Zilveren award ANWB

Met onze Go-Kids reporters bezochten we Taman Indonesia, een prachtig dierenpark op de grens van Drenthe en Overijssel. Een superleuk uitje tussen de mooie vogels en bijzondere dieren uit Azië. Taman Indonesia heeft bij de ANWB de Zilveren award gewonnen voor leukste uitjes van Overijssel 2021.

Onze Go-Kids Reporters

De Go-Kids reporters zijn twee dames van 7 jaar. Bij binnenkomst voelden we direct de Indonesische sfeer van dit park, mooie bamboe instrumenten, souvenirs, rode paraplu’tjes en Indonesische kleding. Bij de entree kregen de meiden een vogelkaart mee, ze mochten speuren welke vogels ze allemaal zagen in het park. Lees hier hun ervaringen van deze middag!

Taman Indonesia

Ons uitje bij Taman Indonesia

“We kwamen eerst in een soort grote kas, heel warm met allemaal mooie vogels en planten. We keken direct of we vogels van onze checklist zagen. Jaaa daar was er eentje. En daar twee met kuikentjes, zo schattig. Daarna gingen we naar buiten, daar was het weer lekker koel.

Taman Indonesia

Wat opvalt aan dit uitje is dat er heel veel vogels zijn en andere dieren, bijvoorbeeld de beermarter.

Vogelverblijven

Buiten konden we verschillende verblijven van de vogels in. We zagen pauwen, en állemaal vogels die we niet kenden. We konden de namen op de bordjes lezen. Ik vond de kraanvogels een beetje spannend met hun rode ogen, maar ze zaten veilig achter een hek dus we konden rustig naar ze kijken. Er waren ook walibi’s, zo schattig. Ze zaten met elkaar te knuffelen.  

Taman Indonesia

Eten en drinken

Toen gingen we lekker wat drinken en een loempia eten én een ijsje. We konden buiten op het terras zitten of binnen in een grote ruimte. Ook daar waren allemaal Indonesische spullen, etenswaren en kleding.

Bijzondere dieren

Taman Indonesia

Er waren nog zoveel meer dieren om te bekijken, otters, tijgerkatten, een hele grote uil, eekhoorntjes, stekelvarkens, cavia’s en een beermarter. Die kreeg net te eten toen we daar waren. Hij was heel groot! We hadden dit dier nog nooit gezien.

Taman Indonesia

Lekker spelen

De speeltoestellen vonden we heel erg leuk! We konden in oude wagens zitten, schommelen, op de wip en van de glijbaan.

Taman Indonesia

Als ik hier de baas was zou ik nóg meer speeltoestellen maken. Het park is leuk voor kinderen van mijn leeftijd (7) en ook voor oudere kinderen als ze van de natuur en vogels en dieren houden. Voor jongere kinderen is het leuk want er zijn een paar speeltoestellen en je krijgt een kaart met allemaal dieren om te zoeken en achterop staat een kleurplaat. Als je klaar bent en alle dieren hebt gevonden krijg je een stempel en een leuke dieren sticker”

Op de vraag: ben je het eens dat Taman Indonesia de zilveren award heeft gewonnen antwoorden onze reporters: “Ja want ik vind het daar heel leuk!

Bekijk meer informatie over Taman Indonesia en het programma voor de Herfstvakantie