Weekend van de Wetenschap 2018 in Drenthe

(credits hoofdfoto; NHL Stenden Hogeschool Emmen)

Na de Nationale sportweek, de week van de opvoeding en de kinderboekenweek is het nu tijd voor het Weekend van de Wetenschap. We komen haast tijd te kort voor al deze leuke activiteiten.

Het Weekend van de Wetenschap is een mega interessant weekend met gave en uitdagende activiteiten voor het hele gezin! Het Weekend van de Wetenschap is hèt landelijke evenement voor wetenschap en technologie! Op 6 & 7 oktober openen bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor jou. De kans om de wonderlijke wereld van de wetenschap & technologie te beleven!

Publieks onderzoek

In het kader van dit wetenschapsweekend is er een landelijk publieksonderzoek. Onderzoekers van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities doen onderzoek naar hoe bekend Nederland is met hun ‘slimme’ leefomgeving. En of ze op de hoogte zijn van alle persoonlijke gegevens die je iedere dag deelt. Om hieraan deel te nemen kun je een game spelen. Kleine moeite dus!  www.weekendvandewetenschap.nl/bezoekers/publieksonderzoek/publieksonderzoek-2018/

Activiteiten, open dagen en lezingen 

Tijdens het weekend van Wetenschap worden er op diverse plaatsen extra activiteiten georganiseerd die iets te maken hebben met wetenschap en technology. Gelukkig hebben we in Drenthe ook een aantal van deze interessante plekken/bedrijven die de je graag van alles laten zien en proberen!

Heb je nieuwsgierige kids in huis? Ondernemende kids die graag ontdekken, voorwerpen uit  elkaar halen, een wetenschapper, astronaut, een  natuurexpert of een "handige Harry", dan wil je dit weekend echt niet thuis zitten!

In Drenthe kun je dit weekend terecht op de volgende plekken:

Emmen
Open dag NHL Stenden Hogeschool

Je kan hier terecht voor allerlei workshops, demonstraties op het gebied van techniek, handel en duurzaamheid.
Er worden proefjes uitgevoerd en gewerkt met robots!
Weekend van de Wetenschap NHL Stenden Hogeschool

Emmen

Waterschap Vechtstromen

Wat gebeurd er met het water dat je door de toilet spoelt? Hier kun je een kijkje achter de schermen nemen hoe dit nou in z'n werk gaat.
En verder:

  • Ga mee met één van de vele rondleidingen over de zuivering;
  • Doe zelf een proef van vies naar schoon water;
  • Bouw je eigen rioolwaterzuivering;
  • Doe mee aan de wetenschapsquiz;
  • Bezoek de Puurwaterfabriek, de fabriek waar ultrapuur water gemaakt wordt;
  • Leef je uit op het springkussen;
  • En veel andere activiteiten voor kinderen!

Weekend van de Wetenschap Waterschap Vechtstromen

Dwingeloo
Astron

Vind jij de ruimte ook zo interessant? Doe zelf proefjes, ga programmeren of maak je eigen ontplofte ster! 

Weekend van de Wetenschap Astron