De lente doet zijn intreden dus er komt mooi en warm weer aan. Wie is daar nu niet aan toe? We willen graag naar buiten. Maar nu is het toch allemaal een beetje anders. We gaan een stuk minder naar het bos, park en de speeltuin. We zijn een stuk voorzichtiger geworden en dat is ook goed gezien de corona maatregelen. Kinderen willen natuurlijk wel graag buiten spelen en dat is ook goed voor ze. Bij Go-Kids hebben we leuk buitenspeelgoed voor je uitgezocht zodat kinderen lekker kunnen spelen. Je kan met deze tips lekker spelen, of samen met het hele gezin, in de tuin of rondom huis.

Stoepkrijten

Als het lekker weer is kunnen we buiten natuurlijk ook heerlijk stoepkrijten. Kinderen kunnen hun creativiteit hier heel goed in kwijt. Geef de kinderen een tekenopdracht of laat ze zelf iets bedenken. Wist je dat je ook op de muur een mooi krijt kunstwerk kan maken? Je maakt eerst een raamwerk of figuur op de muur door middel van tape. Daarna kan je de vlakken of figuur inkleuren met krijt. Daarna verwijder je de tape en heb je een super leuk kunstwerk. Go-Kids heeft 2 leuke varianten voor je uitgezocht: Een emmer met stoepkrijt en een mandala stoepkrijt set voor super mooie creaties. Deel je creaties op sociale media met #gokidseindhoven.

Bellenblaas

Kinderen worden helemaal vrolijk van bellenblazen. Hier zijn al liters de lucht in weggeblazen. Dit is ook favoriet bij de jongste van 4 jaar als ze buiten mag spelen. Er zijn veel verschillende soorten bellenblazen; de simpele eenpersoons bellenblaas, mega grote bellenblaas of een bellenblaasmachine. Die zijn echt super gaaf. Go-Kids heeft een bellenblaas pistool met led licht en een set om mega bellen te blazen uitgekozen. En bekijk ook deze bellenblaasmachine. Veel speelgenot voor kinderen!

 

Rolschaatsen en skeelers voor kinderen

Zodra het mooier weer wordt, gaan kinderen lekker skeeleren of rolschaatsen buiten. Het is goed voor kinderen om te bewegen. Go-Kids heeft mooie skeelers van Nijdam online gevonden. Deze kan je in de zomer gebruiken voor skeeleren en in de winter kan je ze ombouwen tot schaatsen. Super handig! Leuk detail: de schoen is ook nog in maat verstelbaar. Ook vonden we deze leuke rolschaatsen waarbij je de schoen kan verstellen.

Het Scandinavische spel Kubb

Het spelletje Kubb is een favoriet buitenspel bij onze kinderen en dit spel kan je overal spelen. Belangrijk is wel dat je voldoende ruimte hebt om het spel uit te zetten. Je kan ook teams maken met kinderen en ouders als de kinderen nog jong zijn. Er zijn 2 varianten van dit leuke spel: de echte pro versie Kubb van en een eenvoudige en goedkopere variant, Outdoor Play Kubb Game.

Skippyballen

Voor kinderen is het goed om te bewegen. Met een skippybal kunnen kinderen heerlijk alleen spelen of tegen elkaar door de tuin racen. Zet een parcours uit en wie het eerste over de streep is, heeft gewonnen. Wist je dat de skippyballen tegenwoordig een stuk hipper zijn. Je hebt ze in allerlei kleuren of met een dierenprint.

Het Croquet spel

Wie speelde dit vroeg nou niet? Het croquet spel (20 delig) vinden alle kinderen leuk! Dit spel wordt gespeeld op gras in de tuin of in een perkje. Hoe werkt het? Je speelt het spel tegen elkaar of werk in teams. Plaatst de poortjes in een leuk en uitdagen parcours, kies een kleur bal en hamer en het spel kan beginnen. Wie krijgt de bal in de minste slagen door het hele parcours? Als er maar twee spelers zijn dan kan elke speler met twee ballen spelen. Dit buitenspel voor kinderen (vanaf 3 jaar) en ouders is super leuk.

