Gezinsuitje | Ridders in het Prehistorisch Dorp

Gezinsuitje naar de Ridders in het Prehistorisch Dorp

De Ridders zijn in het preHistorisch Dorp op 17 en 18 augustus 2019

Haal de speelzwaardjes en schilden maar uit de kast: In het weekend van 17 en 18 augustus staat het preHistorisch Dorp compleet in het teken van ridders. Deze ridders reizen nooit alleen: zij worden vergezeld door hun schildknapen, jonkvrouwen en huishouding. Voor entertainment zorgen de beste acrobaten uit Zweden, middeleeuwse muzikanten en vele andere personages uit de 15e eeuw. Sla vooral de shows en vechtdemonstraties van de ridders niet over!

Riddergevecht en -demonstratie

Het sensationele ridderspektakel voor jong en oud begint iedere dag om 10.00 uur. Zes keer per dag komen de ridders in de arena samen voor een toernooi of een wapendemonstratie. Een spectaculair gevecht met zwaarden en speren zal voor flink wat wapengekletter zorgen. Aanschouw de bijzondere kostuums en juich voor jouw favoriete ridder. Kinderen kunnen leren vechten met zwaarden en schieten met pijl en boog.

Middeleeuws vermaeck

Ontdek het dagelijkse leven van ridders in de 15e eeuw: het middeleeuwse tijdperk van het preHistorisch Dorp transformeert in een kampement met ridders, manschappen en andere historische bewoners. Weet jij hoeveel onderdelen een ridder iedere dag aan moet trekken? Wat ze zoal aten of deden op een dag? Ontdek allerlei middeleeuwse vaardigheden en gebruiken bij de bewoners. De poppenspeler en muzikanten vermaken jong en oud op het middeleeuwse marktplein.

Barbecue

Aan het einde van de middag staat er op zaterdag 17 augustus een heerlijke barbecue in middeleeuwse sferen klaar. Reserveer jij een plekje en schuif je met je vrienden of familie aan voor bijzondere gerechten van de grill? We gaan ervan uit dat we buiten op het middeleeuwse marktplein in de avondzon barbecueën. Kosten hiervoor zijn € 25,- (exclusief entree en dranken).

Tickets

Bestel online je dagtickets voor het ridderevenement vóór zaterdag 17 augustus en ontvang direct  €1,- korting op de entreeprijs én ga naar binnen via de fastline. Op de dag van het evenement verkopen we ook tickets aan de deur en online voor €12,50. Museumkaarthouders betalen een toeslag van €2,50.

Schrijf je in voor de Go-Kids nieuwsbrief