Hoe wil jij wakker worden? Van de fluitende vogels, het stromende water of van het knetteren van het kampvuur?! 

Bij Staatsbosbeheer is er heel veel mogelijk voor een avontuur in de natuur. Staatsbosbeheer beschikt over 22 natuurkampeerterreinen en 5 groepsterreinen. Rust, vrijheid en ruimte vind je op deze terreinen.

Ook in onze provincie kun je heerlijk overnachten met de natuur vlak om je heen.

Natuurkamperen in Drenthe

Kampeerterreinen met sanitair, maar wel midden in de natuur. Vaak in combinatie met een waterplas of speelplek voor kinderen. Elk Natuurkampeerterrein biedt iets unieks. Kamperen in het bos, bij een waterplas of in de duinen.

Kampeerterrein Borger, Borger

Ver weg van de bewoonde wereld, slapen tussen reusachtige douglassparren van de Hondsrug en met niets anders om je heen dan natuurgeluiden. Kamperen op natuurkampeerterrein Borger is er écht helemaal uit zijn.

Natuurkampeerterrein De Dennen, Schoonloo

Natuurkampeerterrein De Dennen is een echt gezinsterrein. Op zoek naar duivelseieren en kikkerdril. Boomhutten bouwen, lekker zwemmen in spartelvijver het Loomeer, zandkastelen bouwen en ’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats. Op dit kampeerterrein in het Hart van Drenthe kan het allemaal.

Natuurkampeerterrein De Kijl, De Kiel (Schoonoord)

Natuur en comfort, dat is typisch kampeerterrein De Kijl. Met ruime standplaatsen, middenin de natuur van het Sleenerzand in Drenthe. Terwijl je kinderen hutten bouwen aan de rand van het bos, kun jij aanschuiven bij de overdekte vuurplaats.

Natuurkampeerterrein Lheederzand, Dwingeloo

Schaduwrijke hoekjes en zonnige plekken op een heuveltje, te bereiken via een zandpad door het bos. En op heldere avonden een hemel vol sterren. Kamperen op natuurkampeerterrein Lheederzand is écht vakantie!


Groepskamperen

Zoals kamperen met schoolklassen, scoutinggroepen, verenigingen, families of een groep vrienden? Dit kan op één van de 5 groepsnatuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Op deze groepsnatuurkampeerterreinen kun je perfect groepskamperen om zo met elkaar te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Er is genoeg te ontdekken, samen luisteren naar spannende verhalen bij het kampvuur, overdag opzoek naar dieren in het bos of een nacht lang sterren kijken. Kom groepskamperen bij de Boswachter van Staatsbosbeheer.

Groepskampeerterrein Uteringskamp, Elp
Groepskampeerterrein Uteringskamp (27 hectare groot) ligt verscholen in de bossen van het Hart van Drenthe. Op het groepskampeerterrein staan vier toiletgebouwen verdeeld over 18 veldjes. De toilet gebouwen beschikken over warm en koud water. Er is geen elektriciteit aanwezig. Er is plaats voor ca. 1000 personen. Op dit terrein kun je alleen terecht met groepen van meer dan 10 personen, huisdieren zijn niet toegestaan.