Event | Romeinenweek in het Prehistorisch Dorp Eindhoven

Romeinen in het preHistorisch Dorp Eindhoven

Zo’n 2000 jaar geleden trokken de Romeinen onze streken binnen. Aan de limes, de Romeinse rijksgrens, bouwden zij hun forten. De bevolking die vlakbij deze grens woonde kwam vaak in contact met de Romeinen. In onze streken rond Eindhoven was dat veel minder. Toch sijpelden er ook bij ons Romeinse gebruiken en spulletjes door.

In de Romeinenweek van 28 april t/m 5 mei in het preHistorisch Dorp in Eindhoven komt Legio Augusta II bij ons op bezoek. Met hen duik jij het soldatenleven in: kleding, marcheren, gebruiken.

De tijdgidsen van het museum laten zien hoe het leven voor de gewone burgers veranderde: zij kregen een Romeinse maalsteen en soms wat luxe producten. Uiteindelijk leerden ze heel veel nieuwe dingen kennen zoals kippen, poezen, gedraaid aardewerk, olijfolie, wijn, citrusvruchten, Provençaalse kruiden en meer.

Hoewel de Romeinenweek officieel een week later is dan, haken ze bij het preHistorisch Dorp wel aan op het thema ervan: ‘Waar zijn de vrouwen?’ Dat doen ze door het inrichten van een Romeinse beautysalon, het showen van Romeinse kleding, het klaarmaken van Romeinse hapjes en het spelen van Romeinse spelletjes. Ze hebben het ook over Romeinse godinnen en de rol van de Romeinse vrouw in het dagelijks leven.

Wil je de Romeinse tijd écht ervaren? Bezoek dan het preHistorisch Dorp!

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Eindhoven/Helmond in je mailbox ontvangen. Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven. (Je ontvangt max 5 vakantie nieuwsbrieven per jaar)