"De Rioolrat lijkt me het coolst", "Ik wil in de achtbaan over de kop" "Die glijbaan met die banden durf ik echt wel alleen hoor!" Zo zaten we met 4 kids in de auto richting Avonturenpark Hellendoorn. Wat hadden ze er zin in! Samen met mijn zus en 2 kids (5 en 8) en met mijn dochters (7-9) gingen we een dagje uit naar Avonturenpark Hellendoorn.

De voorpret was al in volle gang tijdens de auto rit. We hadden de website natuurlijk even bekeken, en onze favoriete attracties uitgezocht. Eenmaal aangekomen bij het park stond er een aardige rij voor de kassa, waar we maximaal 5 minuten in hebben gestaan. Dat gaat behoorlijk snel. Terwijl wij in de rij voor de kassa stonden, gingen de kids in de rij staan om zich te laten meten. Een perfect systeem. Door een medewerker worden ze gemeten. Er zijn 3 kleuren bandjes, die matchen met de lengte aanduidingen bij attracties. Je hoeft dus alleen maar op het bord te kijken of je kind erin mag. Duidelijk, eenvoudig en dit zorgt niet voor onnodige discussies met je kind. Je kunt ook je telefoonnummer op het bandje schrijven. Handig! 


Wild Waterval, Drakennest en De Tornado 

Als eerste gingen we in de Wild Waterval. Met z'n zessen in de boomstam. Lekker gillen, kriebels in de buik, een perfect begin van de dag! De stemming zat er meteen in. Vanuit de boomstam zagen we het Drakennest en dat werd dus onze volgende bestemming. Een ronde attractie die over een rails draait en glijdt. Vanuit de rij leek het niet zo hard te gaan en ik verwachtte er eerlijk gezegd niet heel veel van. Maar dat was niet juist gedacht.De attractie gaat veel harder als je denkt en de kriebels in de buik voel je hier zeker wel! Hoog naar de top en weer draaiend terug! Yoehoe, wat een lol! Vervolgens gingen we in de Tornado, die zit om de hoek, dus de kids rennen er zo heen. Voor mijn jongste dochter was dit de 1e ervaring met een achtbaan over de kop, want ze was eindelijk lang genoeg! Als moeder zit ik er dan toch wat zwetend naast. Ondanks een hele fijne beugel die over je hele bovenlichaam gaat, hield ik toch mijn hand op haar been. Niet dat dit zin heeft, maar dat zou wel een moeder instinct zijn. En daar gaan we dan. De 1e looping, yes...gelukt en ze lacht nog steeds! Dan de schroef, we gaan een beetje heen en weer en jahoor...ze wordt alleen maar blijer! Wat een succes! Daar moeten we natuurlijk nog een paar keer in!


High Dive stunt show 

Om 14:00 uur bezochten we de High Dive Stunt Show. We kochten een ijsje in het tentje naast de ingang van de show en namen plaats op de banken. Even lekker zitten en afkoelen met een ijsje. We keken naar een mooi podium met een kasteel, een rond zwembad, duikplanken en een hele hoge toren. De kids fantaseerden zelf al hun show. Toen iedereen zat begon het. Een avonturier neemt ons mee op avontuur naar het kasteel van Helendra de Draak. Zij is een gemene draak en gaat vaak op rooftocht. Er is nog niemand die haar verslagen heeft. Boven in het kasteel ligt haar kroon en een groep ridders proberen deze te stelen als vorm van wraak. Door allerlei sprongen en kunsten proberen ze bovenin de toren te komen. En als ze hem dan eindelijk hebben valt de kroon in het diepe zwembad. De ridders verzinnen van alles om de kroon uit het donkere water te halen.Omdat ze hem niet kunnen zien, steken ze zelfs 1 persoon in brand om zo licht in het water te krijgen. Heftig!  En ja! het helpt, ze weten waar de kroon ligt. Maar het bad is mege diep. Ze duiken van de duikplanken, doen salto's, bommetjes en maken de mooiste, veel grappige en spectaculairste sprongen, maar niks helpt. Uiteindelijk klimt 1 van de ridders in de hoge toren en duikt van een hoogte van 25 meter! Op het puntje van de bank, zitten we vol spanning te kijken. Wat een sprong! En wat denk je?! Vindt hij de kroon?!


