Beleef de geschiedenis in de zomervakantie

Ga in de zomervakantie naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven.

Reis deze zomervakantie met het preHistorisch Dorp mee terug in de tijd. In dit Eindhovense openluchtmuseum ervaar je hoe het leven was in de tijden van de jagers en verzamelaars, de tijd van de eerste boeren of juist die van de Vikingen. Vanwege het 40-jarig bestaan van het preHistorisch Dorp is er iedere dag iets nieuws te beleven met de historische bewoners. Van 4 juli t/m 4 september zit je voor een historisch en avontuurlijk dagje uit dus goed bij dit museum! Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een gratis doeboekje mee. Het staat bomvol activiteiten die je
in het preHistorisch Dorp uit kunt voeren én bevat nog een heleboel puzzels die je zittend op het middeleeuwse terras, thuis of op de camping kunt doen. Daarnaast kun je meer over archeologie ontdekken in de gloednieuwe ArcheoFactory. Hier leer je hoe archeologen hun werk uitvoeren met de nieuwste technologieën.

Levende geschiedenis
In het preHistorisch Dorp ervaar je hoe het er vroeger aan toeging – van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Hier komt de geschiedenis tot leven! Leer de geheimen van de ambachtslieden en kijk of help mee bij de dorpelingen.
De zomeractiviteiten met de historische bewoners zijn gevarieerd en iedere dag anders. Bijvoorbeeld:

  • Stook een vuurtje als een Viking
  • Ga kanovaren als een jager
  • Schrijf als een middeleeuwse monnik
  • Jaag op prehistorische prooien met een echte speer
  • Schiet pijl-en-boog zoals Robin Hood
  • En nog veel meer!
  • Levende geschiedenis

Nieuw: de ArcheoFactory
Dit jaar bestaat het preHistorisch Dorp 40 jaar en daarom gaat het museum terug naar haar roots met een nieuwe expositie: de ArcheoFactory. De ArcheoFactory is een modern lab op het museumpark waarin je zelf ervaart wat er met de nieuwste technologieën over het verleden te ontdekken valt. Hier leer je hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie kunt maken van het verleden - net als een archeoloog. Er staat altijd een historisch bewoner voor je klaar met meer informatie en uitleg, zodat jij alles over archeologie kunt ontdekken!

Rondleidingen
Benieuwd op welke archeologische gegevens het museum hun huisreconstructies baseert? Wat de verschillen zijn tussen jagers en boeren? Of wie er allemaal samen sliepen in een huis? Ga dan mee met de gratis rondleiding, wordt gegeven door een van de tijdgidsen en is met name gericht op volwassenen.

Doeboekje
Met het doeboekje van het preHistorisch Dorp beleef je de spannendste avonturen in het museum! Leer vuur maken, bouw een miniboerderij of maak een amulet. Je ontdekt de geschiedenis met de toffe opdrachten die je alleen of samen met de bewoners uitvoert. Daarnaast vind je bijzondere puzzels in het boek zodat je thuis nog even na kunt genieten van je bezoek.

Tickets koop je online. Reserveer ze hier!


TIP: Wil je op de hoogte blijven van leuke tips in jouw regio? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven