Handige tips voor het zoeken naar een geschikte vakantie accommodatie.

Handige tips voor het zoeken naar een geschikte vakantie accommodatie.

Het zoeken van een juiste plek voor een weekend weg of vakantie is een hele klus. De één vindt het heerlijk, de ander ziet er als een berg tegenop. Go-Kids heeft daarom Monique Duffhues gevraagd om wat tips en hints te verzamelen. Monique is persoonlijk reisassistent bij The Travel Club, en heeft al vele gezinnen geholpen met het vinden van de leukste plekken.

Yes, op vakantie!

Je wilt met je familie een paar dagen weg in de Benelux/Duitsland, maar waar begin je je zoektocht voor de naar jullie perfecte bestemming en accommodatie.

Het is belangrijk om van tevoren te weten naar wat voor soort vakantie je op zoek bent.

Ben je op zoek naar comfort, luxe of wil je juist terug naar back to basic?

Vind je activiteiten en animatie belangrijk voor je kinderen. Wil je graag dat ze vermaakt worden en ze lekker kunnen zwemmen. Wil je graag met je gezin erop uit trekken in de natuur, lekker wandelen en/of fietsen door de duinen of bossen! Of wil je graag met zijn allen cultureel bezig zijn en misschien de diverse mooie steden van de Benelux gaan verkennen.

Als je jezelf deze vragen stelt dan weet je al snel waar je wel en niet moet zoeken voor een geschikte vakantie.

Indien je op zoek bent naar comfort en voldoende faciliteiten dan ben je op een van de grote vakantieparken en/of campings aan het goede adres. Hier vind je vaak leuke zwembaden, speeltuinen en activiteiten voor de kinderen. Op de vele vakantieparken en campings heb je vaak de keuze tussen diverse accommodaties, van luxe vakantiehuisjes/stacaravans tot eenvoudigere vakantiehuisjes en tenten.

Alleen met de kids?

Laten we er niet omheen draaien. Er zijn natuurlijk ook veel één-ouder gezinnen, en als alleenstaande ouder wil je ook wel eens graag met de kids weg. Bij Estivant vind je het grootste aanbod in eenoudervakanties. Zij weten als geen ander dat het best pittig is om alleen met een of meerdere kinderen op vakantie te gaan. De teams van Estivant staan op de locatie klaar om ervoor te zorgen dat jij ook vakantie kan vieren. Op excursie of lekker een avond uit eten met de andere ouders, zonder kinderen? Dat kan! Want het is ook jouw vakantie! Alles kan, niets moet.

Attractieparken

Ook kun je tegenwoordig goed overnachten bij de grote attractieparken zodat je op een ontspannen manier het attractiepark kunt bezoeken. De Efteling, Movie Park Germany, Europa Park in Duitsland maar ook zeker Disney in Parijs zijn hier goede voorbeelden van.

Ben je met je gezin op zoek naar meer rust en ruimte dan zijn er ook kleinere vakantieparken/campings of losse vakantiewoningen die minder faciliteiten aanbieden en meer op de natuur en rust gericht zijn. Vaak kun je hier wel fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Thema

Tegenwoordig bieden vele vakantieverblijven ook bijzondere accommodaties aan, denk hierbij bijvoorbeeld aan het slapen in boomhutten, het slapen in Mongoolse Yurts, wijnvaten, tipitent of opgepimpte pipowagens. Ook is het mogelijk om op idyllische en bijzondere plekjes te overnachten, bijvoorbeeld op een klein eilandje in het IJsselmeer, een strandhuisje direct aan zee of op woonboten op het water

Stedentrip

Steden bezoeken met je gezin is erg leuk. Ga op ontdekking in de mooie steden van de Benelux/Duitsland. Proef de cultuur van de stad! Huur een bakfiets en fiets met je kinderen door de stad, ga lunchen in een mooi stadspark en bezoek de culturele hoogtepunten van de stad. Vele musea zijn ook erg leuk om met kinderen te gaan bezoeken, vaak bieden vele musea speciale rondleidingen voor kinderen aan.

Kortom, er is enorm veel leuk aanbod! Maak dus eerst een lijstje van je wensen qua accommodatie en vermaak. Dan kun je daarmee een shortlist creeeren. Is het niets voor jou om hier uren aan te besteden? Er is hulp…door bijvoorbeeld het inschakelen van een reisassistent.

Ik als persoonlijk reis assistent kan jullie hierbij altijd van dienst zijn! Neem voor meer informatie contact met mij op.

Monique Duffhues

The Travel Club Zwolle

Monique.duffhues@thetravelclub.nl

06-54248358