Kinderboekenweek 2018. Kom erbij!

Van 3 t/m 14 oktober staat Nederland weer in het teken van de Kinderboekenweek. Dit jaar met het thema vriendschap en als motto: 'Kom erbij'!

Scholen, bibliotheken, boekhandels en schrijvers geven in deze periode extra aandacht aan boeken waarbij het thema vriendschap een rode draad door het boek is. Met als doel om het lezen onder kinderen te stimuleren en het (nog) leuker te maken. 

Kinderboekenweek geschenk

Elk jaar wordt er een kinderboekenweek geschenk geschreven. Dit jaar schreef Jozua Douglas het boek; De eilanden ruzie. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana.  De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Het kinderboekenweek geschenk krijg je tijdens de kinderboekenweek van je boekhandel bij besteding van minimaal €10,00 aan Nederlandstalige kinderboeken. 

Go-Kids boekentip: Een kameel op de stoep

Een leuk kinderboek wat perfect aansluit bij het thema vriendschap is: Een kameel op de stoep. Een gloednieuw kinderboek geschreven door Anka Jacobs.  Een kameel op de stoep gaat over de verschillen tussen mensen, landen en geloofsovertuigingen. En hoe deze verschillen samen toch prima een mooie vriendschap kunnen vormen. 

Kleurrijke illustraties

Het boek boeit vanaf het moment dat je naar de kaft kijkt. Een kleurrijke, vrolijke getekende kaft nodigt je uit om het boek te openen. En ook daar word je verrast door prachtige tekeningen. Alle personages, allemaal dieren, zijn getekend. Een paar bladzijdes verder worden alle personages voorgesteld. Door deze intro droom je al snel weg in de wereld van de dieren en word je geprikkeld om te gaan lezen. Want wat gaat er gebeuren met al deze dieren? Welk avontuur gaan ze beleven? Het leuke is dat door het hele boek kleurrijke illustraties te vinden zijn. Met grappige details. Getekend door Ellen Hooghoudt. Dit maakt het lezen voor iedereen leuk. Ook voor de kinderen die meer met beelden hebben dan met letters. 

Carlos de cavia is mais verbouwer in Mexico. Hij maakt de allerbeste mais van de wereld. Daardoor heeft hij veel contacten over de hele wereld. Zo ook met kameel Nomaad uit Oman. Nomaad is getrouwd met Kamelia. Samen willen ze op huwelijksreis komen naar Carlos in Mexico. Carlos vindt dit erg leuk en wil daarom een feest voor het bruidspaar geven met al zijn internationale vrienden. Hij nodigt al zijn vrienden uit de hele wereld uit.

De reis naar Mexico verloopt voor de dierenvrienden niet altijd vlekkeloos. Want in elk land zijn de regels anders. Zo mag niet elk cadeau mee door de douane, is Holy de (heilige) koe van slag omdat ze haar aaien en moet het feest skateboard van de schildpad Eros Ferrari in het bagageruim. 

Gelukkig komt iedereen op het landgoed van Carlos aan doordat de dieren elkaar hebben geholpen. In Mexico hebben ze het feest goed voorbereid om alle gasten aan de Mexicaanse gewoontes te laten wennen. Toch hebben ze aan 1 ding niet gedacht. Het bruidspaar is te groot voor de poort en daardoor kunnen ze het feest niet bereiken. Alle vooroordelen worden aan de kant gezet, iedereen zet de schouders eronder, ieders kwaliteiten worden benut en zo kan het feest toch nog beginnen! Hoe? Dat moet je echt zelf gaan lezen!


Voorleesboek en zelf leesboek vanaf 8 jaar.

Een kameel op de stoep is een leuk voorleesboek met prachtige illustraties. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het boek zelf lezen. Doordat de hoofdstukken kort zijn en er steeds maar 1 onderwerp in beschreven wordt, is het heel makkelijk om de aandacht bij het boek te houden. Grappige dieren, met gekke namen en met een heleboel fantasie neergezet, maken het boek een feestje om te lezen. Doordat er veel landen, geloven, levensstijlen en uiterlijke kenmerken besproken worden is het ook nog eens een heel leerzaam boek.

Een kameel op de stoel is DE kinderboekenweek tip van Go-Kids. Houdt onze Facebookpagina goed in de gaten want 3 oktober openen wij de Kinderboekenweek met een leuke actie!

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek dan hier of bij de plaatselijke boekhandel.

Prentenboek van de kinderboekenweek

Voor de kinderboekenweek wordt ook elk jaar een prentenboek uitgebracht. Dit jaar geschreven door Milja Praagman. Kom erbij. 

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’
‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.
‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’

Go-Kids boekentips

Bij Go-Kids is het van 3 t/m 14 oktober ook kinderboekenweek.Daarom posten wij elke dag een leuke boekentip via social media. Gebaseerd op eigen ervaringen van de verschillende Go-Kids regio's. 

Go-Kids...samen sterk in de regio! 

We wensen iedereen heel veel leesplezier!