Event | Lentekasteel Helmond

Event | Lentekasteel Helmond

Lentekasteel Helmond staat dit jaar in het teken van bijgeloof!

Hoefijzers versieren die geluk brengen, of je eigen wijsheiddrankje maken zodat je heel slim wordt. Dat kan van 20 april t/m 5 mei tijdens Lentekasteel Helmond. Wat werkt écht en wat is onzin? Ontdek het in deze twee weken bomvol activiteiten voor de hele familie! Bekijk het programma hieronder en beleef het mee. De meeste activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld. En let op, je betaalt wel altijd een entreekaartje. 

Goof de Bijgeloof Filosoof

Hij is hélemaal bezeten van alles wat geluk brengt en stopt alles wat ongeluk brengt in de doofpot. Ontdek de beste trucs om gelukkig te worden, angsten te laten verdwijnen en veel succes te hebben.
Doe mee op 20, 21, 26, 27, 28 april en 3, 4, 5 mei van 13.00 tot 17.00 uur. Op 25 april en 2 mei van 11.00 tot 14.00 uur. Deze activiteit is gratis, exclusief de toegang tot het kasteel.

Ontdek alles over èn in het kasteel

De kasteelgidsen laten je de mooiste, spannendste en meest bijzondere plekjes zien.
Zaterdag en zondag 12.00 – 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag 11.00 – 17.00 uur
De activiteit isgratis, exclusief de toegang tot het museum. 

Versier hoefijzers en heksenbezems 

Hoefijzers boven de deur brengen geluk en heksenbezems bij de voordeur weren het gevaar. Toch?? Versier nu zelf je eigen hoefijzer of heksenbezem voor dat extra beetje geluk.
Doe  mee op zaterdag en zondag van 12.00 – 16.30 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00-16.30 uur (met uitzondering van 26 en 27 april). Deze activiteit kost €5,00 per persoon, exclusief de toegang tot het kasteel. 

Brouw je eigen wijsheidsdrankjes en levenselixer

Er zijn drankjes waar je slimmer of heel oud van wordt of die je juist heel veel geluk brengen of sterk maken. Althans, dat zeggen ze. Ga aan de slag en maak je eigen drankje. Jammie!
Brouw mee op zaterdag en zondag van 12.00 – 16.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 11.00-16.30 uur (met uitzondering van 26 en 27 april). Deze activiteit kost €2,50 per flesje (mag je mee naar huis nemen).

Luister naar de Verhalenvertelster

Bijzondere verhalen en mooie prenten over kastelen, magie, bijgeloof en hekserij. Schuif aan bij de verhalenvertelster, oh wat zijn haar verhalen mooi!
Luister mee op dinsdag 23 april, woensdag 24 april, dinsdag 30 april en woensdag 1 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur. Deze activiteit is gratis, exclusief de toegang tot het kasteel.

Speuren en spelen

Ga lekker speuren door het kasteel en ontdek wie er gewoond hebben en hoe er vroeger werd geleefd. Of leef je uit met de kasteelspellen op het binnenplein.
Speel mee elke dag tijdens openingstijden. Deze activiteit is gratis, exclusief de toegang tot het kasteel.

Doe de kasteelzoldertour

Ga mee terug in de tijd naar het jaar 1549 en luister goed. Weet jij hoe de brand op zolder ooit kon ontstaan? Het is nog altijd een raadsel…
Deze tour is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar en die goed ter been zijn.
Een kaartje kost €2,50 per persoon, dit is exclusief de toegang tot het kasteel. 

Speel het XXL familiebordspel

Speel het bordspel dat 2 meter groot is! Dat kan dagelijks in de torenkamer op de begane grond. Probeer niet te snel te zijn, want wie wint die verliest…
Deze activiteit is gratis exclusief de toegang tot het kasteel en kun je dagelijks doen tijdens openingstijden.

Op heksentoer 

Luister naar het verhaal van Heylken, ze was pas 12 toen ze werd verbrand als heks.
Hoe dit kon gebeuren en over heksenprocessen, bijgeloof en toverkunsten gaat deze speciale tour voor kinderen vanaf 8 jaar. Een hele heksentoer!
Op toer kan elke dag tijdens openingstijden. Deze activiteit is gratis, exclusief de toegang tot het kasteel.

Locatie : Museum Helmond Kasteelplein 1 Helmond
Voor meer informatie kijk op www.museumhelmond.nl

Toegangsprijzen:
Volw € 10
t/m 3 jaar gratis
4 t/m 17 jaar € 4,50
groepen > 10 € 8,50 p.p.

 

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven.