Event | Kindercollege: Uitvinders en uitvindingen

Event | Kindercollege: Uitvinders en uitvindingen

Event | Kindercollege: Uitvinders en uitvindingen

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens de Kindercolleges in de bibliotheek kom jij alles te weten over diverse onderwerpen: het oneindige heelal, uitvinders en prehistorie.

De wereld van de uitvinders. Vaak is per toeval iets uitgevonden of juist iets uitgevonden om het leven wat makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de uitvinding van de stoommachine met als gevolg de Industriële Revolutie dat in Engeland begon en Nederland decennia lang achterbleef. Of, de uitvinding van de telefoon, de gloeilamp, de computer... en zo kun je nog vele voorbeelden en namen opnoemen.

Tijdens dit Kindercollege gaan we een rondje maken langs beroemde en minder beroemde uitvinders en zullen we ontdekken waar hun passie en uithoudingsvermogen lagen om ‘het’ te vinden. Een interessante lezing vooraf gevolgd door een uitvinders workshop. We zijn benieuwd wat er nu weer wordt uitgevonden!

Praktische info


TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven.