Zondag 28 april. Vanmiddag is het zover en gaan we (2 volwassenen en 2 dochters van 9 en 11 jaar) The Nature Game uitproberen op het Dwingelderveld! Dit innovatieve digitale spel is de afgelopen tijd ontwikkeld door meerdere samenwerkende partijen en is sinds kort te reserveren via The Nature Game.

'Buienradar' geeft aan dat het droog blijft, dus de paraplu's laten we thuis. We melden ons bij het startpunt en nemen 2 tablets mee, in een mooie stevige hoes van The Nature Game. Met handvatten en een koord voor om de nek, super handig! Zo zal blijken tijdens de wandeling. Wij hebben 2 tablets meegenomen. 
We lopen naar het startpunt en drukken de tablets aan. Uitdaging is even om The Nature Game op de tablets precies tegelijk te laten starten, door op het scherm te drukken, anders hoor je alles dubbel :-)

Het geluid is helder en goed verstaanbaar. Je hoort de stem van een meisje die je de game uitlegt en daarna meeneemt in het spannende verhaal van haar opa over het interessante verleden van het Dwingelderveld; De Koets van Kibbelhoek.

We beginnen te lopen aan de hand van ingebouwde kompas en de meiden vinden het super. Steeds is er iets nieuws te zien en te horen. Afwisseling van het vertellen van het verhaal en het doen van opdrachten. Vaak moet er met de camera van de tablet om ons heen gekeken worden en zien we de geschiedenis tot leven komen (en handig die handvatten van de tablet!). Prachtig gemaakt! En ook wel een beetje spannend! "Spring opzij voor die schapen!" "Komt die postkoets daar nu echt aangereden?"

Als we de dames ervan hebben overtuigd dat er echt geen persoon uit de bosjes komt springen wordt het helemaal genieten en moeten we soms in looppas achter de dames aan. 

Wat het extra leuk maakt is dat je soms ook letterlijk 'het bos in wordt gestuurd' om opdrachten uit te voeren, los van de gebaande paden. (Kijk wel uit waar je loopt! Met die tablet voor je neus ligt het op de loer dat je struikelt over een tak of in een koeieflats stapt! ;-)

Helaas valt de regen inmiddels met bakken uit de lucht. De bomen in hun prille lentestand hebben nog niet zoveel blad om ons bescherming te bieden, maar ach, onder een krentenbosje schuilen is ook heel knus :-). Hoewel 'buienradar' stug blijft volhouden dat het droog is en blijft boven het Dwingelderveld is de realiteit toch echt anders. Maar we zijn zo enthousiast en benieuwd naar het vervolg van The Nature Game dat we met volle moed onze kraag omhoog doen en weer volop in het spel duiken. 

Het spel blijft interessant en we zijn benieuwd hoe het spannende verhaal zal aflopen! De dames stevig doorstappend en soms rennend en wij erachteraan. Ondertussen speur ik het bos af naar de koeien die volgens het bordje en het verhaal hier rondlopen. Maar deze dieren hebben vast een goede schuilplek tegen de regen gevonden.

Na inderdaad een kleine 2 uur in het bos eindigt het verhaal en lopen we gekscherend marcherend op de begeleidende muziek weer richting het eind/startpunt. We concluderen dat het spel écht heel leuk, vernieuwend en spannend is. En ondanks dat er ook veel op de tablet is gekeken hebben we ook genoten van het bos zelf en wat geleerd! Zeker een aanrader!

Nadat we de tablets weer hebben ingeleverd trakteren we ons zelf op lekker warme chocolademelk om op te warmen. Dat hebben we wel verdiend met onze natte sokken en doorweekte jassen. Als we vragen welk cijfer de meiden geven voor deze activiteit zeggen ze beide een 9 (als we niet zo nat waren geregend)!

Stilletjes droom ik wat weg al roerend in mijn dampende chocolademelk; wat hebben we als gezin hiervan genoten! En hoe gaaf is deze game geworden door nieuwe digitale technieken samen te brengen met onze mooie natuur. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons allemaal brengt en neem mijn petje af voor de ontwikkelaars van The Nature Game Drenthe!

 

Praktische informatie:


- reserveren aan te raden i.v.m. beschikbaarheid tablets

- geschikt voor de hele familie (zelfstandig vanaf 8 jaar, vanaf 6 jaar onder begeleiding)

- de route is ongeveer 2,5 kilometer, je doet er zo'n 2 uur over

- kosten per tablet € 17,50

Wij hadden 2 tablets, leuk voor beide kinderen een.
(Eventueel nadeeltje is dat je wel steeds het vervolg van het verhaal en opdrachten tegelijk moet starten maar wij vonden het goed te doen.)

The Nature Game