Vier Koningsdag met kinderen in Eindhoven en omgeving

Koningsdag vier je gezellig met je kinderen in regio Eindhoven!

Ben jij op zoek naar leuke tips voor Koningsdag in Eindhoven en omgeving om met je kinderen erop uit te gaan. Wij hebben een aantal leuke eropuit tips voor Koningsdag voor je op een rijtje gezet. Bezoek een Koningsmarkt of Oranjemarkt met veel leuke kinderactiviteiten in regio Eindhoven:

* Oranje Markt Nuenen

Locatie: Nuenen (in het park)

De Oranje Markt in het park in Nuenen is geopend van 11.30 uur tot 17.00 uur.

* Oranjemarkt Veldhoven

Locatie: Citycentrum in Veldhoven

De Oranjemarkt Veldhoven vindt plaats in en om het Citycentrum in Veldhoven. Met 125 marktkramen die door het hele centrum van Veldhoven zullen staan, met 2 podia (op het Meiveld en Burgemeester Elzenpark) voor verschillende optredens en grondplaatsen voor kinderen waar ze spulletjes kunnen verkopen en kopen. Open vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Het wordt weer een mooi groot feest voor jong en oud!

* Het Ketelhuis Koningsdag

Vermaak voor groot en klein, eten en drinken op het terras, dansen op het plein. Koningsdag voor iedereen! DJ's | Springkussens & poffertjes | Meester Rik's Kinder-area | Ketelhuis Keukencontainer | Breakdance demo & workshops door One The One | El Rocho| Speciaalbierplezier | Dans-area

* Grootste Oranje / Vrijmarkt en winkelen op Koningsdag in Eindhoven

Locatie: Winkelcentrum Woensel, Eindhoven

De grootste Oranje / Vrijmarkt van Zuid Nederland en tegelijk ook gezellig winkelen en terrasje pakken en slenteren met de kinderen op de markt. Of misschien ga je zelf spulletjes verkopen op de oranjemarkt? De markt is geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur.

* Koningsdag Gentiaan in Son en Breugel

Deze gezellige vrijmarkt in de sfeer alla Montmartre is voor en door kinderen met leuke marktkraampjes en grondplaatsen om lekker spulletjes te verkopen en te kopen op Koningsdag in Son. Verder biedt deze vrijmarkt in Son een gezellig terras, knutselactiviteiten voor kinderen, schilderkunst activiteiten en nog meer: Schmink, Knutselen Knippen en plakken, Technisch knutselen, Creatief schilderen, Kinderkunstmarkt, Girls Dance Mix optreden.

* Park Oranje Luyksgestel

Locatie: dorpspark van Luyksgestel - Park Oranje

Het mooie dorpspark van Luyksgestel kleurt ORANJE op Koningsdag, met activiteiten voor iedereen. Het wordt een feestdag met activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen is er vanaf 13.00 uur van alles te doen. Vrijmarkt voor kinderen om spulletjes te verkopen, springkussens voor verschillende leeftijden, sport- en spelmiddag, entertainment rond de kiosk, terrasjes voor een hapje en drankje en vanaf 17.00 uur kinderdisco!

* Oranje in het Groen - Koningsdagfestival

Locatie: Eindhoven, Ton Smitspark

Vier Koningsdag in het Ton Smitspark in Eindhoven tijdens het Koningsdagfestival! De festiviteiten vinden plaats rondom het speeltuintje en iedereen is welkom. Toegang is gratis! Voor dit Koningsdagfeest zijn o.a. springkussens, spelletjes, een terras met muziek, foodtrucks (o.a. met pizza's en hamburgers) aanwezig. Vier Koningsdag in het park!

* Grote vrijmarkt, de Oranjemarkt in het Stadswandelpark Eindhoven

Locatie: Stadwandelpark Eindhoven

Ook dit jaar is er weer een grote vrijmarkt, de Oranjemarkt, in het Stadswandelpark. Er staan ongeveer 100 kramen en er is veel entertainment. En je kunt nog even doorlopen naar het Ton Smitspark voor het gezellige Oranje in het GroenDe Oranjemarkt in het park is open van 10.00 uur tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Er is muziek bij de Van Doorne Muziekkiosk, er is een DJ en verschillende dansgroepen. Ook vind je er springkussens en kun je je laten schminken. Verder is er een begeleide kids-play voor kinderen van 1 tot 9 jaar.

Ook bij restaurant Smaaktheater Dertien zijn er tijdens Koningsdag volop activiteiten. Ze sluiten aan bij de Oranjemarkt Stadswandelpark – Wim van Doornekiosk. Bij het restaurant staan diverse kraampjes waar spullen verkocht worden. De kinderen kunnen zich vermaken met allerlei spelletjes en de ouders genieten op het terras van een lekkere hapjes en drankjes.

* Koningsdag op het Wilheminaplein Eindhoven

Locatie: Wilhelminaplein in Eindhoven

Er is dit jaar weer een heerlijke koningsdagmarkt op het Wilhelminaplein waar je kan genieten van een hapje en drankje en veel live muziek. De Oranjemarkt op en rond het Wilhelminapark begint om 9.00 uur en vanaf 12.00 uur gaan de micro's aan voor de muziek. Het duurt tot 23.00 uur. De toegang is gratis.

* Koningsdag bij Buutvrij in Best

Locatie: Buutvrij, Heuveleindseweg 6c, 5684nc Best

Bij Buutvrij in Best kan je tijdens Koningsdag met de kinderen lekker relaxen in de tuin. Doe alles aan wat oranje is en ga gezellig naar Buutvrij! Ze organiseren een vrijmarkt (meld je aan als je spullen wilt verkopen!), spelletjes en bitterballen. 

Zoveel leuke oranjemarkten in regio Eindhoven om te bezoeken met kinderen, dat wordt een gezellige en feestelijke Koningsdag!

Koningsdag kleedje nodig?

Heb jij een mooi en handig kleed nodig voor op de vrijmarkt of oranjemarkt in jouw plaats/stad?

Ken je het Koningsdagkleedje van de LINDA.foundation al?

Speciaal voor Koningsdag verkoopt LINDA.foundation kleden om je spulletjes te verkopen op de vrijmarkt én om aandacht te vragen voor kinderen die in armoede opgroeien. Op een deel van het kleed staat de tekst: ‘Eén op de negen kinderen in Nederland heeft geen speelgoed om te verkopen op Koningsdag’. Het is de bedoeling dat dit gedeelte van het kleed leeg blijft. De opbrengst van je verkopen hoef je niet te doneren, maar dat mag natuurlijk wel.

De afmeting is 1.20m x 2.00m. Kinderen kunnen op het linkergedeelte hun spulletjes voor de verkoop leggen en het rechergedeelte blijft leeg zodat de boodschap goed leesbaar is.

Het kleedje is te bestellen in de LINDA.foundation webshop voor €7,50 plus €2,95 verzendkosten.

 

TIPS?

Weet jij nog een leuke Oranje markt of Koningsdagactiviteit die zeker niet aan dit lijstje mag ontbreken? Tips zijn welkom via eindhoven@go-kids.nl!

 

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven.

Log In