Omdenken voor kinderen

Je hebt misschien weleens van Omdenken gehoord. Van een probleem een mogelijkheid maken. Een fijne en positieve manier om met problemen om te gaan. Maar jong geleerd is oud gedaan, dus zijn er nu ook een boek en een spel over omdenken verschenen, speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Kinderen zijn creatief

Om te kunnen omdenken moet je zowel creatief zijn als logisch kunnen nadenken. Jonge kinderen lijken het creatieve deel intuïtief te beheersen. Ze maken 'denkfouten' die uiteindelijk tot nieuwe mogelijkheden kunnen leiden. Op een bepaalde leeftijd gaan ze echter beseffen dat er 'foute' antwoorden zijn en raken ze dat vermogen kwijt. Dit boek en spel leren kinderen hun uitzonderlijke creativiteit te behouden en te combineren met volwassen logica.

Omdenken doe je zo!

Met dit leuke boekje vol met illustraties leren kinderen hoe ze van vervelende problemen iets goeds kunnen maken. Aan de hand van vier vragen leren ze stapsgewijs hoe ze kunnen omdenken. Vol met voorbeelden en grappige verhalen over hoe andere kinderen hun problemen al hebben omgedacht.

De 8-jarige Joey zei tegen zijn moeder: Zeg maar tegen die mensen van Omdenken dat het echt heel leuk is! De volgende ochtend sloop hij om 6.15 uur al naar beneden om het boekje uit te lezen.

Wie is de beste omdenker?

Is jouw kind niet zo'n lezer? Speciaal voor kinderen die liever spelenderwijs leren, is er ook een kaartspel waarmee je maar liefst 100 problemen om kunt denken. Kinderen kunnen het spel met z'n tweeën of in groepjes spelen, met hun ouders of met vrienden en thuis of in de klas. Het is niet alleen leuk om te spelen, maar ook heel spannend. Hoeveel omdenkpunten verdien jij?

De moeder van de 10-jarige Elise vertelt: Inmiddels is dit een favoriet spelletje van mijn dochter en haar beste vriendinnetje. Het is overigens heel leuk om ze van een afstandje te volgen, want door de verschillende antwoorden die ze geven ontstaan er zulke leuke gesprekken. Opgroeiende kinderen die steeds wijzer worden, ik houd ervan!

Problemen kunnen leuk zijn

Als kinderen dit boekje gelezen of spel gespeeld hebben, zullen ze merken dat het soms superleuk is om een probleem te hebben! Zowel het boekje als het spel zijn verkrijgbaar in boekhandels en natuurlijk ook in de webwinkel van Omdenken. Veel plezier en laat de mensen van Omdenken vooral weten wat jullie en vooral jullie kinderen er van vinden. Dat vinden ze leuk!

Meer informatie en bestellen van boek en spel via de website van Omdenken.