In oktober zijn we bij Schouwburg Ogterop naar de voorstelling Buurman & Buurman geweest, het was heel erg leuk!

Schouwburg Ogterop is een theater zoals een theater hoort te zijn. Prachtig klassiek, met veel rood en goud. De zaal is niet al te groot, zodat je vanaf alle plaatsen het podium goed kunt zien. 

     

De schouwburg

Bij binnenkomst door de hoofdingang hingen we onze jas op in de garderobe en lieten we onze tickets (digitaal op de smartphone) scannen. We waren mooi op tijd dus we konden nog een kopje koffie drinken in de foyer. En lekkere poffertjes eten die speciaal voor deze voorstelling werden gebakken. Toen ging alweer de bel, wat betekende dat iedereen mocht plaatsnemen in de zaal. In de foyer stonden stoelverhogers klaar, hartstikke handig voor de kleinere kinderen.

De prachtige Grote Zaal is de oudste theaterzaal van Drenthe

Het was makkelijk om onze plek te vinden. De kinderen keken hun ogen uit, wat een mooie theaterzaal. Deze zaal, de Grote Zaal in Weense stijl, bestaat al sinds 1886, dus is al meer dan 130 jaar oud! Het is daarmee de oudste en volgens velen de mooiste theaterzaal van Drenthe. 
Er is nog een zaal in het theater, deze heet de Engelenbak en is kleiner en jonger, uit 1971. 

De voorstelling

We hebben genoten van de voorstelling vanaf het balkon. We zagen alle kinderen in de zaal vol meeleven met de mooie avonturen van Buurman & Buurman. De duur van de voorstelling was goed, de kinderen bleven tot het einde geboeid! Na afloop leverden we de verhogers weer in en kregen de kinderen limonade in de foyer. 









Restaurant

Ben je een avond op stap zonder kinderen dan kun je ook heerlijk dineren bij Theaterrestaurant Lammigje. Hier wordt een driegangendiner geserveerd of een Plat du Jour. Lammigje is de naam van de ‘founder’ van het theater, Lammigje Ogterop. Lees op de website van de schouwburg meer over de mooie historie van de schouwburg, die ooit begon als stationskoffiehuis, in 1868. 

Nog wat handige informatie

Het was een feestelijk bezoek en we komen graag nog eens terug! Nog wat praktische informatie:

  • De schouwburg ligt midden in de stad Meppel. Er is een parkeerplaats in de buurt, maar houd er rekening mee dat je 5 minuutjes moet lopen. 
  • De jassen en grotere tassen moeten in de garderobe worden opgehangen i.v.m. brandveiligheid.
  • Wanneer de voorstelling begint gaan de deuren dicht. Het is dus belangrijk dat je op tijd bent. 
  • Het is een mooie belevenis voor de kinderen, een echte theatershow die live voor ze gespeeld wordt door echte mensen. Heel anders dan een bioscoopfilm. Dit voelen de kinderen aan, ze kunnen het spannend vinden. Mochten je kinderen sneller iets spannend vinden dan is het een idee om een knuffel mee te nemen. En je schoot vrij te houden voor ze. 

Naar het theater gaan met je kinderen is zeker een aanrader!! Meer informatie over Schouwburg Ogterop.