Het wordt warm, hoera! Tijd voor zonnebrand, zwembadjes en waterspellen! Hierbij geef ik je mijn 5 tips om je kinderen tijdens de warme dagen een beetje af te koelen. Buiten natuurlijk zwembadjes en overheerlijke ijsjes. 

Waterspel 1: Waterballonnen vangen

Waterballonnen

Vul 10 waterballonnen en kijk hoe vaak je ze kunt overgooien zonder dat ze stuk vallen! Natuurlijk kun je ook andere spelletjes doen met waterballonnen. 

Waterspel 2: Flessenvoetbal

Watervoetbal

Vul lege plastic flessen met water en ga in een kring staan. Iedereen heeft één volle fles bij zich staan en probeert deze te verdedigen. De anderen proberen met een bal de flessen van de tegenstanders om te schieten. Degene die als laatste nog water in zijn fles overheeft, heeft gewonnen! 

Waterspel 3: Watergevecht!

Met de supergave stoere Nerf Waterpistolen kun je een te gek watergevecht houden met je broer, zus, vriend, vriendin én natuurlijk met je ouders. Zo gauw zij deze nerf waterpistolen in handen krijgen kun je je maar beter verstoppen ;-)

Waterspel 4: Spons tikkertje

Tikkertje spelen met een spons. De tikker krijgt een natte spons en probeert hiermee de andere kinderen te tikken! Brrr... rennen!! 

Waterspel 5: Lekker spelen en rennen onder de watersproeier!

Nu het veel geregend heeft mag het weer, de sproeier aan en rennen maar! Zorg dat je een beetje sproeiruimte hebt zodat de buren niet natgesproeid worden... tenzij ze dat lekker vinden natuurlijk. Je hebt zulke leuke kindersproeiers, zoals een octopus met sproeiende armen of een waterspeelmat.

Ga je met water in de zon spelen? Zorg dan altijd dat de kinderen goed ingesmeerd zijn met zonnebrand! 

Veel waterplezier!! 

Waterpret