Go-Kids reporter Jasmijn bij de bamboeweek van Dierenpark Taman Indonesia

Go-Kids reporter Jasmijn ging tijdens de bamboeweek (voorjaarsvakantie activiteiten) naar Dierenpark Taman Indonesia en ze doet verslag van haar bezoek.

Onze reis door Indonesië

Vandaag ging ik met met zusje Isabella en mijn opa en oma naar Taman Indonesia. Een aantal jaren geleden zijn we hier ook al eens geweest. Toen met mijn andere oma. Ik ben benieuwd of er veel veranderd is.

Het was een hele tocht om vanuit Zwolle naar Kallenkote te komen, want overal waren ze met de weg bezig, maar rond 14.00 uur waren we in het park.

We gingen op ontdekking door dit coole park en belandde in de specerijentuin. Leuk om te zien en ik kwam zelfs een Jasmijn plant tegen. De tuin is heel tropisch en het is er super mooi. Ik houd wel van een jungle-achtige omgeving. Je kunt gewoon tussen de planten doorlopen en het is er lekker warm. Dat is buiten wel anders met - 2 graden. En niet veel later begon het zelfs te sneeuwen. Wel gek in combinatie met het warme Indonesié. Als je op het balkon gaat staan, heb je een mooi overzicht over de gehele tuin. De tuin is niet super groot, maar wel erg mooi.

Verder hebben we natuurlijk de dieren bekeken. Ze werden ook nog gevoerd. We hebben de wallaby, muntjak, beermarters en heel veel tropische vogels gezien. We hebben nog stekels van een groot Witstaartstekelvarken mee mogen nemen. Buiten is er ook nog een speelplaats voor de kleine kinderen. Daar zijn mijn zus en ik echt te groot voor, dus die hebben we overgeslagen.

Toen het ging sneeuwen, zijn we naar binnen gegaan en hebben we wat gedronken in het mooie eethuis. Daar kregen we ook nog echt Indonesische spekkoek aangeboden. Dus was echt smikkelen.

Bamboegames

Later kregen we van de eigenaresse Marlisa nog uitleg over de bamboe games. Dat was namelijk de activiteit van die dag. We gingen hoelahoepen en tollen met een Indonesische bamboetol. En we bouwden een hoge toren van allerlei bamboestokken. De bamboegames staan op een vel papier en als je alle opdrachten goed uitvoerd kun je een prijsje winnen.

We hebben uiteraard ook nog even in het souvenir winkel gekeken. Daar hebben ze hele mooie Indonesische spulletjes. En tuurlijk hebben we iets leuks gekocht....maar dat is nog een verrassing...

We hebben erg genoten in dit prachtige park. Dat alles helemaal in Indonesische stijl was vond ik er leuk. Ze organiseren het hele jaar door leuke (kinder)activiteiten. En voor deze zomer staat er een jungle avonturenpark voor kinderen t/m 12 jaar gepland, dus ik ben benieuwd.....


Groetjes,

Jasmijn (11) uit Zwolle