Inspiratie voor kinderen om iets moois te maken voor Valentijnsdag. Lieve ouders, laat dit vooral aan je kind(eren) zien en niet zelf gaan lezen ;-) 

Wil je iets leuks en liefs maken voor je vader, moeder, opa, oma, of je beste vriendje of vriendinnetje... hieronder staan wat leuke tips! Misschien heb je wat hulp nodig, dat is prima. En anders doe je het op je kamer in het geheim... veel succes! 

Hartjesslinger

Hartjesslinger Go-Kids Drenthe

Stap 1: Maak een hartje van stevig papier of karton, ongeveer zo groot dat er vier uit één blaadje kunnen.
Stap 2: Als dit hartje goed gelukt is dan kun je deze een paar keer overtrekken op verschillende kleuren papier.
Stap 3: Deze knip je allemaal uit.
Stap 4: Nu kun je er wat liefs op tekenen of schrijven. 
Stap 5: Daarna neem je een touwtje en een nietmachine. Maak het hartje vast aan het touwtje. Dit kan wel even lastig zijn. Tip: om te zorgen dat het touwtje goed aan de achterkant blijft zitten hebben wij de nietmachine zo gebruikt dat de dichte kant van het nietje aan de achterkant zit. Zie het plaatje. 

Hartje Go-Kids Drenthe

Dit touwtje kun je mooi ergens ophangen en zo heb je een lieve hartjesslinger! 

IJskunst

Verzamel wat mooie besjes of blaadjes. Of bloemen. Niet zomaar het boeket van je ouders kapot maken, maar je kunt wel vragen of je één of twee mooie bloemen mag hebben. Deze doe je in een vormpje, bijvoorbeeld een siliconen cupcakevorm, of een hartjesvormpje. Misschien heb je nog leuke zandbakvormpjes daarmee kan het ook. Doe het besje, blaadje, bloemetje in de vorm en giet nu de vorm vol met water. Misschien gaat je voorwerp drijven, dan moet je er even een snijplankje op leggen. Dit leg je vannacht buiten in de vrieskou! De volgende ochtend haal je het uit het vormpje, misschien even onder de warme kraan houden om het eruit te krijgen. En dan... heb je een prachtig ijskunstwerk!

ijsbloemen Go-Kids Drenthe

O ja, het is belangrijk dat je dit kunstwerk buiten laat liggen of in de vriezer legt. Anders is het zo weer gesmolten.  

Ontbijt op bed

Wil je je vader of moeder verwennen? Dan is een ontbijtje op bed altijd goed! Maak een lekker beschuitje met kaas (in de vorm van een hartje), misschien een kopje thee maar wel voorzichtig zijn hoor! Hiervoor moet je echt groot genoeg zijn, anders kan het niet. Een glas water is ook lekker. Maak er een mooie tekening bij, deze kun je mooi oprollen, strikje eromheen dan ziet het er heel feestelijk uit. Zet dit allemaal op een blad en klaar!  

ontbijt op bed Go-Kids Drenthe

Maak een mooie kaart

Maak een mooie Valentijnskaart. Teken met je beste rode stift een groot hart op de voorkant. Of allemaal kleine hartjes. Teken een lief diertje die een hartje vasthoudt. Gebruik hiervoor stevig papier of karton. Misschien heb je zelfs wel witte kaarten in huis die je kunt gebruiken. Op de achterkant schrijf je een berichtje. Laat iemand weten waarom je hem of haar lief vindt. Je mag zelf weten of je je naam erop schrijft. Sommige mensen vinden het leuk als iemand moet raden van wie het afkomt. 

Kaartje maken Go-Kids Drenthe

Spreek iets in

Wil je graag iemand verrassen die niet dichtbij woont? Dan kun je (eventueel met de telefoon van je vader of moeder) een lief berichtje inspreken. Of een liedje zingen. Dat vindt echt iedereen leuk om te ontvangen! 

Heel veel plezier! 

Liefs, Hanneke