Leuke tips met kinderen in regio Eindhoven voor Hemelvaart en Pinksteren

Er zijn weer lange weekenden in aantocht! Heerlijk genieten met de kids!

Het heerlijke van het voorjaar is dat er weer lange weekenden, zoals Hemelvaart en Pinksteren op de agenda staan. En dan hopen we natuurlijk ook nog op mooi weer, waardoor het allemaal net iets aangenamer wordt.

Natuurlijk gaan we dan weer van alles plannen en organiseren met de kinderen om de lange weekenden leuk in te vullen met leuke uitjes naar familieparken, misschien wel een weekendje weg en overnachten op de camping?

Bij Go-Kids hebben we alvast de leukste uitjes tijdens Hemelvaart en Pinksteren op een rijtje gezet! Hemelvaart is dit jaar op donderdag 30 mei en Pinksteren op zondag 9 en maandag 10 juni. 

Weekendje weg met Hemelvaart of Pinksteren

Deze lange weekenden lenen zich natuurlijk uitstekend voor een weekendje weg of overnachten op de camping. Met of zonder eigen kampeermiddel, in regio Eindhoven zijn leuke vakantieparken waar volop vermaak voor ouders en kinderen is. 

Recreatiepark TerSpegelt is een vijfsterren recreatiepark gelegen in de Brabantse Kempen nabij de Belgische grens. Een fijne bestemming voor een weekendje weg of (kampeer)vakantie. TerSpegelt biedt volop verblijfsmogelijkheden, van heerlijk kamperen aan het water tot verblijven in bijzondere huuraccommodaties zoals een WaterLodge, OutbackLodge of BosVilla.

Voor jong en oud is er meer dan genoeg te doen op het park. Het is altijd mooi weer in het SterrenStrand; een uniek overdekt water- en zandspeelparadijs.Activiteiten zoals PumpTrack, de TokkelBaan of de WerkPlaats vind je terug in het recreatieprogramma.

 

Vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert

Midden in de Brabantse Kempen, omgeven door bossen en vennen, ligt Landal Het Vennenbos. Met oneindig veel uitgebreide faciliteiten voor jong en oud is het park de ideale locatie om te overnachten voor het hele gezin. Een leuke vakantie in een omgeving waar ontzettend veel te doen en te beleven is. 

Het vakantiepark heeft maar liefst 523 bungalows, een Subtropisch Waterparadijs met golfslagbad en een Park Plaza met uitgebreide horeca om uiteten te gaan met de kinderen.

Een verblijf op Landal Het Vennenbos is één groot feest. Een duik in het golfslagbad van het Subtropisch Waterparadijs (met Go-Kids korting), verdwalen in het doolhof of ravotten in de indoorspeelplaats. Natuurlijk zijn Bollo en Puk & Pelle ook weer van de partij! 

Camping De Paal in Bergeijk

Bij Camping De Paal in Bergeijk kan je kamperen, zwemmen en zowel binnen en als buiten spelen. Deze 5-sterren camping in regio Eindhoven is super leuk om met de kinderen te gaan kamperen of een paalhuisje te huren. 

 

Eropuit tips met kinderen op Hemelvaartsdag

Wil je met de kinderen lekker eropuit, iets leuks gaan doen dan hebben we een aantal tips om een leuke dag te beleven in regio Eindhoven:

Magie in het preHistorisch Dorp met gifmengers en kruidenvrouwtjes

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen! Kruiden en planten speelden door de eeuwen heen een grote rol. Niet alleen als voedsel, maar ook als medicijn of hulpstof bij bijvoorbeeld het verven van wol. Sommige planten hebben een bijzonder verhaal. Zoals de alruin, een plant die kan doden door zijn geschreeuw. Of planten waarmee je mensen kon vergiftigen. Meer info vind je hier.

Kinderdoedag van het Parktheater Eindhoven bij Pand-P

Met Hemelvaart toveren ze Pand P om tot een waar speelparadijs. De hele middag volop smaak & vermaak. Voor zowel de kleine als grote artiesten wordt gezorgd. In en rondom het Pand P zijn allerlei leuke activiteiten te doen voor kinderen. Ouders genieten met een hapje en drankje op het terras. Van 12.00 tot 16.00 uur is er van alles te doen. Kom cupcakes versieren, lekker knutselen of hang de circusartiest uit tijdens de circusworkshop (14.00 tot 15.00 uur). Doe mee met de workshop breakdance (om 13.00 en 15.00 uur) gegeven door The Ruggeds. Meer info vind je hier.

 

Kinderactiviteiten op Landal Het Vennenbos

Op Hemelvaartsdag zijn er diverse leuke kinderactiviteiten op het Landal park te beleven. Check hier het programma.

 

Eropuit tips met kinderen met Pinksteren

Kinderactiviteiten op Landal Het Vennenbos

In het Pinksterweekend zijn er diverse leuke kinderactiviteiten op het Landal park te beleven. Check hier het programma.

Grootste vikingfestival van Nederland in het preHistorisch Dorp

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp weer binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt 3 dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers. Zij nemen hun gezinnen mee en geven een kijkje in het dagelijks leven van zo’n 1.000 jaar geleden. Er zijn spectaculaire shows, wapendemonstraties en ambachten te bewonderen. Muzikanten bespelen authentieke instrumenten, verhalenvertellers dragen hun mooiste sagen voor en handelaars bieden bijzondere waren aan. Lees meer over dit festival!

Nog meer te beleven!

Genoeg te doen en te beleven tijdens deze heerlijke lange weekenden. Natuurlijk past alles niet in deze blog. In onze Go-Kids agenda vind je nog veel meer!

Mis je een evenement tussen deze lijst? Laat het ons weten via een mailtje naar eindhoven@go-kids.nl.

Log In