Samen naar het theater tijdens de voorjaarsvakantie

Wat hebben de theaters in Drenthe te bieden deze voorjaarsvakantie?

Je zal er versteld van staan wat er allemaal te doen is voor kinderen in het theater! Een leuke voorstelling - een ware sprookje voor een kind! Het spreekt het verbeelding van je kind aan en helpt zijn fantasie ontwikkelen.

Maar dit is nog niet alles. De theaters bieden veel leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden: workshops, voorleesactiviteiten, poppentheatervoorstellingen en meer! Bekijk hier onze Go-Kids selectie van theater voorstellingen en activiteiten en reserveer vooraf.

Opa-oma-diploma van Pieter Tiddens 6+

Zondag 28 februari 2016, aanvang 14:00, Theater de Tamboer, Hoogeveen

Is het moeilijk om opa of oma te zijn? Moet je iets kunnen, iets leren of lukt het gewoon als je het eenmaal bent? Pieter en Marlies vinden zichzelf zeer geschikt. Kunnen ze een opa-oma-diploma krijgen? Daar mag het publiek over meestemmen! Heerlijk kindercabaret van Gouden Krekel-winnaar Pieter Tiddens en muzikante Marlies Helder!

Rondom de voorstelling Opa-oma-diploma van Pieter Tiddens zijn er daarom ook nog extra, GRATIS activiteiten voor jou en je opa & oma.
Om 13.00 uur start een rondleiding door het theater, waarbij jullie op alle geheime plekjes van het theater komen. Voor de voorstelling kunnen jullie ook samen meedoen aan de Djembé workshop. Maximaal 25 plaatsen, dus reserveren wordt geadviseerd.

Raad eens hoeveel ik van je hou

Zondag 28 februari 2016, aanvang 14:00, De Nieuwe Kolk, Assen

Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies, dat is niet makkelijk te meten! Tijdens de lente, zomer, herfst en winter probeert Hazeltje iets héél belangrijks te vertellen aan Grote Haas: Raad eens hoeveel ik van je hou?

Prentenboekjesfestival voor peuters 2+

Woensdag 2 maart, aanvang om 9.30, 9.45 en 10.45, de Tamboer, Hoogeveen

Op ontdekkingsreis in de Prentenboekenstad! Je kunt zelf kiezen welke voorstelling je bezoekt. Allebeide mag natuurlijk ook. Rondom de voorstellingen ga je zelf op ontdekkingsreis.

Gonnie en vriendjes 2+

Een vrolijke muzikale poppenvoorstelling door Linda Boogerman.

Boer Boris gaat naar zee 2+

Ton Meijer zingt, speelt en vertelt het verhaal van Boer Boris. Wat gebeurt er allemaal op een boerderij?

Prentenboekjesfestival voor peuters 4+

Woensdag 2 maart, aanvang om 14.00, 14.15 en 15.15, de Tamboer, Hoogeveen

Op avontuur in de Prentenboekenstad. Je kunt zelf kiezen welke voorstelling je bezoekt. Allebeide mag natuurlijk ook. Daarnaast ga je ook zelf op ontdekkingsreis.

IJsbeer in de tropen 4+

Linda Boogerman laat het prentenboek tot leven komen in haar avontuurlijke poppentheater.

Ik zou wel een kindje lusten 4+

Muzikaal verteltheater waarin Joes Boonen zichzelf op diverse instrumenten, waaronder de ukelele, begeleidt. En ook al is het een beetje spannend, de krokodil bijt misschien in je bil, maar er worden geen kindjes opgegeten, hoor!

Kunst&Kids middag: Musical - Theater & Dans

Woensdag 2 maart, aanvang 15.00, Scala Centrum voor de Kunsten, Hoogeveen.

Kunst&Kids middag bestaat uit twee workshoprondes waaraan je mee kunt doen. Tussen de workshops door is er een korte pauze en krijg je wat te drinken en natuurlijk wat lekkers.

