Lianne van Go-Kids Utrecht & Amersfoort kwam met haar gezin naar Twente om de Camping van Landgoed Meuleman te verkennen

Wij houden van kamperen. Normaal gesproken gaan wij kamperen met een vouwwagen. Superruim, al je spulletje mee, maar veel werk om op te zetten. Daarom kiezen wij er altijd voor om een wat langere tijd op een camping te staan. Maar wat doe je dan als je een keer een weekend, midweek of een weekje wil kamperen? Daar heeft Landgoedcamping Het Meuleman een oplossing voor. De ingerichte Tipi tent. Wij werden uitgenodigd om de ingerichte Tipi tent een keer uit te proberen. Daar zeggen wij, als kampeerfans, natuurlijk geen nee tegen!

in de tipi

Ingerichte Tipi tent

Kamperen is superleuk, maar (voor ons met de vouwwagen) ook wel een werk om alles op te zetten. Hoe comfortabel is het om te gaan kamperen maar niets op te hoeven zetten? De Tipi tenten staan al helemaal klaar en zijn van alle keukeninventaris voorzien. De tent staat op een mooie vlonder, waar ook een picknicktafel en een kacheltje op staat. Er liggen gezellige koeienhuiden op de vloer en er staan twee relaxstoeltjes waarin je heerlijk een boek of een tijdschrift kunt lezen als de kinderen aan het spelen zijn. Luchtbedden liggen klaar en niet zomaar luchtbedden: het zijn goede luchtbedden die ook op de noordpool gebruikt worden, waardoor je het niet koud krijgt op de grond. Ideaal! Het bijboeken van dekbedden, kussens en beddengoed behoort ook tot de mogelijkheden en biedt nog extra comfort. 

We hebben goed geslapen. 's Morgens werden we in stilte wakker, wat een rust in de natuur! We hoorden allerlei vogeltjes, een uil en zelfs een koekoek! Dat is lekker wakker worden. 

Wij hebben voor het ontbijt pannenkoeken gebakken. Superleuk om dat op het houtkacheltje te doen! De kinderen genoten van het heerlijke ontbijt. In het hoogseizoen heeft de camping een broodjesservice en kun je 's morgens ook van verse broodjes genieten bij het ontbijt.

Ontbijt

Spelen en zwemvijver

De kinderen wisten niet hoe snel ze moesten gaan spelen. Door de bosrijke omgeving is er al veel inspiratie om je als kind te vermaken. Er werden takken gezocht, er staan skelters op de camping die de kinderen konden gebruiken en er zijn wat speeltuintjes op de camping.

De favoriete plek van de kinderen op de camping was de speelvijver. Wat een prachtige plek. Op het strand staat een gave klimboot voor urenlang speelplezier en een beachvolleybalnet. In het water ligt een vlot waar de kinderen naartoe kunnen zwemmen en ze kunnen gebruik maken van een surfplank. 
Wat fijn is, is dat het zwemwater ook gecontroleerd wordt door de provincie, zo weet je zeker dat je in veilig natuurwater zwemt.

Zwemvijver

Vlakbij de zwemvijver staat de oude kapschuur, die is omgetoverd tot een gezellig binnen verblijf. Kinderen kunnen daar een spelletje uit de spellenkast spelen of een potje tafelvoetballen. Ook staat er een mini-bieb waar boeken uit gelezen kunnen worden. 

In het hoogseizoen wordt er meer georganiseerd voor kinderen. Passend bij de uitstraling van de camping worden er dan spellen en activiteiten georganiseerd die puur en natuurlijk zijn. Denk hierbij aan broodjes bakken, zandkastelen of hutten bouwen, vlaggenroof en speurtochten. En soms organiseren ze ook theater of muziekvoorstellingen of een silent kinderdisco.  

Kapschuur

Sanitair 

Wij vinden goed sanitair altijd erg belangrijk en dat is hier goed geregeld. Centraal op de camping gelegen staat het grote sanitair gebouw wat van alle gemakken is voorzien. Je kunt er heerlijk douchen en het gebouw beschikt ook over een familiedouche. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, zij kunnen in het babybadje. Ook zijn er wasmachines en een droger, een koelkast en vriezer beschikbaar op de camping waar je gebruik van kunt maken. 
Op de camping zijn nog twee gebouwtjes waar je naar het toilet kan en warm water kunt gebruiken.

In de natuur

De dag voordat wij naar de camping zouden gaan was het noodweer... Maar daar was op de camping helemaal niets van te zien. Doordat het zandgrond is, loopt het water snel weg, wat ideaal is als je kampeert in het wisselvallige Nederland. 
De camping is prachtig aangelegd, een echte boscamping. Geen plek is hetzelfde, wat het een charmante camping maakt. Wij genoten van alle tussendoorpaadjes, vele bomen, heide en beplanting, je leeft midden in de natuur. 

Skelter

Vanuit de camping loop je aan alle kanten de natuur in. Wat een prachtige omgeving! Het Lutterzand ligt om de hoek, waar je kunt genieten van bos, heide en de zandvlaktes. 

Kortom: een echte aanrader voor kampeerliefhebbers die graag in de natuur zijn. Wij gaan zeker een keer terug!

Overnachten in een Tipi!