WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen

Bezoek voor een spectaculaire dag uit WILDLANDS in Emmen.

WILDLANDS is ingedeeld naar klimaatzones, bij elke zone ontmoet je dieren die in deze gebieden thuishoren. Zo zie je de ijsberen en de pinguins bij Nortica, de olifanten bij Jungola en de leeuwen en nijlpaarden bij Serenga. Er is zoveel te doen en te zien! Direct na binnenkomst betreed je het Kompasplein en van daaruit kun je binnenstappen in de drie verschillende werelden. Via Serenga is Animazia te bereiken, de kinderwereld met grote overdekte speeltuin en diverse dierverblijven. 

Kompasplein

Dit is het centrale plein van waaruit de werelden zijn te bereiken. Op het plein staat een gebouw in de vorm van een kompas, welke fungeert als informatie- en horecakiosk. Daarnaast zijn op het plein enkele speelobjecten te vinden, zoals een safaritruck en een boot. Á la carte restaurant Travellers' Taste heeft een ingang en terras aan de rand van het plein. Het restaurant is gethematiseerd als hangar en terminal, met onder meer een echte cockpit als speelobject. Naast het restaurant bevindt zich souvenirwinkel De Expeditie en een Swirl's Ice Cream Station.

Jungola

Dit jungle-themagebied is vormgegeven naar het verhaal van vogelaar Jungle Jim, die in zijn zoektocht naar een mysterieuze vogel is neergestort in de jungle. Jim heeft hier diverse faciliteiten aangelegd om gasten kennis te kunnen laten maken met het gebied. De wereld kenmerkt zich door weelderige tropische beplanting, tempelruïnes en de geïmproviseerde bouwsels van Jim. De meest prominente onderdelen zijn een vlindertuin, een groot leefgebied voor olifanten en Rimbula, dat met een oppervlakte van bijna 17000 m2 de grootste overdekte ter wereld is en onder meer de attractie Rimbula River omvat.

Serenga

In dit savanne-themagebied wordt de boodschap van natuurbescherming gecommuniceerd door middel van het verhaal van Momma Dunia. Zij heeft in Serenga een natuurreservaat gesticht dat tegenwoordig wordt beschermd door haar nazaten. De meest prominente onderdelen zijn de ruim 2 hectare grote Savanne, inclusief de attractie Serenga Safari, een groot leefgebied voor leeuwen en een leefgebied voor nijlpaarden met onderwaterzicht. Deze wereld heeft een open inrichting met relatief weinig beplanting en water.

Nortica

Dit pool-themagebied is gethematiseerd naar een havengebied en poolstation waar wetenschappers voorzieningen hebben gebouwd, waar zij onderzoek doen. Gasten kunnen in deze onderzoeken participeren. De wereld kenmerkt zich door veel water, rotsen en naaldbomen. De meest prominente onderdelen zijn de attractie Arctic 1, een zeeleeuwenshow en een groot leefgebied voor ijsberen.

Animazia

Animazia is een grote overdekte speeltuin, met als thema 'spelen in de natuur'. Het bestaat onder andere uit een Mayatempel, een piratenschip en een doolhof. Daarnaast zijn hier enkele dierverblijven te vinden met onder andere zeeschildpadden en naakte molratten.

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor