Thuis met z'n vieren. Mijn dochters Saar (8) en Nina (5), mijn man Maarten en ik, Hanneke. Gelukkig allemaal gezond.

Iedereen beleeft deze tijd op een andere manier, en hoewel je afstand moet houden voel ik me ook heel verbonden. Verbonden met mijn familie, vrienden, met de buren, de andere ouders van school en met mijn collega's van Go-Kids. Het blijft raar maar na drie weken ontstaat er toch een soort ritme en raken we langzaam gewend aan de situatie. We maken er het beste van en hopen dat iedereen hier gezond weer uit komt. Ik heb groot respect voor de mensen die in de zorg en het onderwijs werken. 

Iedereen zijn eigen werkplek

De eerste week voelde voor de meiden een beetje als vakantie. Ineens vrij van school en het was prachtig weer. Maar toen werd duidelijk dat er toch écht aan school gewerkt moest worden. Dus, een werkplek inrichten voor iedereen... schoolwerk ophalen... tijd proberen in te delen en het GROTE WENNEN kon beginnen. Dat is wel gelukt, we zijn aardig gewend. Maar ik vínd dit toch vermoeiend en soms ingewikkeld! En ik zal niet de enige zijn... 

Saar heeft mijn bureau om haar schoolwerk te kunnen doen. Ze heeft een Chromebook van school en krijgt elke dag online les. Dat is onwijs goed geregeld!

Nina krijgt per week opdrachtjes gemaild, dat is een iets grotere uitdaging want ze zit in de kleuterklas en moet wel echt vermaakt worden. Dus ik zit samen met haar aan de keukentafel. Zelf print ik ook opdrachten uit die ik van internet haal om haar wat meer uitdaging te geven. 

Maarten werkt in de IT en heeft een mooie werkplek ingericht in de slaapkamer waar hij de hele dag kan (video)bellen met zijn collega's zonder dat hij gestoord wordt (en wij ook ;-)).

Hoe doen jullie dat?

Ik ben heel benieuwd hoe andere ouders hun kinder(en) thuis begeleiden in het schoolwerk. Ga je naast ze zitten, laat je ze veel alleen werken, mogen ze je altijd vragen stellen, kún je goed helpen? Saar zit in groep 5 dus dat lukt me nog wel, maar als je al oudere kinderen hebt lijkt het me best lastig. Krijgen jullie veel begeleiding vanuit school? Laat me dit alsjeblieft weten op onze Facebookpagina

Wat doen we verder?

Wij vermaken ons eigenlijk prima. Saar en Nina houden van knutselen, vouwen, we tekenen graag samen en doen spelletjes. Wat ook superleuk is, we hebben een jong hondje! Zo gezellig, lekker buiten spelen met hem. En ze mogen ook wat vaker op een scherm. We hebben leuke apps gedownload voor op de tablet en gewoon tv kijken is ook lekker. 

Hoe gaat het met Go-Kids?

Go-Kids is natuurlijk een platform voor leuke uitjes in de regio. Ga er lekker op uit, zeggen we altijd. Maar nu kan dat niet, we moeten thuisblijven. Voor de organisaties met wie wij samenwerken is dit een ontzettend heftige tijd. Ze zijn dicht, ze kunnen hun leuke werk niet doen. Wij proberen hen te ondersteunen waar we kunnen en via onze kanalen te delen wat ze wél kunnen doen. WILDLANDS geeft bijvoorbeeld vier keer per week  WILDLANDS Backstage Journaal via Facebook. De Drentse Koe houdt contact met hun fans door kleurwedstrijden te houden en je kunt daar nu heerlijke ijstaarten voor Pasen bestellen! 

Teamwork

Met het hele team Go-Kids collega's verzamelen we tips om je thuis ook goed te kunnen vermaken. Dit doen we in onze blogs en in de agenda. Omdat dit thuisactiviteiten zijn, is het deze keer niet gebonden aan een regio en kunnen we alles samen delen. Dat is heel fijn omdat de meesten van ons kinderen hebben en dus ook druk zijn met thuisonderwijs en alles wat daarbij komt kijken. Samenwerken is daarom heel belangrijk en ik ben vaak onder de indruk van de creatieve blogs die mijn collega's schrijven!  

Suggesties?

Alle suggesties zijn welkom. Heb je leuke tips om ook andere ouders door deze drukke tijd heen te helpen? Laat het me weten via drenthe@go-kids.nl óf via onze Facebookpagina

Bedankt!