Begin november bezochten mijn twee dochters en ik de fantastische voorstelling Doornroosje bij Theater DNK in Assen. Wat een feest. DNK staat ook wel bekend als De Nieuwe Kolk en is een prachtig modern gebouw met daarin het theater, een bioscoop en een grote bibliotheek. 

Dat ging soepel 

Onder het theater is een grote parkeergarage. Daar hou ik van, want een parkeerplek zoeken in de stad is niet echt iets voor mij. Je parkeert, je neemt de trap of lift naar boven en dan bevind je je direct al bij de balie van DNK. 
De kinderen vonden het prachtig, want de ingang is een enorme hoge hal waar je je ogen uitkijkt. We lieten onze kaartjes controleren en liepen door naar de foyer. Daar konden we onze jassen inleveren, even wat drinken en wat lekkers kopen, en vervolgens ons plekje zoeken in de zaal. Eten en drinken mag gewoon mee de zaal in. Alles verliep supersoepel en binnen 10 minuten na aankomst zaten we op onze plek. 

De voorstelling

De voorstelling was geweldig, wat hebben alle kinderen gelachen om Titus en Fien en meegeleefd met Doornroosje. De voorstelling was precies lang genoeg. Na afloop stond er in de foyer lekkere limonade klaar en begon de afterparty! Heerlijk dansen met de feeën en natuurlijk op de foto met Doornroosje. Magisch… 

Lekker eten en drinken

Wanneer je in de avond naar een voorstelling gaat kun je een theaterdiner reserveren. Tussen half zes en half zeven kun je aanschuiven en krijg je de lekkerste gerechten van over de hele wereld geserveerd. Uiteraard ben je mooi op tijd klaar voor de voorstelling begint. Superhandig, én lekker. 

Ook een leuke optie is het arrangement 'theater compleet’. Bij dit arrangement krijg je de hele avond hapjes en drankjes aan een eigen tafel, vooraf, in de pauze, en na de voorstelling. 

Wat achtergrondinformatie over DNK

DNK opende in 2012 als De Nieuwe Kolk haar deuren. Een modern cultureel complex in het hart van Assen. Direct vanaf het begin is ingezet op samenwerking tussen het theater en de bioscoop met de bibliotheek. Op 1 januari 2017 zijn deze partijen ook daadwerkelijk gefuseerd in de nieuwe organisatie DNK. Het theater heeft twee zalen, de Grote Zaal en de RABO zaal. 

TOP

Voor ons was dit een heerlijk uitstapje dat heel relaxed verliep dank zij de goede organisatie van dit mooie theater. 

Bekijk de voorstellingen van DNK Assen