Musical - Theater

Hou je van zingen en van toneelspelen? Doe dan mee aan de musical-theaterworkshop die wordt gegeven tijdens Kunst&Kids.

Musical - Dans

Hou jij van dansen en van musical? Dan ga jij heel veel plezier beleven tijdens de musical-dansworkshop die tijdens Kunst&Kids wordt gegeven.

Raad eens hoeveel ik van je hou (4+)

Zaterdag 5 maart 2016, aanvang 14:00 uur, Schouwburg Ogterop, Meppel

Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies, dàt is niet makkelijk te meten. Tijdens de lente, zomer, herfst en winter probeert Hazeltje iets héél belangrijks te vertellen aan Grote Haas: 'Raad eens hoeveel ik van je hou?'.

Bonte avond in Sesamstraat (2+)

Zaterdag 5 maart 2016, aanvang 14:00 uur, Theater De Muzeval, Emmen

De Sesamstraatbewoners komen met een spiksplinternieuwe en feestelijke voorstelling naar het theater, want Sesamstraat bestaat in Nederland 40 jaar!
In deze voorstelling met veel mooie liedjes zijn de Sesamstraatbewoners ook op zoek naar hun eigen talent. Want Bert, Ernie, Elmo en alle andere vriendjes uit Sesamstraat willen dolgraag een mooi optreden verzorgen tijdens de bonte avond.

Rupsje Nooitgenoeg - Poppentheater (3-6 jaar)

Zaterdag 5 maart: 14.30 uur bij Bibliotheek Hoogeveen

André gaat op zoek naar een boek en vindt het beroemde prentenboek Rupsje Nooitgenoeg van Erik Carle.
Tijdens het voorlezen komt het boek tot leven.

Raak! en de magische schoentjes 3+

Zondag 6 maart, aanvang om 14.00, de Tamboer, Hoogeveen

De meiden van Raak! ken je misschien van Nickelodeon en RTL Telekids.

Daan, Roos en Sharon belanden na een swingend optreden in de wonderlijke sprookjeswereld van Andersen en de gebroeders Grimm. Ze vinden kruimeltjes van Hans & Grietje, bewonderen de jurk van Sneeuwwitje, meten de lange vlecht van Rapunzel en zien dan één magisch schoentje. Dat horen er toch twee te zijn? Met de hulp van kinderen in de zaal beleven de meiden een knotsgek avontuur om te zorgen dat alles goed afloopt.

Voorafgaand aan de voorstelling Raak!zie je een demo van 2 dansgroepen van CGV Olympia. Daarna mag je zelf in beweging! Iedereen kan meedoen aan de workshopdoor dansdocent Grietje van den Hof. Wie weet ontdek je jouw verborgen talent...Deelname is GRATIS, maar je moet wel even reserveren, want vol=vol.

Kids DJ-workshop bij Theater

Zondag 06 maart 2016, aanvang 13:00 uur, Theater de Muzeval, Emmen

De Kidz-dj workshop is een hippe, leerzame, muzikale, maar vooral superleuke workshop voor kinderen tussen 7 en 12 jaar! Het wordt een feest voor kinderen, maar ook voor de aanwezige ouders die mogen kijken. Na afloop After Party!!!

U kunt het feest compleet maken met een pannenkoekenbuffet. Reserveren kan aan de Theaterkassa, uiterlijk tot één dag voor de evenement.

Mega Mindy Show

Zaterdag 27 februari t/m zondag 6 maart 2016, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 maart. Plopsa Indoor Coevorden Theater.

Wil je de enige echte superheldin Mega Mindy ontmoeten? Kom dan naar de Mega Mindy Show bij het Plopsa Theater! Voor het eerst krijg je de kans om Mega Mindy te ontmoeten en samen met haar op de foto te gaan! Geniet €5 korting per ticket met promocode: HELDIN!

Log In