Dagje binnen spelen in Zaanstreek Waterland


Als ouder willen we natuurlijk graag dat onze kinderen lekker buiten spelen. De buitenlucht en de beweging zijn gewoon ontzettend gezond voor de kids. Maar ja, in Nederland hebben we nu eenmaal een klimaat waarin het ook weleens een hele dag regent. Dan is het erg fijn om te weten waar je naartoe kunt gaan waarbij ze wél die lichaamsbeweging krijgen, al is het dan niet in de buitenlucht. Gelukkig zijn er verschillende indoor speelparadijzen in de regio Zaanstreek-Waterland - die zetten we graag voor je op een rijtje.

Monkey Town Purmerend

Indoor speelparadijs Monkey Town heeft verschillende vestigingen in ons land. Een relatief nieuwe vestiging is Monkey Town Purmerend. Een groot speelparadijs met heel veel leuke speeldingen voor de kinderen. Ook het peutergedeelte is uitgebreid en bovendien goed afgeschermd van de 'grote kinderen'. Volwassen begeleiders hoeven geen entree te betalen, kunnen lekker zitten en gebruik maken van gratis Wifi. Natuurlijk is er van alles te koop aan versnaperingen - je mag er echter geen zelf meegebrachte dingen eten en drinken.

Speciaal leuk voor de grotere kinderen is dat ze ook een potje kunnen lasergamen in Laser Town. Dat is voor hen een mooie extra van een bezoekje aan Monkey Town.

De Wadden

Elders in Zaanstad - in Koog aan de Zaan - vind je de gezellige Speelwereld De Wadden. Bij De Wadden draait het niet om het 'standaard' klimmen, klauteren, springen en rennen. Ze hebben er een extra dimensie aan toegevoegd: spelenderwijs methodisch motorische vorming. Allemaal net even anders dan in een 'gewoon' indoor speelparadijs. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Ook bij Speelwereld De Wadden kunnen de kids lasergamen.

Monkey Town Uitgeest

Ook in Uitgeest vind je een fijne vestiging van Monkey Town. Bij Monkey Town Uitgeest kunnen de kids zich helemaal uitleven met klimmen, klauteren, mega-legoblokken, ballenbak, glijden en de populaire voetbalkooi.

Ondertussen zitten de grote mensen heerlijk ontspannen op fijne stoelen, met gratis Wifi en lekkere koffie. Als volwassene hoef je natuurlijk geen entree te betalen.

Ballorig Zaandam

In Zaandam hebben we ook nog Ballorig Zaandam. Net als Monkey Town heeft Ballorig vele vestigingen in het land, de meeste gezinnen met jonge kinderen hebben weleens een Ballorig bezocht. Lekker rennen, klimmen, spelen en natuurlijk in de ballenbak!

Darteldome

Een minder bekende naam onder de indoor speelparadijzen is Darteldome. Er zijn vestigingen in Kerkrade en Sittard, en sinds kort ook in ons eigen Zaandam! Een groot speelparadijs van 2.100 m2, waar de kinderen zich ongetwijfeld prima zullen vermaken. Toegang voor ouders is gratis, er is gratis Wifi en er zijn allerlei lekkere versnaperingen verkrijgbaar.

EuroParcs Resort Poort van Amsterdam

In Uitdam staat een gloednieuw bungalowpark van EuroParcs: Resort Poort van Amsterdam. Heel mooi gelegen, met een fijn restaurant en boven dat restaurant vind je een kleinschalig indoor speelparadijs. Daar is het heerlijk toeven voor de kids, en daarmee ook voor papa en mama.

Happy Days

Buiten onze regio maar een superplek om met je gezin naartoe te gaan: Happy Days in Grootebroek. Het hele gezin kan daar van alles doen. Er is een indoor speelparadijs (Fun4Kids), maar ook karten, bowlen, lasergamen, paintballen en nog veel meer.

Andere activiteiten bij slecht weer

Natuurlijk is een indoor speelparadijs niet het enige dat je kunt ondernemen als het een dagje slecht weer is. Er zijn genoeg andere uitjes die geschikt zijn voor regenachtige dagen:

Je vindt talloze ideetjes op Go-Kids Zaanland... veel plezier!

Log In