Slidepark

Met de kids hadden we afgesproken dat we na de show naar het Slidepark zouden gaan. Het is een onderdeel in het park, waar je €3,00  extra voor betaald. Je loopt er zo naar toe. De kids verheugden zich hier enorm op. We kwamen aan in het mega glijbanen park met zandstrand, zonneweide en ligbedden. (die huur je voor slechts €2,00) We kleden ons om in de kleedhokjes en het feest kon beginnen. 11 glijbanen. Allemaal komen ze in een ondiepe bak uit. Er is ook nergens een diep zwembad. Geruststellend en veilig.

Voor het rechter deel van de glijbanen heb je een band nodig.Deze kun je halen onder aan de glijbanen. In het begin van de middag moest je er soms even op wachten tot er 1 vrij was, maar later op de middag kon je ze zo pakken.Voor een aantal glijbanen zijn lengte eissen. Maar omdat onze kids overal groot genoeg voor waren (<120cm) heb ik er eerlijk gezegd niet op gelet. Natuurlijk gingen wij als moeders ook lekker mee, en hebben we een boel plezier gehad. Donkere glijbanen met glow in the dark effecten, een hele steile waar je liggend af moest, een glijbaan met veel hobbels...we hebben van alles gedaan. Voor de kleintjes is er ook een leuke waterspeeltuin. Al met al hebben we ons hier een paar uur vermaakt en was dit een perfecte aanvulling en onderbreking op deze warme dag.

Zinderende Zomeravond

Omdat het een Zinderende Zomeravond was, waren de attracties tot 21:30 uur open. En dat is echt heel prettig! Je hebt dan echt veel meer tijd en rust om alles te doen. Daardoor konden we ook een paar uur in het Slidepark vertoeven. Toen we uit het Slidepark kwamen was er bijna geen rij meer bij de Sungai Kalimantan. 's middags stond hier een hele lange rij, daarom hadden we hem nog even overgeslagen. En nu waren we zo aan de beurt. Een leuke waterattractie waarbij we weer met zijn allen in de boot konden, Gezellig!

Nu hadden de buikjes wel honger en hebben we lekker patat gegeten. Tijdens het eten mochten de kids allemaal nog 2 attracties noemen waar ze nog in wilden. Zo gezegd zo gedaan, en daar gingen we weer! Het was nu vrij rustig in het park, de lampjes waren aan en dit zorgde voor een hele relaxte sfeer.

Om 20:15 uur waren de knolletjes echt op (we waren er vanaf 11:00 uur) en zijn we met enige tegenstribbeling weer richting huis gegaan. Wat hebben we een top dag gehad! Een absolute aanrader! En als je ook graag lang van het Slidepark wilt genieten, adviseer ik zeker om op een Zinderende Zomeravond te gaan.

Top 3

Natuurlijk maakten we een top 3 na een dagje pretpark. Iedereen had een andere mening, maar in elke kwam het Slidepark voor. Mijn persoonlijke top 3 is: 

  1. Wild Waterval
  2. Discovery Club. Een attractie in een groot huis. Met verschillende thema's zoals de Griekse Oudheid, de Jungle en soms wat griezelige taferelen, moet je vanuit je karretje waar je met meer personen in kunt, met een lasergun op de rode lampen richten. Groen is raak! Na afloop kun je je persoonlijke score zien. Een leuk spel! En leuk om samen met de kids te strijden voor de hoogste score.
  3. Het Slidepark 

Oh..en speciaal voor mijn dochters en neefje/ nichtje...de Rioolrat vond ik met stip de engste! En ja ik heb gegild! GRRrwwwg...een achtbaan in het donker!

Deze zomervakantie zijn er nog 3 Zinderende Zomeravonden. Bekijk de data hier.