Theater | Koffers vol Annie (4+) - De wondere wereld van Annie M.G. Schmidt

Theater | Koffers vol Annie (4+) - De wondere wereld van Annie M.G. Schmidt

Theater | Koffers vol Annie (4+) - De wondere wereld van Annie M.G. Schmidt

door Eric Beekes en Wolfgang Maiwald

Eric Beekes speelt en zingt een reiziger.

Hij heeft twee koffers. Koffers die heel belangrijk zijn voor zijn muzikale reis. In de ene koffer zitten liedjes en in de andere koffer zitten gedichten van Neerlands belangrijkste schrijfster van kinderpoëzie en proza: Annie M.g. Schmidt. Annie wist als geen ander de fantasie en de gedachten van kinderen te prikkelen. Gekke liedjes, mooie liedjes, stoute liedjes, lieve gedichten, rare gedichten, leuke gedichten.

Kinderen worden door dit materiaal meegenomen naar een wereld waarin werkelijkheid en fantasie door elkaar gaan lopen. Voor ouders een feest der herkenning, voor hun kinderen een kennismaking met de wondere wereld van Annie M.G. Schmidt. Nog nooit vonden kinderen twee koffers zó bijzonder.

Door middel van levende poëzie komen zij in aanraking met de woorden uit de pen van deze unieke auteur. Samen met Heddy Lester en Sylvia Alberts maakte hij muzikale komedies voor kinderen. Zijn belangstelling voor het spelen voor kinderen is steeds toegenomen. In een totaal andere sfeer, poëzie en zang, speelde hij het succesvolle kinderconcert Droomwolken. Voor zijn inzet voor jeugdtheater werd Eric Beekes in 2007 onderscheiden door de Universal Peace Federations for Children.

Kaartjes voor deze leuke jeugdvoorstelling zijn 10 euro per persoon en zijn online te reserveren op de website van Theater De Schalm.


TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven