Sinterklaas in Drenthe

Nog even wachten, maar op zaterdag 16 november 2024 is het weer zover: Sinterklaas komt aan in Nederland!! Wat een feest. 
In Drenthe worden superveel leuke activiteiten georganiseerd, zoals natuurlijk de intocht, maar ook voorstellingen, Sinthuizen, bioscoopfilm of gezellige kindermiddagen. Op deze pagina vatten we alles voor je samen zodat jij een mooi overzicht hebt naar alle relevante informatie. Houd ook onze agenda in de gaten voor de laatste nieuwtjes en activiteiten. 

Sinterklaas in Drenthe

Start Sinterklaasjournaal

Kijken jullie ook zo uit naar Sinterklaas? De dagen voor de aankomst start het Sinterklaasjournaal weer op NPO. Onze kinderen zitten er altijd klaar voor om 18:00 uur. Ook op scholen wordt er vaak aandacht aan besteed en er is vaak een probleem. Dus ook handig om op te hoogte te zijn wat er speelt. En zeg nou eerlijk: het blijft toch ook voor ons als volwassenen erg spannend ;-) 
Start Sinterklaasjournaal >

Gratis downloads

Download gratis onze Aftelkalender voor de sinterklaasaankomst of onze Schoenzetkalender, zodat je kind weet wanneer de schoen gezet mag worden!
Downloadpagina >

Aftelkalenders Sinterklaas

Intochten Sinterklaas in Drenthe 2024

 

De intochten van 2023 zijn nog niet bevestigd voor 2024

We hebben deze lijst met zorg samengesteld. Mocht er toch iets niet kloppen, geef het dan gerust door aan drenthe@go-kids.nl, dan passen we het aan!

Sinterklaasactiviteiten 2024

 

 

In 2023 vonden deze activiteiten plaats:

 • In DNK Assen speelt de voorstelling Het Zing en Spring Sinterklaasconcert op zondag 19 november 2023
 • Het Sinthuis in Klazinaveen is ook dit jaar weer geopend. Op 25 en 26 november 2023 en op 2 en 3 december 2023
 • Sinterklaasuittocht De Wijk > Dinsdag 5 december 2023
 • Bioscoopfilm: 'De grote sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond' draait in verschillende bioscopen in Drenthe
 • Bioscoopfilm: 'De Club van Sinterklaas: de Gestrande Stoomboot' draait in verschillende bioscopen in Drenthe   

Nog niet bekend voor 2024, we werken deze pagina de komende periode regelmatig bij.

 • Sinterklaasintocht Nijeveen 
 • Sinterklaas uitzwaaien in Meppel. Hopelijk kunnen we wanneer Sinterklaas weer vertrekt naar Spanje kun je hem weer uitzwaaien in Meppel.

Sinterklaas tips

 • Kies cadeautjes voor het gezin en laat het de kinderen uitpakken. Bijv. leuke bordspellen of puzzels! Zo heb je er met elkaar veel plezier van. 
  999games >
 • Wanneer je naar de Sinterklaasintocht gaat is het handig om je telefoonnummer op een armbandje van je kind te hebben. Bij Goedgemerkt hebben ze duurzame armbandjes die je zo vaak kunt gebruiken als je zelf wilt! Mocht je elkaar in de drukte kwijtraken, dan weet je kind hoe je te bereiken bent!
  Armbandje bestellen >
 • Zie je op tegen veel verschillend speelgoed in huis? Probeer cadeautjes te verzamelen van één thema. Zo krijgen de kinderen door de periode heen meerdere cadeautjes, maar kun je het samenvoegen tot een groot cadeau. Bijv. Playmobil is hier erg geschikt voor. En wist je dat ze ook Sinterklaas Playmobil verkopen?
  Playmobil >
 • Vier je pakjesavond samen met familie of vrienden? Bespreek duidelijk de verwachtingen van iedereen. Soms kan dit per gezin nogal verschillen en dat kan voor ongemakkelijke situaties zorgen. Handig dus als je van te voren een hoeveelheid en/of bedrag afspreekt. 

Sint blogs 

 • Maakt je kind al surprises op school, of doen jullie dat met vrienden of familie? Wij verzamelden de leukste surprisetips
 • Lekker knutselen met de kinderen? Wij hebben toffe knutseltips voor de Sinterklaasperiode. 
 • Bekijk de superleuke blog van Maureen Eising met Sinterklaaslekkernijen, gezond, feestelijk en lekker!! 
 • Is je kind al wat groter en begint het soms te twijfelen? Lees dan deze blog over 'het grote geheim van Sinterklaas'. 

Heb je leuke tips voor deze pagina? Mail ze naar drenthe@go-kids.nl! 

 

Log In