Theatervoorstellingen tijdens de meivakantie in Drenthe

De Nieuwe Kolk Assen

Rapunzel De Musical (4+)

Zaterdag 7 mei 2016, aanvang om 14:00

Na 7 wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, staat Van Hoorne Entertainment dit theaterseizoen met de betoverende familievoorstelling Rapunzel De Musical. Sita, die eerder de rol van Assepoester vertolkte, zal te zien zijn als het mooie prinsesje met de magische, lange vlecht dat wordt opgesloten in een toren, tot een prins haar zal redden.

Als je in je mooiste sprookjesoutfit komt, doe je automatisch mee met de Sprookjesmodeshow en maak je kans op mooie prijzen!

Direct na afloop van de voorstelling ontmoet je alle acteurs tijdens en Meet & Greet en swing je tijdens het Prinsen- en Prinsessenbal!

Theater de Tamboer Hoogeveen

Prinsessia 2+

Zaterdag 30 april 2016, aanvang om 13:30

Goed nieuws voor Prinessia-fans, want Roos, Linde, Iris, Madeliefje en Violet ruilen de prinsessenschool tijdelijk in voor het theater. De vijf vriendinnen staan te trappelen om te sprankelen op het podium. Wil jij je favoriete prinses in het echt zien? Zorg dat je er koninklijk uitziet, want na de voorstelling kun je de Prinsessen een handje geven en samen met hen op de foto gaan.

Dolfje Weerwolfje 6+

Dinsdag 3 mei, aanvang om 14:00

Dolfje is een doodgewone jongen. Nou ja, gewoon? Op de nacht voor zijn zevende verjaardag is het volle maan. Plotseling worden zijn handen kleine klauwen. Op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is veranderd in een weerwolf! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren?

Thomas De Stoomlocomotief 2+: Thomas en het Circus

Zaterdag 14 mei, aanvang om 14:00

Het Station van Sodor is in rep en roer, het circus komt naar de stad! De Dikke Controleur trekt zijn beste pak aan, het perron is geveegd, de treinen gepoetst. Krijgen Thomas en zijn vrienden Percy, James en Gordon het circus op tijd naar de stad? Levensgrote, rijdende treinen, indrukwekkende decors en vrolijke muziek voor peuters en kleuters.
Kom verkleed als controleur of conducteur en Meet & Greet de acteurs na afloop.

Schouwburg Ogterop Meppel

Ashton Brothers: Enfants Terribles

Zaterdag 30 april 2016, aanvang om 20:15 uur

Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies uit de hele wereld zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven. Totdat ze terechtkwamen bij de grootste kinderen van de theaterwereld: de Ashton Brothers.

Die smolten de gevaarlijkste acts, de vreemdste trucs en de meest hilarische nummers om tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij.

André het astronautje (3+)

Zaterdag 7 mei, aanvang 14:00

Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur 'André het astronautje' voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is.

Theater Hofpoort Coevorden

Gonnie en vriendjes (2+)

Zondag 1 mei, aanvang 14:00

Gonnie & vriendjes is een vrolijke poppenvoorstelling (zonder taal) voor de allerkleinsten van Jogchem Jalink, gebaseerd op de Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea. Gonnie, is het kleine gele gansje met de rode lievelingslaarsjes. Op zoek naar al haar vriendjes. Samen maken ze allemaal grote en kleine avonturen mee.

Log In