Wat moet je absoluut niet vergeten als je op vakantie gaat met je kinderen? 

Bij ons staat altijd op nummer 1: de lievelingsknuffels van de kinderen. Anders kunnen we net zo goed omdraaien, terug naar huis. Verder onmisbaar zijn natuurlijk medicijnen en slaapspullen. Eigenlijk kun je verder alles wat je bent vergeten onderweg wel ergens kopen. Toch is het handig als je alles in één keer meeneemt, scheelt een hoop stress. 

Onze camper

Een paar jaar geleden kochten wij een camper. We hadden er eerder eentje gehuurd om uit te proberen en eigenlijk waren we direct verkocht. Wat een fantastisch compleet klein huisje dat je overal naartoe brengt. Voordat je vertrekt maak je je bedden op, vul je de koelkast... en als je aankomt hoef je alleen de luifel uit te schuiven, stoeltjes neerzetten, (biertje openen) en je bent er. 

Camper

We knapten onze camper helemaal zelf op. Toen we hem kochten was hij van binnen oud bruin met oranje bloemetjesbekleding. Nu is hij fris wit, nieuw vloertje erin, nieuwe bekleding, mijn schoonmoeder naaide de gordijnen en nu is hij helemaal eigen, van ons. De kinderen hebben een stapelbed en wij slapen boven de bestuurderscabine. Altijd lachen om 's avonds het laddertje op te klimmen en jezelf in bed te wurmen. Als je eenmaal ligt slaapt het heerlijk! Raampjes open (horren dicht!) en genieten van de natuurgeluiden om je heen. 

Voor onderweg

Onderweg

Foto van een paar jaar geleden :-)

Voor onderweg vind ik het belangrijk dat de kinderen zich vermaken en zich lekker voelen. Of je nu met de auto gaat, het vliegtuig, de boot of de camper, als de kids relaxed zijn, dan zijn de ouders dat meestal ook. Onmisbaar zijn voor ons de zonnebrillen en de wagenziekte-armbandjes. Dit zijn vrij strakke armbandjes met een punt op de pols die op een acupunctuur-punt druk waardoor je niet misselijk wordt. Bij ons werkt het! Ze mogen dan ook best even een boekje lezen of filmpje kijken, als ze tussendoor maar weer naar buiten kijken. Mogen je kinderen een video kijken of gamen? Dan zijn (draadloze) koptelefoons wel handig, hoef je als ouders niet mee te luisteren. 

Moet je onderweg stoppen en naar het toilet bij een benzinestation? Dan vind ik deze toiletbrildoekjes wel heel fijn. Die leg je erop en ze spoelen daarna automatisch door. 

Klein kadootje

Wij geven altijd ééns in de zoveel dagen een klein kadootje van onder de 15 euro, bijvoorbeeld als je weer een lange reis voor de boeg hebt. Denk aan een spelletje, een doeboek, zwemband, lego, playmobil of een fijn leesboek. 

Eten en drinken

Natuurlijk is genoeg eten en drinken belangrijk. Ik maak altijd een paar bakjes met gesneden komkommer, worteltjes en druiven. Ideaal eten voor onderweg. Verder een grote zak broodjes, en rond een uur of vijf gaat er meestal een zak chips open. De meiden hebben altijd een flesje water en tussendoor drinken ze een capri sun of een fruit shoot ofzo. Zelf drinken we onderweg lekker veel water, spa en bij de chips hoort natuurlijk cola

Yes we zijn er! 

Wat heerlijk als je op je vakantiebestemming aankomt. Hier verheug je je al zo lang op en hoera, het grote relaxen kan beginnen. Na de drukte van het jaar vind ik het altijd zo fijn om niks te hoeven. Zonnebrand op, zonnebril op, zwemkleding aan en gaan. Kinderen willen vaak maar één ding: spelen. Als ze nog heel klein zijn blijven ze lekker bij jou, zijn ze al wat groter dan vermaken ze zich met vriendjes en vriendinnetjes. Lekker een boekje lezen in de hangmat onder de parasol... ENJOY! 

Ik deel mijn volledige vakantie checklist met jou, download de pdf! Vakantie checklist

Ik wens je een prachtige zomervakantie!!