Deze zomer ben ik met mijn twee dochters van vijf en (toen nog) zeven en hun oma naar Kabouterland geweest. Wat een feest! Ze keken hun ogen uit en renden met veel plezier rond in dit overzichtelijke park.

Het park blinkt uit in schattigheid, er zijn veel verschillende scenes waar de kinderen zich helemaal in kunnen leven in het leven van de kabouters. De ene kabouter is aan het werk in zijn boekenwinkel, de ander hangt de was op. Dan weer zie je een kabouter heerlijk in zijn blootje onder een straal water staan, of een groep is buiten muziek aan het maken.


En niet alleen de kabouters zijn een belevenis. We waren even rustig koffie aan het drinken en toen riep Saar mij omdat ze een heel schattig diertje had gespot! Dit bleken prairiehondjes die lekker van de zon aan het genieten waren.


Goed, ik begin even bij het begin... 

Kabouterland

Eén in- en uitgang

De ingang en uitgang van het park is de winkel, helemaal in stijl van de kabouters. Je waant je in een konijnenhol onder de grond waar de kabouters wonen. Er komt bovenin het plafond een grote mol binnen kijken en boven de kassa hangt een enorme duizendpoot. Bij de kassa van de winkel koop je je kaartjes en dan loop je door het restaurant waar het lekker naar koffie en poffertjes ruikt.

Een grote sterke reus ondersteunt de glijbaan en buiten zie je bij het terras direct kabouterhuisjes en een speeltuintje.

Mijn schoonmoeder en ik hebben eerst even koffie gehaald en de kinderen mochten zelf naar de speeltuintjes. Een groot voordeel van dit park is dat het één in en uitgang heeft dus dat je kinderen niet ongemerkt het park uit kunnen lopen. Er zijn verschillende speeltuintjes en een paar fijne terrassen waar je koffie kunt drinken.

Konijnenhol & Trollengrot

Twee echte belevenissen van Kabouterland zijn het konijnenhol waar de kabouters wonen en de trollengrot. Je loopt door spannende gangen en konijnentunnels en elke paar meter zie vitrines met de mooiste kaboutertjes in hun eigen kleine wereld. Mijn dochters waren hier echt heel enthousiast over. Je ziet duidelijk de passie waarmee dit allemaal gecreëerd is.

Kabouterland


Dieren

Echte dieren in Kabouterland? Ja zeker! Penseelaapjes, prairiehondjes, otters, cavia’s en zelfs een paar grote mooie uilen. Ook zie je echte knabbel en babbel eekhoorntjes en stokstaartjes.

Kabouterland


Kabouterland bij slecht weer

Ook bij minder mooi weer is Kabouterland hartstikke leuk. Sowieso zijn het konijnenhol en de trollengrot overdekt, er is een binnenrestaurantje en er is ook een overdekte speeltuin. In de stromende regen zou ik er niet zo snel naartoe gaan maar is het een wisselvallige dag met af en toe een bui is het juist een ideaal uitstapje!

Echt een leuk uitje!

Kortom, een perfect uitje voor een goede prijs met kinderen onder de 8 jaar oud. Genoeg te beleven zonder dat het massaal is. Goed voor ongeveer 3 uur pret. Je kunt hier je ook kinderfeestje vieren. Kabouterland is tot en met oktober geopend!

Bekijk de pagina's Kabouterland en Kabouterland Kinderfeestje voor algemene informatie!