Sinterklaas komt weer naar Nederland en de goedheiligman moet weer een hoop dorpen en steden bezoeken. Zoals elk jaar vertrouwen wij erop dat Sinterklaas geen huisje, stadje of dorpje overslaat. Op 17 november is de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaanstad, maar uiteraard vaart de Sint ook Drenthe niet voorbij. In dit blog lees je waar je Sinterklaas en zijn pieten kan verwelkomen tijdens de Sinterklaas intochten in Drenthe.

Intocht Sinterklaas Assen 2018

Op 17 november is de intocht van Sinterklaas in Assen. Met niet al teveel tegenwind zal Sinterklaas om 12.00 uur door De Vaart arriveren. Voor 12.00 uur zul je de eerste pieten al tegenkomen die de straten tiptop in orde maken voor de aankomst van Sinterklaas. Na de aankomst zal Sinterklaas zijn route vanaf 13.00 uur vervolgen door het centrum. Naast de intocht van Sinterklaas in Assen zijn er tal van leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Bekijk hier alle leuke activiteiten rondom de Sinterklaas intocht Assen: Sinterklaasintocht Assen

Intocht Sinterklaas Meppel 2018

In de gemeente Meppel wordt ook alweer uitgekeken naar de Sinterklaas intocht. Op de eerste dag dat de Sint weer in Nederland is heeft hij het gelijk druk, want de Sint bezoekt 17 november ook gelijk Meppel. Dit jaar komt de Sint om 13.00 uur aan bij de Sluis van Meppel en gaat daarna verder met een optocht door het centrum. Rondom, voor en na de intocht worden leuke activiteiten georganiseerd!

Meer informatie over de Sinterklaas intocht in Meppel: Sinterklaasintocht Meppel

Intocht Sinterklaas Hoogeveen 2018

Het is alweer een tijdje geleden dat de Sint aankwam in Hoogeveen, bijna een jaar geleden alweer! Sinterklaas heeft genoten van de warme ontvangst en de kinderen vonden het een geslaagde dag. Dus heeft Sinterklaas besloten dit jaar, op 17 november 2018, ook Hoogeveen weer te bezoeken. Sinterklaas zal in Hoogeveen aankomen bij het gemeentehuis om 14.00 uur en zal daarna naar alle kinderen zwaaien tijdens zijn rondtocht door het centrum.

En natuurlijk neemt hij dit jaar ook weer zijn intrek in de Tamboer. Kom gerust eens kijken! 

Kijk hier voor meer informatie over de Sinterklaas intocht in Hoogeveen http://www.sinterklaasvanhoogeveen.nl/

Intocht Sinterklaas Emmen 2018

Ook in Emmen zal Sinterklaas weer arriveren, 17 november 2018 om precies te zijn. De intocht begint om 12.00 uur in de Wilhelminastraat en het podium staat bij De Grote Kerk in het centrum van Emmen.
In Emmen kun je een kijkje nemen in het Sinterklaashuis! Deze is te vinden in de Monetpassage 13 en je kunt hier terecht tot 1 december.

Meer informatie over de Sinterklaas intocht in Emmen https://emmencentrum.nl/sinterklaas

Nog meer intochten:


Zuidlaren; zaterdag 17 november 14.00 uur Haven Zuidlaren

Hooghalen; zaterdag 24 november

Gieten; zaterdag 24 november

Beilen; zaterdag 27 november 14.00 uur Haven Beilen

Borger; zaterdag 24 november 10.30 start intocht, 10.50 uur Dorpsplein Borger

Roden; zaterdag 17 november 13.30 uur

Haren; zaterdag 17 november

Diever; zaterdag 24 november 14.00 uur

Zuidwolde; zaterdag 17 november


Mis je een Sinterklaas intocht in dit overzicht of heb je meer informatie? Mail het even door naar drenthe@go-kids.nl en we zetten het er direct bij!