Workshops museum TwentseWelle en Kaliber

Museum TwentseWelle

Workshop Isotopia

Isotopen??

Jazeker! Daar leer je deze middag alles over. Het zijn hele kleine deeltjes waarmee je fantastische dingen kunt doen. Bijvoorbeeld door mensen of bruggen heen kijken en ziektes genezen. Wil je weten hoe dat allemaal precies werkt? Meld je dan gauw aan!
Wat gaan we doen?
Eerst krijg je een masterclass van Arjan Bos. Hij is de directeur van Stable Isotopes en weet dus alles over stabiele isotopen. Je mag hem dan ook alles vragen! Daarna staan er 8 spannende proefjes voor je klaar die te maken hebben met isotopen. Zo kun je lekker zelf aan de slag met isotopen.
Wat kost het?
Niets. Isotopia is alleen voor kinderen en je mag er gratis heen. Op 7 mei van 13:30 uur tot 16:30 uur. Aanmelden kan via aanmeldingen@twentsewelle.nl

Workshop Gamedesign

Gamen is allang geen simpel tijdverdrijf meer en bijna alle kinderen gamen tegenwoordig. Goed om eens een kijkje te nemen achter de schermen van een game.

In de workshop GameDesign leren kinderen de band tussen games en kunst en ze gaan hier natuurlijk zelf mee aan de slag. Er wordt gewerkt met educational en serious games, ze duiken de geschiedenis in van gamen en bekijken waar een goede game aan moet voldoen. Door middel van 'paper prototyping' gaan de kinderen zelf een level van een game bouwen met magneten. Natuurlijk bepalen ze met hun eigen inlevingsvermogen zelf het verhaal en wie de hoofdpersonen zijn. Het eindresultaat van de game wordt uiteindelijk omgezet in een stop-motion film. (Deze gaat mee naar huis. Kinderen krijgen dus niet een game mee naar huis).

De workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. De workshop is op 8 mei en duurt van 14.00 - 15.45 uur in museum TwentseWelle en natuurlijk verzorgen zij ook wat drinken en wat lekkers.

Kosten: € 12,50 (incl. entree museum)

Reserveren: aanmeldingen@twentsewelle.nl

Kaliber Kunstenschool

Op woensdag 6 en donderdag 7 mei, van 10:00 - 11:30 uur, kun je langskomen in Almelo bij Hof 88, in Oldenzaal aan de Sparstraat 152 en in Tubbergen bij Zolderatelier 't Netwerk.

Kosten bedragen 5 euro en kun je contant betalen bij de docent.

Opgeven is niet nodig, je kunt zo binnen lopen!

Log In