Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Ze ontwikkelen en beschermen het groene erfgoed van ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Ze brengen de natuur dichter bij mensen.

Kinderen en natuur
Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

Wandelroutes, speelbossen en véél activiteiten
Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen  in de natuur, een boomkroonpad en diverse activiteiten. Zoals speuren naar sporen, uilenballen pluizen, wordt hulpboswachter of ga bij de jeugdnatuurclub.

Buitencentra van Staatsbosbeheer
Op diverse plaatsen in Nederland zijn er buitencentra. In deze buitencentra van Staatsbosbeheer valt veel te zien, te beleven en te leren. Vanaf hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze vind je allemaal in de agenda van Go-Kids.

Dus: voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Overnachten in de natuur
Staatsbosbeheer beschikt over 22 natuurkampeerterreinen en 5 groepsterreinen. Rust, vrijheid en ruimte vind je op deze terreinen.

Er zijn verschillende terreinen - kijk voor meer informatie op: Logeren bij de boswachter.

In Drenthe heeft Staatsbosbeheer 10 overnachtingsmogelijkheden!


Staatsbosbeheer in Go-Kids regio Drenthe
Onze groene provincie heeft Staatsbosbeheer 1 van de meeste natuurgebieden van Nederland, dus lekker erop uit!

De natuurgebieden van Staatsbosbeheer:
- Drentsche Aa
- Dwingelderveld
- Gees
- Hart van Drenthe
- Hondsrug
- Kop van Drenthe
- Orvelte
- Ruinen
- Sleenerzand
- Veenland
- Zuidwest-Drenthe

Kijk voor heel veel informatie over de verschillende gebieden op de site van Staatsbosbeheer over de natuurgebieden in Drenthe.