Vaderdag is op 20 juni 2021. Waar maak je lieve papa's blij mee? Met goede knutselwerkjes natuurlijk! Samen met De Kliederschuur hebben we een aantal superleuke tips voor je verzameld om met de kinderen te knutselen.  

Stenen gezinnetje - mijn vader is een kei

Vaderdag - mijn vader is een kei

Maak een gezellig stenen gezin. Zoek in de natuur ongeveer 3 tot 6 stenen en een platte ondergrond steen. Thuis was je de stenen even goed af zodat er geen zand meer aan zit. Teken vervolgens met watervaste stift grappige gezichtjes op de stenen. De stenen plak je daarna met een lijmpistool vast op de ondersteen. Het mag allemaal best een beetje robuust zijn, maak je geen zorgen als het niet al te netjes is. Je maakt er wat extra's van door er een kaarsje voor te zetten. Dit kan een echt waxinelichtje zijn of natuurlijk een elektrisch waxinelichtje. 

Papa is een Spetter

Bij de Kliederschuur maakten de kinderen een prachtig spetter schilderij! Neem een groot schilderdoek, schrijf in het midden groot op 'Papa is een spetter' en plak dit af met tape. En dan... spetteren maar! Kies een veilig plekje dat lekker vies mag worden. 

 De Kliederschuur Papa is een spetter  Vaderdag De Kliederschuur

15 juni workshop voor Vaderdag bij de Kliederschuur

Op 15 juni geeft De Kliederschuur een Workshop waar je een mooi schilderij kunt maken voor vaderdag. Geef je op via de website van De Kliederschuur

Mooie zelfgemaakte kaart

vaderdag kaartje

Een persoonlijke zelfgemaakte kaart is altijd goed. Je neemt een blanco kaart met envelop. Zorg voor wat goede stiften en laat je kind een vrolijke tekening maken of creëer zelf iets leuks. Pinterest heeft superveel leuke voorbeelden. Het voorbeeld op de foto heb ik zelf gemaakt. 

Vaderdag Ontbijt

Vaderdag ontbijt

Begin de dag samen met een heerlijk ontbijt aan een mooi gedekte tafel. Kopje koffie, beschuitjes met aardbei, croissantje uit de oven... mmmm.... Het ruikt al lekker als je binnenkomt. Het wordt helemaal mooi als je versierde broodjes hebt! Verdeel wat (room)boter in bakjes, voeg er een druppel voedingskleurstof aan toe. Roer dit goed door elkaar en maak vervolgens een kunstwerkje op een boterham. Deze rooster je even in de oven en klaar!

De Kliederschuur vaderdag ontbijt

Voor de klusvader

Is je vader een echte klusser? Dan is dit bordje een leuk idee om bij of in de schuur te hangen. 

Persoonlijke vaderdag kado

Nodig: een dun plankje, zwarte verf of krijtverf, stuk sisaltouw, 6 houten kralen, letterstickers, krijtjes of krijtstift. 
Maak twee gaatjes in het plankje bovenaan aan weerszijden voor het touw. Schilder vervolgens plankje zwart met zwarte acrylverf of krijtverf. Als de verf goed droog is kun je het bordje versieren met letterstickers en er een leuke tekst op schrijven met krijtstift. Op het voorbeeld staat: Werkplaats pappa. Betaling graag met kusjes en knuffels en een lach. Teken er nog een schepje, zaag, hartje of hamer op.  

Doe vier kralen om het touw en zorg dmv een knoopje aan weerszijden dat de kralen op hun plek blijven zitten. Daarna haal je het touwtje door de gaatjes van achteren naar voren. De laatste twee kralen maak je aan de voorkant van het bordje vast met een goede knoop. En klaar! 

We wensen iedereen een prachtige vaderdag! Groetjes, Hanneke