Potje tennis spelen

Een potje tennis in de tuin? Ja dat kan! Met deze tennistrainer set kan je gewoon door blijven trainen voor tennisles. Zet een paal in de grond, maak de tennistrainer eraan vast en sla lekker tegen de bal die aan de elastiek zit. Hij komt vanzelf weer jouw kant op. Zo kan je lekker actief blijven met tennis en je vaardigheden trainen.

Skippyballen

Voor kinderen is het goed om te bewegen. Met een skippybal kunnen kinderen heerlijk alleen spelen of tegen elkaar door de tuin racen. Zet een parcours uit en wie het eerste over de streep is, heeft gewonnen. Wist je dat de skippyballen tegenwoordig een stuk hipper zijn. Je hebt ze in allerlei kleuren of met een dierenprint.

Ringwerpspel

Het ringwerkspel kan je prima buiten doen met een broertje of zusje maar voor volwassenen is dit buitenspel ook erg leuk. Het spel is voor jong en oud. Met het houten ringwerpspel moet je de touwringen om de pennen op het kruis werpen en proberen zoveel mogelijk punten te behalen. Een leuk buitenspel voor de fijne motoriek en de oog-hand-coördinatie van kinderen. 

Touwtje springen

Touwtjes springen is tijdloos en heerlijk voor kinderen om lekker buiten te springen (in plaats van binnen). Go-Kids heeft een hele leuke set van drie springtouwen gevonden. Deze springtouw set bestaat uit verschillende touwen met prachtige handvatten (koe, tijger en beer variant). Voor oudere kinderen zijn er super gave springtouwen verkrijgbaar.

Het spel Kendama

Zwiep of vang de bal op verschillende manieren op het houten handvat en oefen coole trucs. En geef een showtje weg. Een eeuwenoud behendigheidsspel in een nieuw jasje. Dit buitenspel is Kendama. Dit spel kan je allen doen en je kan zowel binnen als buiten doen.

Steps voor kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om in de buurt te steppen. Zo gaan ze een stuk sneller dan lopen en kunnen ze tegen elkaar racen in de straat.

Wil je zelf even wandelen en je kind heeft geen zin, dan kan een step uitkomst bieden. Dan willen ze vaak graag mee. Bij Go-Kids hebben we online een Kids scooter step, met 3 wieltjes, in verschillende kleuren gevonden. Ideaal voor jongere kinderen die nog willen oefenen. Voor oudere kinderen is juist en stunt step super gaaf.

Skateboarden

Skatenboarden is super populair bij veel kinderen. Zij willen dit kunstje leren en coole stunts uithalen. Laat ze lekker buiten oefenen. Er zijn heel veel verschillende soorten skateboarden. Dit skateboard is te bestellen in verschillende kleuren. En heb je een echte stunter in huis, schaf dan ook een beschermset aan!

Loopfiets voor kinderen

Heb je een kleine in huis die graag wil leren fietsen, begin dan met een loopfiets. Zo leren de kinderen het beste evenwicht houden en leuk om een blokje mee om te gaan. Je hebt loopfietsen voor kinderen in allerlei soorten en maten, maar wij vinden deze loopfiets wel erg leuk. Deze loopfiets is er in maar liefst 9 kleuren. 

Schommelwip

De next level hobbelpaard in verschillende vormen is super leuk voor kleine kinderen om te wipwappen. En deze wipwappen kan je zowel binnen als buiten gebruiken. 

Voetballen

Voetballen kan natuurlijk ook heerlijk buiten. Kinderen kunnen allerlei trucs met een voetbal, maar je kan ook een potje voetballen met deze leuk voetbaldoeltjes. En ook handig om ze mee te nemen op vakantie in een handige opbergtas.

Basketballen in de tuin

Kinderen vind het een leuk spel, basketballen! Probeer die bal maar eens in dat net boven je hoofd te krijgen. Een spel wat ze alleen maar ook samen kunnen doen in de tuin. Bestel hier een basketbal en basketbalring voor veel buiten plezier.

LEES OOK: 

* Buitenspelen rondom huis. 10 Old school spelletjes voor buiten

* Waterspelletjes tips voor kinderen

 

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee. Dank je wel!