 19.00 uur is er weer een gezellige Kerstmarkt in Waalre. Ook kan je hier met de kinderen naar de levende kerststal.

FeelGood Market Kerstmarkt

De FeelGood Market kerstmarkt op 15 december van 12.00 tot 18.00 uur is speciaal voor al je kerstinkopen. Van verrassende cadeaus tot lekkers voor de feestdagen. En dat alles in een gezellige kerstsfeer. Meer dan 100 verschillende stands bieden een rijk aanbod aan design, sieraden, kunst, (bio/ kids)fashion, woonaccessoires, origineel speelgoed, gezondheidsproducten, vintage, lifestyle, versproducten, culinaire hapjes, duurzame producten en nog veel meer; creatief, ambachtelijk en origineel werk met een verhaal, meestal aangeboden door de maker zelf, met workshops en live muziek!

Kerstmarkt Geldrop

Een sfeervolle Kerstmarkt op 21 december tijdens Wintersfeer Geldrop. Jaarlijks staat er een grote schaatsbaan van 600m2. Net zoals voorgaande edities beloofd ook dit jaar weer een groots en sfeervol festijn te worden! 

Kerstmarkt Winkelcentrum Woensel Eindhoven

Op vrijdag 20 december tm dinsdag 24 december 2019 organiseert WoensXL weer een Kerstmarkt in de middenpassage met leuke houten huisjes met Kerstverlichting. Check hier de openingstijden.

Christmas Castle in Geldrop op 21 en 22 december

Bezoek het Kerstkasteel bij Kasteel Geldrop op 21 en 22 december en ontmoet de Kerstman. Lees hier meer.

Kerst event Gemert

Op zondag 22 december begint om 12.00 uur het Kerst event in Gemert. De winkels zijn open en er zijn een groot aantal kramen met kerstartikelen, eten en drinken. Gedurende de hele middag diverse optredens van koren, muziek en dans en er zijn diverse activiteiten voor alle leeftijden. 

(Levende) Kerststallen in Eindhoven en omgeving

Overal verschijnen prachtige kerststallen. Echte aanraders zijn:

Foto: Levende kerststal Hapert

Fakkeltocht in Eindhoven

Een prachtige traditie in Eindhoven is de fakkeltocht. Op Kerstavond, 24 december 2019, wordt traditioneel stilgestaan bij verdraagzaamheid, vrede en respect. Duizenden mensen laten zien dat ze zich willen inzetten voor een tolerant, verdraagzaam Eindhoven. De route gaat langs allerlei koortjes, muzikanten en kraampjes. De tocht is de grootste fakkeltocht van Europa en begint op het Wilhelminaplein. 

 

Kerstdiner in een kindvriendelijk restaurant

Kerstdiner met je kinderen in een kindvriendelijk restaurant. Kijk voor tips op de site bij Eten en Drinken. Of lees ons blog: Uiteten met kinderen tijdens de kerstdagen in regio Eindhoven

 

Kerstactiviteiten in regio Eindhoven

Kerstsfeer en ijsbaan in Eindhoven open vanaf 13 december 2019

In de kerstperiode kan je sfeervol winkelen in het centrum van de stad en je kan schaatsen op de ijsbaan op de Markt in Eindhoven. De ijsbaan op de Markt is geopend van vrijdag 13 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

Winterkasteel Helmond 

Vier de winter bij Winterkasteel Helmond. Dat betekent een leuk en leerzaam uitje voor iedereen. Winterkasteel Helmond is in de periode 10 december 2019 tot en met 5 januari 2020 geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, op zaterdag en zondag en 2e Kerstdag van 12.00-17.00 uur. Lees hier meer.

Kerst Wintercircus bij Parktheater Eindhoven 

Van 21 tot en met 29 december 2019 is het tijd voor het 49ste Internationale Kerstwintercircus! De Grote Zaal wordt wederom omgetoverd tot een echte circuspiste. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: elk jaar haalt het Parktheater de mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond in het Parktheater.

Kribkesroute Liempde

Na de succesvolle edities van voorgaande jaren, wordt dit jaar voor de achtste keer de Kribkesroute in Liempde georganiseerd. Deze start op zaterdag 14 december tijdens Winter Wonderland Liempde en eindigt op maandag 6 januari. De Kribkesroute bestaat uit meerdere wandelroutes, variërend in lengte. De routes voeren dit jaar langs meer dan 260 kerststallen door geheel Liempde. Het is hiermee de grootste kerststallenroute van Nederland! Lees hier meer.

 

Heb je leuke tips voor Go-Kids regio Eindhoven? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl.

Lees ook: Blog Kerst hapjes voor het kerstdiner op school!